Home / arhiva / Toamna lui 2018

Toamna lui 2018

Atmosfera generala

 

In ultimele luni ale anului, in perioada octombrie – decembrie 2018, planetele si implicit aspectele importante tind sa se ingramadeasca doar in cateva semne zodiacale, mai putin Uranus care dupa cum ne-a obisnuit deja, ne pandeste cu surprize de la granita dintre Berbec si Taur, si Nodul Nord ce porneste intr-o calatorie pe taramul Racului.

Zodiile in care se aduna energiile celorlalte planete sunt: Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti.

 

In primele noua luni ale acestui an am avut un an destul de agitat, care ne-a adus Eclipse pe trei semne diferite, aspecte (desi favorabile) intre planetele grele, pe Uranus care inca mai are ceva de spus in Berbec desi si-a facut deja debutul in Taur, si un Marte destul de amenintator nu numai datorita retrogradarii, dar si a aspectelor cu Uranus si Nodul Sud, ca sa enumar doar cateva dintre evenimentele marcante de pana acum.

De acum inainte, s-ar putea spune ca in ultimile luni ale anului atmosfera se mai destinde si ca lucrurile nu mai au acelasi impact asupra noastra, nu ne mai deviaza si nu ne mai forteaza atat de tare ca in ultima perioada.

In practica insa, aglomerarea planetelor in doar cateva semne obliga la o mai mare concentrare. Cel putin in luna decembrie reflectorul este pus in principal pe Berbec, Rac, Scorpion, Sagetator, Capricorn si Pesti.

 

 

Pe scurt, in privinta influentelor primite in mod direct, lucrurile se desfasoara in modul urmator:

 

Berbec: desi Uranus ar fi trebuit din primavara sa ii lase in pace pe cei nascuti in acest semn, deoarece s-a atasat de ei destul de mult in ultimii opt ani, tot nu se indura si mai revine in vizita pentru o ultima data incepand cu 6 noiembrie, pentru vreo inca patru luni, macar la cei aflati mai spre sfarsit de zodie.

 

Taur: in afara de o Luna Plina ce are loc la sfarsit de octombrie, aici nu mai ramane decat Uranus, care datorita animozitatii reciproce dintre el si cei ce apartin de aceasta zodie, si ca urmare a unei prelungiri cerute din public, cu ardoare, incepand din 6 noiembrie le permite totusi o pauza de cateva luni, doar cu conditia sa stea in usa si sa continue sa vegheze peste ei cumva.

 

Gemeni: cei marcati de acest semn primesc doar o Luna Plina, la sfarsit de noiembrie.

 

Rac: poposirea Nodului Nord pe teritoriul lor in 16 noiembrie le aduce celor nascuti in acest semn multe sperante si raze de lumina, pentru un an si jumatate, dar acolo mai are loc si o Luna Plina, la sfarsit de decembrie.

 

Leu: incepand din 16 noiembrie, cand Nodul Nord iese de acolo definitiv, pana la sfarsitul lui ianuarie, cand are loc ultima Eclipsa in zodia lor, cei nascuti in acest semn sunt lasati in pace sa-si linga ranile si sa se linisteasca.

 

Fecioara: cei nascuti sub acest semn sunt liberi de influente directe pana anul viitor in februarie, cand ii starneste doar o Luna Plina.

 

Balanta: cu exceptia ultimei saptamani din noiembrie, cand au cateva zile de relas, cei marcati de aceasta zodie, ca sa nu ramana atat de singuri dintr-odata, o mai tin blocata acolo pe Venus, aflata in mers si retrograd, dar si direct, pana pe 2 decembrie, cand in sfarsit se indura sa renunte la stapana lor, pentru a se mai linisti cateva luni, pana prin martie.

 

Scorpion: dupa multiple apasari in octombrie datorita tentatiilor lui Venus retrograda si ale ultimelor suflari ale lui Jupiter, ce trage tare pe ultima suta de metri, iar in prima jumatate a lui decembrie datorita lui Mercur retrograd si direct, ce mai scotoceste si mai suceste minti inca putin, incepand cu 13 decembrie Venus ramane singura acolo, probabil ca sa mai indulceasca lucrurile, sa-i satisfaca pe cei nascuti in acest semn si sa ii lase impacati la inceput de ianuarie, atunci cand va pleca definitiv, iar Scorpionul va fi liber de constrangeri pentru urmatoarele zece luni.

 

Sagetator: in octombrie cei nascuti in aceasta zodie inca mai sunt lasati in pace, ca si in ultimile opt luni, insa toata luna noiembrie si in a doua jumatate a lui decembrie Mercur se lanseaza si danseaza acolo in mers direct si retrograd, iar in plus incepand din 8 noiembrie Jupiter revine acasa cu sacul plin de daruri, aducand senzatia unui Craciun in fiecare zi din urmatorul an, dar si mult optimism, mai mult sau mai putin bazat pe concret si pe realitate.

 

Capricorn: daca intrarea lui Saturn in propria zodie, din decembrie trecut, nu si-a facut inca simtita prezenta de catre toti cei nascuti in acest semn, si daca nici miscarile lui Marte si Pluto nu au fost apreciate si folosite in mod corect, atunci din 16 noiembrie incolo mai aterizeaza si Nodul Sud acolo, pentru vreun an si jumatate, insa din directie inversa, probabil ca sa nu mai prelungeasca dureri, ca sa se rupa raul odata si ca sa nu se mai piarda nici atata timp.

 

Varsator: dupa ultimul an si jumatate, in care au trecut prin suficiente lupte si incercari, cat si dupa lunile din urma care i-au cam zapacit, cei din aceasta zodie sunt parasiti de Marte pe 16 noiembrie, care ii lasa poate cam epuizati, dar cel putin liberi pana la sfarsitul lui ianuarie.

 

Pesti: chiar daca Neptun inoata acolo mai mult singur, si le da senzatia celor nascuti in acest semn ca sunt destul de liberi si ca mai este mult pana de ziua lor, de pe 16 noiembrie Marte sparge zidul linistii si al tacerii, si ii energizeaza pe cat se poate, desi nu prea mult timp, doar pana de Anul Nou.

 

 

Referitor la influentele primite in mod indirect, in afara de cei nascuti sub semnul Scorpionului care incepand din 16 noiembrie nu mai au meciuri decat acasa, toti ceilalti pot trece prin momente mai mult sau mai putin tensionate, dar macar impartite in mod egal.

 

 

In concluzie, in perioada ramasa pana la sfarsitul anului ne putem astepta la o concentrare mai mare in anumite domenii, o liniste aproape totala in altele si o atmosfera mai blanda decat pana acum, desi nu lipsita total de incercari, insa nu la fel de drastice sau prelungite, ca cele de care am avut parte pana acum.

Va urez un sfarsit de an cat mai calm si relaxat! 🙂

 

Toamna lui 2018Atmosfera generala In ultimele luni ale anului, in perioada octombrie – decembrie 2018, planetele si…

Publicată de Chironna pe Sâmbătă, 29 Septembrie 2018