Home / planete retrograde / Saturn retrograd 2019

Saturn retrograd 2019

SATURN RETROGRAD 2019

In perioada 30 aprilie – 18 septembrie 2019 Saturn retrogradeaza in semnul Capricornului. Perioadele lui retrograde tin cam 4 – 5 luni si apar la distanta de aproximativ 1 an. Deoarece Saturn tranziteaza un semn in aproximativ 2 – 3 ani, am mai trecut prin acelasi tip de influente si in 2018, tot intre aprilie si septembrie.

Saturn retrograd in Capricorn, semn pe care dealtfel il si guverneaza, ne intreaba daca ne-am maturizat si am reusit sa eliminam latura sentimentala din planificarea pe termen lung, daca am pus in prim plan latura practica, daca stim sa ne organizam, cat suntem de eficienti si daca stim sa administram corect resursele, cum aratam concret ca suntem hotarati sa ne atingem scopurile si daca am inteles ca doar prin pasi mici si siguri putem obtine un succes viitor de lunga durata. Si nu in ultimul rand, ne aduce in prim plan acele situatii pe care avem nevoie sa le rezolvam ca sa invatam lectii de viata importante, pentru a deveni mai intelepti, prin propriile forte, autocontrol si autoeducatie.

Solutiile unei treceri cat mai usoare prin urmatoarele luni, in caz ca avem cate ceva de ajustat, sunt concentrarea, munca, maturizarea, inlaturarea elementelor ce ne pot sensibiliza si distrage atentia de la ceea ce avem de facut, fixarea unor scopuri de atins in timp, intelegerea faptului ca nu mai putem fugi de responsabilitati si ca a venit momentul sa ne adunam si sa luam viata in serios.

Mai multe despre planetele retrograde aici: https://www.chironna.ro/planetele-retrograde/

Mai multe despre Saturn in Capricorn aici: https://www.chironna.ro/saturn-in-capricorn/

Pe plan personal Saturn retrograd ne concentreaza atentia asupra responsabilitatii pe care ne-o asumam, asupra deciziilor importante si a directiei pe care am ales sa mergem, ne indeamna sa fim practici si intelepti, sa invatam din greselile trecute, sa fim mai organizati si sa ne planificam mai bine actiunile pe termen lung. Pe plan social el face legatura intre actiunile noastre proprii si drumul pe care il avem de parcurs in relatie cu societatea in care traim, dar ne da si ocazia sa reevaluam puterea si autoritatea care ne guverneaza.

Orice planeta care retrogradeaza trece peste o anumita parte din zodiac de trei ori: in miscare directa, cand ne atrage atentia asupra unor probleme; in miscare retrograda, cand ne arata exact unde ar trebui sa intervenim, unde am gresit si cum putem remedia lucrurile; si din nou in miscare directa, cand prin anumite evenimente suntem indemnati sa actionam corespunzator ca sa rezolvam concret acele situatii.

Cel mai bine se pot intelege aceste lucruri atunci cand Saturn este retrograd, datorita faptului ca rezultatele acestor perioade se pot vedea foarte clar: intai prin limite, blocaje si bariere induse de alegerile noastre anterioare, urmand ca in miscare directa sa ne impuna necesitatea ca noi sa devenim mai intelepti, organizati si responsabili fata de acele decizii si consecintele lor.

Atunci cand deja am dat dovada de stabilitate, spirit practic, gandire inteleapta, planificare si organizare pe termen lung, si am extras invataminte din fiecare experienta pe rand, nu mai simtim aceste perioade ca fiind apasatoare, ci doar ca pe niste ajustari minore sau poate chiar deloc semnificative. Depinde de noi si de actiunile noastre de pana acum, de cat am invatat in timp din lectiile de viata prin care am trecut.

In aceasta perioada lucrurile care sunt pe lista de reevaluat si revazut sunt aceleasi care ne-au blocat si limitat actiunile intre ianuarie si aprilie 2019. Dupa perioada de retrogradare vom avea din nou ocazia sa reparam lucrurile in aceleasi privinte, intre septembrie si decembrie 2019.

Desi la prima vedere situatiile prin care trecem pot fi percepute ca limitative, tensionate, frustrante si iritante, este important sa nu continuam sa luptam cu aceleasi arme si in acelasi mod. Ar fi bine sa fim sinceri cu noi insine, sa acceptam greselile proprii dar si sa invatam sa fim practici, organizati si responsabili fata de noi insine si drumul pe care alegem sa-l urmam.

In urmatoarele luni lectiile de viata, testele de maturitate, necesitatea revizuirii si ajustarii unor decizii din trecut printr-o abordare matura, responsabila, practica si organizata, tin de urmatoarele domenii si puncte de vedere, in functie de semnul Soarelui sau Ascendentului sub care ne-am nascut:

BERBEC: revizuirea scopurilor de atins in viata, intelegerea importantei planurilor, organizarii si seriozitatii in ceea ce priveste obiectivele si aspiratiile, statutul social (pentru femei si casnicia), cariera, succesul, directia profesionala, urcarea in ierarhie, relatia cu superiorii si autoritatile, maturitatea privind imaginea publica, faima, reputatia si renumele, responsabilitatea fata de puterea si rolul in societate.

