Home / arhiva / Ziua începuturilor

Ziua începuturilor

ZIUA INCEPUTURILOR: 28 IANUARIE 2017

In primul rand este necesar sa amintesc ca anul 2017 corespunde cifrei “1” din punct de vedere numerologic. Anul 2016 a fost anul cifrei “9”, indicand sfarsitul unui ciclu de 9 ani. Anul acesta este un an de inceput intr-o anumita directie. El ne indeamna sa facem planuri si sa initiem actiuni in privinta scopurilor pe care ni le-am propus.

Anul “1” ne face sa avem incredere in noi, sa fim activi, entuziasti si curajosi, sa actionam independent, cu autoritate si spirit de conducator. Ar trebui sa profitam de acest an pentru a incepe sa ne miscam in directia pe care ne-o dorim.

 

Pe de alta parte, ziua de 28 ianuarie 2017 este importanta in canalizarea planurilor noastre catre actiuni concrete, marcand trei momente de inceput:

– prima zi a anului Cocosului de Foc, din punct de vedere al astrologiei chinezesti;

– Luna Noua in Varsator;

– intrarea lui Marte in Berbec.

Ca sa profitam de aceasta zi si sa ne urcam in trenul potrivit, ar trebui sa intelegem exact ce presupune acest lucru, pe scurt. Voi accentua cuvintele cheie, pentru mai multa usurinta.

 

ANUL COCOSULUI DE FOC: CURAJ, SPIRIT DE AVENTURA, INITIERE, DEVOTAMENT, ECONOMIE, SIMT PRACTIC, ABORDARE INTELECTUALA

Cocosul este un semn intelectual, conservator, hotarat si corect, luptator, analitic si devotat, cu inclinatie catre ordine si spirit practic. El se aseamana intr-un anumit fel semnului Fecioarei.

Anul de Foc ne indeamna spre actiuni dinamice, autoritare, cu spirit de aventura, impulsivitate si dorinta de a lupta pentru mai bine.

 

In astrograma momentului de inceput al acestui an chinezesc se poate observa Nodul Nord in Fecioara in casa X, aproape singur in emisfera sudica. Acest lucru indica un moment in care ne tinem respiratia si ne adunam toate fortele interioare pentru a schimba ceva cu privire la autoritati, la modul practic si organizat in care ar trebui sa abordam propriile aspiratii si dorinte de inaintare in viata.

Este in totala concordanta cu ceea ce am amintit la un moment dat despre anul 2017, cu spiritul organizat si planificat, cu rabdarea si capacitatea de inaintare prin rationament si actiuni concrete pe plan material, in vederea obtinerii a ceea ce dorim.

In plus, singurele aspecte benefice sunt cele ale lui Saturn mediator in casa II, iar singurul aspect aplicant in afara de cel de Luna Noua este conjunctia lui Mercur cu Pluto in semnul Capricornului.

Ar trebui sa intelegem accentul pe casa X, Saturn si Capricorn care ne aduce cu picioarele pe pamant si ne spune sa ne bazam pe profunzime, spirit practic si conservator, economie si planuri financiare pe termen lung. Guvernatorul Fecioarei, Mercur in conjunctie cu Pluto in casa III, ne impinge nu numai catre o schimbare de mentalitate, dar si de rutina si de abordare a felului in care dorim sa participam la o stare de bine generala, prin munca, devotament, ordine si disciplina stricta.

Mai mult, Jupiter in Balanta pe Ascendent ne aminteste sa ne dorim mai mult si mai bine, prin sociabilitate, armonie, dragoste, relatii, legalitate si moralitate.

Luna Noua in formare in Varsator in casa IV ne induce in suflet o dorinta de noutate, de iesire din tipare, de schimbare radicala in ceea ce priveste umanitatea, progresul si viitorul, iar Uranus in casa VI ne arata cum schimbarea este legata de atitudinea fata de ajutorul si serviciul in slujba celorlalti, de modul de abordare al rutinei zilnice si al felului in care analizam si ne organizam, in care actionam efectiv pentru a inainta pe plan social si profesional.

 

LUNA NOUA IN VARSATOR: PROGRES, CUNOASTERE, UMANITATE, INITIERE, NOUTATE, INTELECT, ALTRUISM, ORIGINALITATE, LIBERTATE

Avand in vedere ca Luna Noua se produce la doua ore dupa ce intram in anul Cocosului de Foc, astrograma momentului indica in mod firesc continuarea a ceea ce am mentionat mai sus, cu cateva amendamente.

Raman neschimbate Nodul Nord in Fecioara in casa X si aspectele benefice ale lui Saturn in Sagetator in casa II, accentuand spiritul practic, planificarile financiare pe termen lung si calea succesului printr-o atitudine rationala, organizata, disciplinata si planificata, prin actiuni concrete referitoare la resursele proprii, cu efect pe termen lung.

Jupiter in casa XI ne indica locul si modul in care sa actionam pentru a creste si a evolua, si anume pe plan social, prin actiuni colective si umanitare, prin activitati de grup si nu in ultimul rand prin altruism, generozitate, incredere si cresterea propriilor asteptari si dorinte legate de ceea ce ne rezerva viitorul.

