Home / planete retrograde / Pluto retrograd in 2019

Pluto retrograd in 2019

PLUTO RETROGRAD 2019

In perioada 24 aprilie – 3 octombrie 2019 Pluto retrogradeaza in semnul Capricornului. Perioadele lui retrograde tin cam 5 – 6 luni si apar la distanta de aproximativ 1 an. Asa ca am mai trecut prin acelasi tip de influente in fiecare an din 2008 incoace, aproximativ intre aprilie si septembrie, tot in Capricorn, lucru care va mai tine inca vreo 5 ani de acum inainte.

La modul general Pluto este planeta care ne duce in cele mai de jos locuri sau situatii, in punctul in care singura optiune ramasa este sa ne ridicam. Acest lucru presupune doua actiuni: prima este de eliminare si demolare a lucrurilor care ne-au dus in acel punct, iar a doua este de renastere si reconstructie propriu-zisa. Pluto retrograd este asociat cu distrugerea, iar in miscare directa cu regenerarea.

Mai multe despre planetele retrograde aici: https://www.chironna.ro/planetele-retrograde/

Mai multe despre Pluto in Capricorn aici: https://www.chironna.ro/cauza-durerii/

Pluto este planeta cea mai lenta si in principiu ea se face simtita mult mai bine pe plan general, la nivel de tari si natiuni. Dar acest lucru nu inseamna ca nu percepem si noi transformarile pe care le aduce, in viata noastra de zi cu zi.

Pe plan personal Pluto retrograd ne face sa reflectam asupra capacitatii noastre de a ne schimba profund, de a face fata transformarilor majore si de a supravietui. Ne face sa cautam pe dinauntrul nostru modalitatea de a a depasi situatiile de criza, ne da capacitatea sa eliminam dependentele, sa reevaluam puterea pe care o exercitam asupra celorlalti, dar si controlul si manipularea noastra de catre anumite obiceiuri, persoane, relatii sau situatii.

Pe plan social perioadele de retrogradare ale lui Pluto ne aduc cam acelasi lucru. Ele sunt marcate de lupte pentru putere in interiorul partidelor sau tarilor, si mai putin legate de factori exteriori. Lucrurile ce tin de control si autoritate, de persistare in anumite directii gresite sau care nu corespund cu dorinta generala, vor fi revizuite si cel mai probabil analizate minutios, cercetate si distruse, urmand ca din resturile ce raman sa se ridice alte idei, actiuni, activitati si organizatii, mai potrivite cu realitatea.

In principiu Pluto retrograd este asociat cu demolarea si distrugerea anumitor situatii, din necesitatea innoirii si gasirii motivatiei, adevarului si pacii interioare. El ne pregateste pentru o perioada a unor schimbari majore, a renasterii si reconstructiei din temelii atunci cand va intra din nou in miscare directa.

Pluto retrograd in Capricorn ne spune sa investigam propria capacitate de organizare, autocontrol si autoeducatie, planificarea, actiunile concrete, administrarea resurselor si abilitatea de a ne ridica la un alt nivel prin eforturi proprii, munca, maturitate si seriozitate.

Acolo unde lucrurile au atins pragul cel mai de jos, evenimentele pot desfiinta anumite stari si situatii, indemnandu-ne sa regandim, reevaluam si recladim totul de la zero.

Solutia unei treceri mai usoare prin aceasta perioada este acceptarea inevitabilului si a necesitatii unei schimbari majore, gasirea unui nou mod de a face fata si de a depasi situatiile critice, cautand in noi independenta, autoritatea, spiritul practic si responsabilitatea.

Desi la prima vedere situatiile prin care trecem pot fi percepute ca pierderi importante, suferinte, distrugeri si necazuri iremediabile, este important sa le constientizam ca fiind o noua treapta in evolutia noastra, sa le acceptam ca fiind parte din viata si sa ramanem sinceri cu noi insine, deschisi catre schimbarea profunda prin preluarea controlului asupra vietii noastre, vointa si ambitia de a reusi sa depasim momentele de criza.

