Home / home / Saturn sextil Neptun 2018 – 2019

Saturn sextil Neptun 2018 – 2019

Saturn in Capricorn sextil Neptun in Pesti 2018-2019

Sextilul intre Saturn si Neptun are loc in cicluri alternative consecutive de aproximativ 12 si 24 de ani. Ultimile dati au fost in 1995-1996, 1982-1983 si tot asa. Ultima oara cand acest aspect s-a produs cu Saturn in Capricorn si Neptun in Pesti, ca si acum, a fost in 1696.

Mai multe despre aspectele importante in 2019: https://www.chironna.ro/aspecte-in-2019/

Incepand de la sfarsitul lui 2018, pentru un an de zile beneficiem de un aspect pozitiv intre Saturn si Neptun, ambii aflati in semnele proprii, pe care le guverneaza.

Pe scurt, Saturn in Capricorn ne aduce cu picioarele pe pamant si ne indica ce trebuie facut pentru a atinge un anumit succes. Un fel de realism la puterea a doua, sau chiar a noua, care ne face sa intelegem ca daca dorim sa ajungem undeva nu avem cum altfel decat prin munca proprie, organizare, structura si planuri bine facute, cu pasi stabiliti de dinainte. De voie sau de nevoie, mai devreme sau mai tarziu intelegem ca lamentarea nu mai este o solutie si ca asteptam degeaba sa ne ajute si sa ne sprijine cineva, daca noi nu facem nici cel mai mic efort.

Neptun in Pesti este expertul in dizolvari, ceata pe ochi, in visarea cu ochii deschisi, in idealism, apropierea de Divinitate si inotatul intr-o mare de senzatii, perceptii si mister. Ne face sa simtim si sa stim lucruri fara o baza logica si reala, sa avem credinta ca totul este posibil si increderea ca cineva acolo sus ne iubeste, ne iarta greselile si ne ajuta neconditionat. Ne inalta sufletul si ne ridica deasupra lucrurilor palpabile, ne indeamna sa ne sacrificam in numele umanitatii si sa renuntam la lucrurile materiale in favoarea celor spirituale.

Teoretic cele doua influente sunt exact la poli opusi, insa aspectul favorabil face ca aceste doua concepte sa se imbine armonios, sa se sprijine si sa se ajute intre ele. Saturn in Capricorn ne-ar putea scoate din minti si duce la deprimare cu cate obstacole si bariere ne aduce in cale, insa Neptun in Pesti ne face optimisti, ne da speranta, ne spune sa nu ne pierdem credinta si sa nu ne abandonam visele in fata realitatii crunte. Amandoi impreuna elimina din incordare si ingustime, ne fac sa intelegem ca viata e frumoasa si ca putem sa trecem peste orice dificultate cu un minim de incredere, speranta si efort.

Ca urmare, scenariile posibile sunt:

– sa reusim sa ne punem in practica visele printr-o atitudine calculata, materialista, practica si realista;

– sa facem strategii si sa planificam lucrurile cu multa intuitie si incredere, dar nu oarba, ci bazata pe fapte si lucruri concrete;

– sa luam decizii pline de inspiratie, credinta, intelepciune si intelegere;

– sa avem succes in privinta activitatilor spirituale, religioase, caritabile sau de intrajutorare;

– sa ne atingem scopurile fara sa facem sacrificii sau sa alegem constient si rational renuntarea la anumite obiceiuri, tendinte, activitati sau relatii, pentru a putea ajunge unde ne propunem;

– sa ii indrumam, protejam si ajutam pe ceilalti pentru a putea sa-si vada visele si sperantele implinite.

Exemplele ar putea continua, dar ideea principala ramane aceeasi. Mai usor cu strictetea, dar si cu plutitul in nori. Mai usor cu munca, dar si cu caii verzi pe pereti. Vrei ceva si ti-ai dori un ajutor din cer, atunci pune mana si incepe sa faci singur, iar rugamintile tale vor fi ascultate. Crezi ca muncesti pana la epuizare fara un scop nobil, atunci implica o abordare spirituala, defineste un nou obiectiv si dedica-ti eforturile in acea directie.

In principal cei favorizati sunt Capricornii si Pestii, dar toata lumea poate simti aceasta influenta.

Desi acest aspect se poate simti pe parcursul unui intreg an, perioadele accentuate sunt:

– intre 29 decembrie 2018 si 9 august 2019, cu maxime pe 31 ianuarie 2019 si 18 iunie 2019;

– intre 24 septembrie si 10 decembrie 2019, cu un maxim pe 9 noiembrie 2019.

Va urez sa va folositi curajul, increderea, inspiratia, imaginatia, ambitia si vointa, asa incat sa va vedeti visele devenite realitate! 🙂