Home / Tranzite / Tranzitele planetelor prin semnele zodiacale

Tranzitele planetelor prin semnele zodiacale

Trecerea planetelor prin semnele zodiacului este perceputa in mod diferit de fiecare dintre noi, desi la nivel de zodie simtim influenta in mare parte cam la fel.
Cele mai obisnuite tranzite sunt trecerea Soarelui prin fiecare semn luna de luna si miscarea Lunii care in aproximativ 28 de zile face un tur complet al zodiacului, cu momentele importante de Luna Noua si Luna Plina.
Mercur si Venus nu se indeparteaza niciodata prea mult de Soare, asa ca cel mai des se intampla sa simtim influenta unei zodii nu numai in atitudine, ci si la nivel de ganduri si sentimente. Tranzitul lui Marte printr-un semn zodiacal dureaza aproximativ 2 luni.
Aceste planete sunt rapide, tranzitand un semn in zile, saptamani sau luni. Ele ne influenteaza cel mai mult la nivel personal, de zi cu zi. Insa pentru toti cei nascuti in aceeasi zodie ele au o influenta aparte, intr-un anumit domeniu de viata.
Planetele lente in schimb, parcurg o zodie in mult mai mult timp, in perioade cuprinse intre 1 an si 30 de ani. Tranzitele lor prin semne au un impact vizibil mai degraba la nivel de societate decat la nivel individual. Insa faptul ca nu simtim in mod direct influentele lor nu inseamna ca nu ne afecteaza si la nivel personal, numai ca ne este mai greu sa observam.
Lui Jupiter ii este necesar 1 an sa parcurga o zodie si se poate verifica cel mai usor ce aduce in vietile noastre, fiind planeta bogatiei, a cresterii si expansiunii. Daca privim in urma dintr-un anumit punct de vedere, exista un ciclu de 12 ani in viata noastra care corespunde cu cel al lui Jupiter. Cei 12 ani corespund totodata si ciclului complet al zodiacului chinezesc.
Saturn are nevoie de aproximativ 2 ani si jumatate sa tranziteze un semn, marcand perioade din viata noastra de cate 14 si 28 de ani. Cele mai multe persoane simt influenta lui Uranus intr-o zodie doar o singura data in viata, el trecand printr-o zodie in aproximativ 7 ani. Lui Neptun ii ia cam 14 ani sa parcurga un semn, iar Pluto este cea mai lenta, avand perioade intre 12 si 32 de ani.

In concluzie, pe termen scurt suntem influentati la nivel de atitudine, emotii, intelect, sentimente si actiuni propriu-zise. Iar pe termen lung suntem influentati la nivel social, in privinta evolutiei personale, a rezistentei si probelor la care suntem supusi, a nevoii de libertate, a sacrificiilor si credintei, si nu in ultimul rand, in privinta capacitatii noastre de a face fata pierderilor, de a depasi crizele si de a ne regenera.

https://www.facebook.com/khironna/posts/1839037049707730:0

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.