In lunile ce urmeaza evenimentele ne vor indica aceasta necesitate de investigare, dezintoxicare si eliminare a factorilor care detin controlul asupra noastra, in urmatoarele domenii, in functie de semnul sub care ne-am nascut, fie Soare sau Ascendent:

BERBEC: obiectivele de atins in viata, statutul social, cariera, succesul, directia profesionala, urcarea in ierarhie, relatia cu superiorii si autoritatile, imaginea publica, faima, reputatia, renumele.

(poate fi resimtit mai puternic datorita faptului ca acest domeniu de viata este asemanator in mod conceptual cu Capricornul)

TAUR: extinderea orizonturilor, perfectionarea, imbunatatirea intelectuala, redirectionarea profesionala, cursurile certificate, studiile aprofundate, calatoriile, crezurile, religia, principiile de viata, judecata, procesele, chestiunile juridice.

GEMENI: depasirea crizelor afective sau financiare, pierderile, despartirile, forta interioara, puterea de supravietuire, relatiile intime si de suflet, resursele externe, imprumuturile, bunurile la comun, mostenirile, partajele, ajutorul din afara, mijloacele de regenerare psihica, emotionala si financiara.

(poate fi resimtit mai puternic datorita faptului ca Pluto este responsabil cu acest domeniu de viata)

RAC: legaturile personale si directe, parteneriatele de viata sau de afaceri, cuplul, casnicia, baza relatiilor, contractele, procesele, aplanarea conflictelor, lucrul cu publicul, atitudinea fata de uniune, convietuire, colaborari, asocieri si cooperare.

LEU: indeplinirea obligatiilor si responsabilitatilor, rutina zilnica, regimul de viata, capacitatea de munca, serviciul, eforturile fizice, ingrijirea sanatatii, alimentatia, conditiile de munca si trai.

FECIOARA: puterea personala si de creatie, dorinta de afirmare, individualitate, ego, exprimarea sentimentelor si laturii artistice, iubirea, copiii, regasirea copilului interior, joaca, educatia, distractiile, petrecerea timpului liber, hobbyurile, lucrurile care aduc placere si fericire.

BALANTA: casa, situatia locativa, proprietatile imobiliare, familia, parintii, legatura cu locurile natale, baza, originile, intimitatea, viata particulara, siguranta emotionala si acoperirea propriilor nevoi.

SCORPION: interactiunea cu mediul apropiat, lucrurile, persoanele si lucrurile stiute, rudele, vecinii, prietenii, anturajul, mentalitatea, conceptiile, comunicarea, socializarea, aflarea informatiilor, educatia de baza, schimburile si miscarile de bunuri sau idei.

(poate fi resimtit mai puternic datorita faptului ca Pluto este coguvernator al Scorpionului)

SAGETATOR: acumularea si stabilizarea materiala, sistemul de valori, finantele, veniturile, posesiunile, abilitatile native, gestionarea resurselor proprii, investitiile, achizitiile, confortul fizic, nivelul de trai.

CAPRICORN: propria individualitate, modul in care este privita viata, identitatea personala, imaginea proiectata in afara, comportamentul, infatisarea, integritatea fizica, vitalitatea.

(poate fi resimtit mai puternic datorita faptului ca Pluto se afla in Capricorn)

VARSATOR: constientizarea, secretele, subiectele ascunse, activitatile si legaturile confidentiale, legatura cu Universul, credinta, sacrificiile, eliminarea persoanelor, relatiilor sau obiceiurilor nocive.

PESTI: cercul de cunostinte, colectivitatea, gruparile, asociatiile, organizatiile, corporatiile, idealurile sociale, activitatile umanitare, popularitatea, planurile din viitorul apropiat, proiectele de anvergura, afacerile la scara larga.

Va urez un Pluto retrograd cat mai usor 🙂