(poate fi resimtit mai puternic datorita faptului ca Saturn este responsabil cu acest domeniu de viata si in plus este asemanator in mod conceptual cu Capricornul)

TAUR: intelegerea necesitatii aprofundarii cunostintelor, extinderii orizonturilor si aderarii la anumite principii de viata, asumarea responsabilitatii in fata legii, revizuirea crezurilor, religiei si filosofiilor, atitudinea fata de viitor, lucruri, locuri si persoane indepartate sau diferite, perfectionare, imbunatatire intelectuala, redirectionare profesionala, educatie, studii, cursuri, calatorii la distanta, strainatate, judecata, procese, chestiuni juridice.

GEMENI: planificarea, organizarea si administrarea mijloacelor de regenerare emotionala, psihica sau financiara, gasirea unor metode practice de depasire a crizelor si pierderilor, folosirea autocontrolului, fortei interioare si puterii de supravietuire pentru stabilizarea afectiva, responsabilitatea fata de banii si bunurile la comun, atitudinea fata de legaturile intime si de suflet, ajutorul din afara, resurse externe, imprumuturi, mosteniri, partaje.

RAC: intelegerea responsabilitatii si asumarea obligatiilor in casnicie, cuplu, colaborari, asocieri, uniuni, legaturi personale, parteneriate de viata sau afaceri, abordarea unei atitudini mature si serioase in ceea ce priveste cooperarea, conlucrarea, convietuirea, contractele, procesele, contactul direct cu ceilalti si lucrul cu publicul, reevaluarea bazei relatiilor in general, in special a celor personale si de lunga durata

LEU: indeplinirea obligatiilor si responsabilitatilor zilnice, adoptarea unei atitudini disciplinate, serioase si organizate fata de serviciu, capacitatea de munca, rutina, eforturi fizice si alimentatie, adoptarea unui regim de viata sanatos si a unor reguli privind activitatile zilnice, reevaluarea conditiilor de munca si trai, revizuirea atitudinii fata de tratamente, remedii si ingrijirea sanatatii.

FECIOARA: intelegerea responsabilitatilor si obligatiilor in relatiile romantice, fata de tineri, cresterea si educatia lor, reevaluarea atitudinii fata de copii in general, abordarea matura si serioasa a dorintei de a iesi in evidenta, de a exprima propria individualitate, putere personala si de creatie, revizuirea modului de petrecere a timpului liber, a distractiilor, hobbyurilor, lucrurilor care aduc placere si fericire.

BALANTA: intelegerea importantei familiei, locurilor natale si nevoii de a avea o baza de plecare, responsabilitatea fata de parinti, seriozitatea in privinta crearii unei familii proprii, abordarea matura, practica si organizata fata de camin, situatia locativa si proprietatile imobiliare, atitudinea fata de propria origine, viata intima si casnica, linistea sufleteasca si acoperirea propriilor necesitati.

SCORPION: intelegerea importantei interactiunii cu mediul apropiat si a cunoasterii lucrurilor, locurilor si persoanelor din jur la un nivel minim si de baza, reevaluarea gandirii, mentalitatii, conceptiilor si ideilor stiute, adoptarea unui stil de comunicare si socializare practic, serios si rational, abordarea matura in aflarea informatiilor, schimburile de idei sau bunuri, tranzactii, acte de semnat, in relatia cu anturajul, rudele, prietenii si vecinii.

SAGETATOR: adoptarea unei atitudini responsabile, serioase si mature fata de finante, venituri si posesiuni, intelegerea importantei economiilor si a planificarii cheltuielilor si investitiilor, administrarea valorilor materiale, gestionarea si organizarea resurselor proprii, folosirea propriilor abilitati intr-un mod eficient, reevaluarea confortului personal si al nivelului de trai, revizuirea modului de acumulare si stabilizare financiara.

CAPRICORN: reevaluarea vietii proprii, a directiei de mers si modului de a privi lucrurile, intelegerea impactului propriului comportament si temperament, adoptarea unui stil vestimentar, unei infatisari si atitudini serioase, mature si rationale, organizarea propriei vieti, gasirea unui mod de a exprima personalitatea, revizuirea imaginii in fata celorlalti, abordarea practica a vitalitatii si integritatii fizice.

(poate fi resimtit mai puternic datorita faptului ca Saturn este guvernatorul Capricornului si se afla chiar in acest semn)

VARSATOR: intelegerea importantei eliminarii lucrurilor, obiceiurilor, persoanelor si relatiilor nocive, abordarea rationala, concreta si organizata in ceea ce priveste imbunatatirea psihicului, cercetarile si subiectele secrete, stiintele oculte, spiritualitatea si credinta, revizuirea legaturilor si activitatilor ascunse sau confidentiale, analiza actiunilor trecute, scoaterea la suprafata a unor lucruri din subconstient, reevaluarea atitudinii fata de sacrificii, intrajutorare, Divinitate si Univers.

(poate fi resimtit mai puternic datorita faptului ca Saturn este coguvernator al Varsatorului)

PESTI: reevaluarea idealurilor sociale, a atitudinii fata de multime, popor si societate, intelegerea importantei de a planifica viitorul apropiat intr-un mod practic, organizat si eficient, administrarea timpului petrecut cu prietenii, revizuirea popularitatii, grupurilor si cercului de cunostinte, asumarea obligatiilor si responsabilitatilor in colectivitate, adoptarea unei atitudini mature si realiste in ceea ce priveste asociatiile, organizatiile, corporatiile, activitatile umanitare, proiectele de anvergura, afacerile la scara larga.

Va urez un Saturn retrograd cat mai usor 🙂