Home / planete retrograde / Planetele retrograde

Planetele retrograde

In timp, toate planetele mai putin Soarele si Luna, au perioade in care spunem ca sunt retrograde. Ele nu merg inapoi, ci este doar “retrogradarea” de la pozitia clara, luminoasa, la cea neclara, modificata.

Imaginati-va ca sunteti intr-o camera intunecata, iar in mijloc este o lampa (Soarele). Obiectele (planetele) pe care le vedeti bine sunt cele luminate, adica cele aflate in spatele luminii. Cele pe care nu le vedeti bine sunt ori cele aflate pana in lumina (va intra lumina in ochi), ori cele la care stati cu spatele.

Asa este si cu planetele retrograde. Cateodata le percepem puterea lor in mod direct, iar cateodata nu mai au putere si isi arata calitatile intr-un mod imprecis, in functie de pozitia si unghiul lor fata de Soare.

Pentru unii dintre noi anumite planete au fost retrograde in momentul nasterii. Nu reflecta intr-un mod clar imaginea nasterii noastre, dar nu inseamna ca suntem defecti, ci pur si simplu diferiti de ceilalti. Ajungem la alte rezultate, pe alte cai decat cele uzuale.

In viata de zi cu zi cel mai des auzim de avertizarile horoscopului in privinta lui Mercur retrograd, dar doar pentru ca se intampla cel mai frecvent si se reflecta in viata noastra suficient de mult in gandire, comunicare, comert, contracte sau studii. Dar acest lucru nu inseamna ca atunci cand celelalte planete sunt retrograde se intampla lucruri mai putin importante.

Ar trebui totusi o clarificare: planetele retrograde (perioadele in care sunt retrograde) nu sunt un fel de bau-bau, asa cum se vehiculeaza. Necesita o atentie sporita, o actiune specifica, o reevaluare si o noua planificare, mai degraba o finalizare a unor activitati trecute decat o initiere, dar daca stim exact cum si in ce fel sa reactionam, putem folosi aceste perioade in beneficiul nostru.

Daca le luam pe rand, pe plan personal ar trebui sa avem mai multa grija la Mercur, Venus si Marte. Cu Mercur retrograd ar fi bine sa ne indreptam atentia la tot ceea ce tine de intelect, comunicare, interese si detalii. Venus retrograd interfereaza cu sentimentele si modul lor de manifestare, asa ca ar trebui sa fim mai preocupati de iubire, de ceea ce ne place mai mult, de relatiile personale, foste si actuale. Iar cu Marte retrograd ar trebui sa ne concentram mai mult decat de obicei pe felul in care ar trebui sa initiem noi actiuni, ce dorim si cum obtinem.

Jupiter si Saturn in perioadele de retrogradare se fac simtite pe plan social si implicit si pe cel interior. Jupiter retrograd nu ne mai ofera o imagine a prosperitatii si expansiunii si ne obliga intr-un anumit fel sa ne indreptam atentia catre interiorul nostru. Este ca o reevaluare a propriei intelepciuni, a scopului si planului de a evolua. Cu Saturn retrograd avem chiar parte de o reexaminare, ca la scoala. Ne scoate la tabla si ne ia la intrebari despre lectiile de viata: cum ne-am petrecut timpul si cat am fost de responsabili. Cine a invatat si stie, trece. Cine nu, e… “retrogradat” si trimis inapoi, sa o ia de la inceput cu invatatul anumitor lectii.

Perioadele retrograde ale lui Uranus, Neptun si Pluto se resimt mai degraba la o scara mult mai larga, pe un plan colectiv. Uranus retrograd se reflecta in capacitatea noastra de a reactiona la noutati, ne evalueaza dorintele de schimbare si mai degraba ne face sa acumulam dorinte de libertate si progres decat sa si facem un salt. Neptun retrograd ne face sa fim atenti la cata baza din idealurile noastre chiar exista, ne pune sa clarificam cat este iluzie si cat este realitate. Cu Pluto retrograd ne concentram mai mult pe capacitatea proprie de regenerare, la nevoia de transformare, la felul in care ar trebui sa ne schimbam pentru a deveni mai buni.

In concluzie, planetele, atunci cand sunt retrograde, ne pregatesc intr-un anume fel pentru ceea va urma, cand vor fi iar clare si stralucitoare. Ne dau posibilitatea sa evaluam planuri si situatii, sa revedem actiuni si sa invatam din propriile greseli, unde ar trebui sa ne indreptam atentia, cum sa actionam si sa ne evaluam corect.

Daca suntem constienti de insemnatatea acestor perioade si de ceea ce reprezinta planetele retrograde, daca le intelegem si ne ajutam de aceste lucruri intr-un mod concret, putem face ca lucrurile sa mearga in directia pe care ne-o dorim. Aceasta este doar o parte din modul in care putem folosi informatiile astrologice pentru a ne imbunatati viata si propriul viitor.

Nota:
Ca un exemplu practic, in luna decembrie 2016 Mercur incepe sa retrogradeze pe data de 19, iar Uranus revine la mersul direct pe data de 29.

Traducerea pe intelesul tuturor este ca: pe plan personal incepand din data de 19 ne sunt favorizate finalizari, evaluari si reorganizari de planuri, posibil schimbari de principii si mentalitati, iar pe plan social incepand din data de 29 se va putea observa o tendinta globala de eliberare de constrangeri, posibil revolte, inventii si manifestari iesite din tipare.

Planetele retrogradeIn timp, toate planetele mai putin Soarele si Luna, au perioade in care spunem ca sunt retrograde….

Posted by Chironna on 14 Decembrie 2016

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.