Home / home / Zodiile din noi

Zodiile din noi

Astrologia inseamna mai mult decat horoscopul pe care il citim, el doar face parte din astrologia previzionala care se ocupa cu evaluarea evenimentelor probabile. Exista deasemenea mai multe ramuri, cum ar fi cea relationala referitoare la legaturile dintre doua persoane si posibilitatea evolutiei lor, cea medicala in privinta cauzelor anumitor afectiuni, cea vocationala legata de abilitatile si inclinatiile catre o anumita profesie sau domeniu de activitate, sau mundana care se ocupa cu studiul evenimentelor sociale si politice, ca sa enumar doar cateva dintre ariile in care se poate aplica. Inainte de toate insa, cea mai importanta ramane Astrologia natala, care arata caracteristici si predispozitii cu care ne-am nascut. Ea ne ofera autocunoastere in vederea unei mai bune intelegeri a propriei individualitati, pentru a putea lua decizii potrivite noua.

Referitor la horoscop, este absolut normal sa nu se potriveasca exact pentru toti cei nascuti in aceeasi zodie. Ar insemna ca oamenii din intreaga planeta sa fie impartiti fix in douasprezece, ceea ce ar fi cam imposibil. Exista insa intr-adevar tendinta de a ne judeca dupa pozitia Soarelui, si de a cauta, avizi, informatii despre zodia in care ne-am nascut.

Si totusi, pentru a face un horoscop personalizat sau pentru a analiza astrograma natala, domeniile de viata corespunzatoare si legatura noastra cu planetele si zodiile, avem nevoie sa cunoastem ora exacta la care ne-am nascut. Ascendentul are o insemnatate cel putin la fel de mare ca a Soarelui, el fiind calculat stiintific dupa data, ora si locul nasterii. Zodia Ascendentului este cea care ne da in mare parte infatisarea fizica si temperamentul, fiind vizibil mai mult in a doua parte a vietii. El da tonul si de la el porneste interpretarea sectoarelor de viata, existand diferente de la om la om. In plus, nu numai Soarele si Ascendentul dezvaluie particularitatile unei persoane, ci si celelalte planete si semne zodiacale.

Caracteristicile zodiei, asa cum le tot citim si intelegem, acela e Soarele din noi. Comportamentul nostru si felul in care ne manifestam fata de ceilalti, este Ascendentul. Ce simtim in suflet, emotiile si sensibilitatea, sunt Luna din fiecare. Rationamentul si comunicarea nu sunt altceva decat Mercur. Dragostea pe care o simtim fata de ceilalti este Venus. De fiecare data cand luptam pentru ceva este Marte cel care ne indeamna. Atunci cand suntem buni si generosi cu ceilalti, suntem Jupiter. Ori de cate ori suntem seriosi si responsabili, este Saturn cel care se manifesta. Cand devenim rebeli si ingeniosi este Uranus. De fiecare data cand ne impresioneaza suferinta cuiva, este Neptun cel ascuns in noi. Si ori de cate ori ne intalnim cu frica, moartea si depasirea crizelor este Pluto din noi cel care ne ajuta.

Atunci cand suntem energici si actionam din instinct, suntem Berbec. Cand suntem interesati de bunastarea materiala si ceea ce detinem, suntem Taur. De cate ori gandim, studiem si comunicam, suntem Gemeni. Suntem cu totii Rac atunci cand suntem inundati de emotii si ne gandim la trecut. Cand suntem siguri pe noi, increzatori si ne simtim puternici, suntem Leu. De fiecare data cand ne intereseaza ordinea si analizam detaliile, suntem Fecioara. Intr-o relatie suntem intotdeauna Balanta. Suntem Scorpion atunci cand punem multa pasiune in ceva. Cand avem o judecata dreapta suntem Sagetator. De cate ori ne organizam si suntem responsabili suntem Capricorn. Atunci cand suntem originali si vrem sa iesim din tipare suntem Varsator. Si de fiecare data cand ne sacrificam de dragul cuiva suntem Pesti.

 

In concluzie, horoscopul ar trebui citit si pentru zodia Soarelui dar si pentru semnul Ascendentului, pentru ca practic domeniile de viata sunt oarecum date de el.

In plus, doar o interpretare a hartii natale poate arata cel mai bine predispozitii si inclinatii native si tendinte probabile. Astrograma natala este ca un fel de amprenta astrologica, unica pentru fiecare in parte, care dezvaluie drumurile pe care am putea sa mergem, si alegerile pe care am putea sa le facem.

Adevarul este acesta, ca toate planetele si zodiile se afla oarecum in noi. Raspunsul corect la intrebarea “Ce zodie esti?” nu mai devine atat de simplu si de usor de catalogat. Nu mai suntem unul din multime, ci “Eu, unicat, din multimea zodiei mele”.

Sincer, cred ca lucrurile ar sta altfel daca fiecare din noi ar acorda putina atentie lucrurilor de mai sus. Cu totii avem nevoie de raspunsuri la intrebari. Depinde doar de noi daca le cautam la rubrica “Horoscop” sau mult, mult mai departe.

Zodiile din noi Astrologia inseamna mai mult decat horoscopul pe care il citim, el doar face parte din astrologia…

Posted by Chironna on 12 Decembrie 2016

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.