Cu Scorpionul pe Ascendent si conjunctia lui Mercur cu Pluto in casa II, suntem impinsi in aceeasi directie a schimbarii si transformarii pe plan material, pentru a ne ridica pe alte cai de obtinere a sigurantei financiare si pentru a incepe sa ne bazam si pe alte insusiri si abilitati native decat pana acum.

Luna Noua in Varsator casa III ne da o alta imagine a viitorului decat pana acum. Ne da posibilitatea ca prin informatiile primite, prin cunoastere, socializare si relatii, prin comunicare si o gandire superioara, printr-o viziune globala a umanitatii, sa ne schimbam mentalitatea si sa ne lasam in voia dorintei de evolutie prin idealuri, cuvinte, relatii si idei.

 

MARTE IN BERBEC: ACTIUNE, ENERGIE, LUPTA, IMPULSIVITATE, DINAMISM, INITIERE, ENTUZIASM, VOINTA, CURAJ, AUTORITATE

Marte in domiciliu in Berbec inseamna intoarcerea actiunii si curajului la baza, reprezinta scanteia care initiaza, impulsul catre energie si viata, este ceea ce ne indeamna sa mergem inainte orice ar fi, sa avem incredere in noi si sa luptam cu toata puterea pentru a ajunge mai bine si mai sus, prin forte proprii.

Intr-un anumit fel se poate considera ca este un moment de zero, cand o luam de la capat cu forte noi, cand ne ambitionam sa obtinem un loc mai bun prin actiuni entuziaste si inflacarate, cand devenim pionieri intr-o anumita directie.

De aceasta data directia este indicata limpede si clar, prin Luna Noua pe Ascendent in Varsator, Saturn in casa XI, iar Marte si Uranus in casa II: suntem impinsi sa facem schimbari pe plan material si sa abordam o atitudine originala dar si altruista, umanitara si indreptata spre activitati sociale si colective, fata de propriile resurse si abilitati. Capatam dorinta urgenta de a ne pune talentele native in slujba noului, a unui bine general si a nevoii de libertate si progres.

Mai mult, Mercur si Pluto in casa XII ne spun cum schimbarea de mentalitate vine dinauntrul nostru, din adancurile subconstientului, din puterea de a simti si intelege nevoia schimbarii si a renuntarii la tendinte, perceptii si obiceiuri vechi.

In plus, Jupiter in casa VIII ne poate creste intr-adevar tendinta de vulnerabilitate si frica de a lasa in urma situatii cunoscute, dar in acelasi timp trigonul cu Saturn indica ajutorul reciproc referitor la relatii, prieteni, protectori si parteneri, exact ce ne indeamna sa facem si Nodul Nord in casa VII.

 

CONCLUZIE:

Cuvintele cheie ale acestor zile sunt: curaj, initiere, schimbare in vederea evolutiei, intelect si mentalitate, dorinta de libertate si progres, strictete si responsabilitate pe plan material, eficienta prin planificari pe termen lung si folosirea unor noi abilitati si talente native.

 

Lucrurile cele mai importante pe care le au in comun aceste evenimente din data de 28 ianuarie 2017 sunt:

Jupiter in Balanta initiaza actiunile, prin tendinta catre crestere, armonie, relatii si principii legale si morale, iar Uranus in Berbec ne arata cum finalitatea actiunilor noastre este schimbarea radicala a modului de obtinere a progresului pe plan personal.

Saturn in Sagetator, mediator pentru Jupiter si Uranus ne arata cum cheia stabilitatii si echilibrului este un plan de mers incet dar sigur prin actiuni concrete, materiale si rationale.

Mercur si Pluto in conjunctie, focar pentru careul in T format de aceleasi Jupiter si Uranus, ne indica schimbarea de mentalitate, ambitia si vointa proprie pentru a impaca nevoia de integrare in colectivitate cu propriile dorinte de libertate si exprimare.

Nodul Nord, desi impropriu considerat ca facand parte din modelul astrologic al zilei, fiind in emisfera opusa planetelor si in opozitie cu Neptun in Pesti, ne arata totusi sa nu pierdem din vedere analiza, organizarea si spiritul practic, si sa ne directionam credinta, visele si sperantele catre aspiratii concrete.

Venus in cuadratura cu Saturn ar putea sa ne faca mai incrancenati si incapatanati, insa mai stricti si indreptati spre economie si restrangeri, spre o anumita abordare a planului material, social si financiar, cu efecte pe termen lung.

 

In concluzie, putem folosi aceasta perioada pentru a ne avanta pe o cale cu totul noua si originala catre progresul personal sau pentru a initia actiuni de innoire pe plan social. Succesul este asigurat atat timp cat ramanem in limitele legii, entuziasti si curajosi, indrazneti si increzatori in fortele noastre dar si in lupta colectiva, prin adoptarea unei noi mentalitati, prin resurse proprii si printr-o atitudine practica si organizata, gandita si menita sa ne mentina pe un drum lung al obtinerii unui viitor mai bun, atat pe plan individual cat si global.

Desi sunt posibile schimbari majore de situatii si evenimente, dezvaluiri de secrete si necesitatea unor eliminari de conceptii si tendinte, ar trebui sa ne mentinem spiritul practic si gandirea inovatoare, dorinta de libertate si de bine, planificarea, stabilitatea, ardoarea si entuziasmul.

Incercarea nu costa nimic, asa ca va urez succes in orice cale noua spre care va indreptati! 🙂

https://www.facebook.com/khironna/posts/1847962712148497:0

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.