Home / Luna / PERIOADELE FAVORABILE ALE LUNII

PERIOADELE FAVORABILE ALE LUNII

1. In vederea constructiei si progresului

Atunci cand vrem sa incepem ceva nou (activitate, proiect, firma, serviciu, studiu, relatie etc) si ne dorim dezvoltare si evolutie, este bine sa dam startul pe Luna in crestere, adica intre momentul de Luna Noua si cel de Luna Plina. Cresterea se refera in general, fie ca e vorba de evolutie personala, profesionala sau spirituala, intelectuala in cazul unor cursuri, afectiva in cadrul unei relatii, fizica privind cresterea in greutate, retentia de apa sau acumularea de fluide in organism.

Este indicat ca macar sa asteptam ca Luna sa treaca in zodia urmatoare celei in care s-a produs Luna Noua. Este de preferat si ca Luna sa fie intr-o zodie anterioara celei in care se va produce urmatoarea Luna Plina.

De exemplu: in ianuarie 2019 am avut parte de o Luna Noua in Capricorn pe data de 6 si de o Luna Plina in Leu pe data de 21. Perioada favorabila unei actiuni de crestere a fost intre 7 ianuarie dimineata, cand Luna a intrat in Varsator, si pana pe 20 ianuarie sau chiar pe 19, atunci cand a intrat in Rac, deoarece Luna Plina a avut loc pe gradul 0 Leu, in dimineata de 21 ianuarie.

2. In vederea unor incheieri sau stopari din evolutie

Atunci cand ne dorim sa finalizam, sa consolidam sau sa oprim din crestere ceva (activitate, proiect, firma, serviciu, studiu, relatie etc) este bine sa urmarim ca Luna sa se afle in descrestere, adica intre momentul de Luna Plina si cel de Luna Noua. Descresterea si oprirea din evolutie se refera in general, la consolidarea unor informatii acumulate in perioada de crestere, la stabilizarea unor actiuni sau relatii, la incheierea altora, inclusiv scaderea in greutate, eliminarea toxinelor sau lichidelor din organism.

La fel ca si in privinta cresterii, este de preferat ca Luna sa se afle in semnul urmator celui in care s-a produs Luna Plina, pentru ca efectele acesteia sa fi trecut deja, dar sa fie intr-un semn anterior celui in care se va produce urmatoarea Luna Noua.

De exemplu: in ianuarie 2019 am avut parte de o Luna Plina in Leu pe data de 21, iar urmatoarea Luna Noua a avut loc pe 4 februarie, in Varsator. Perioada favorabila unei actiuni de descrestere, finalizare sau stabilizare, a fost intre 23 ianuarie dimineata, cand Luna a intrat in Fecioara, pana pe 3 februarie dupa-amiaza, cand a intrat in semnul Varsatorului.

3. In vederea stagnarii, opririi din crestere sau descrestere

Exista anumite situatii in viata cand ne dorim sa nu se schimbe nimic, din care nu vrem sa iesim, pe care nu dorim sa le amplificam dar nici sa le incheiem. In acelasi timp, de-a lungul vietii putem avea parte de momente critice, tensionate sau neplacute, dar care sa nu degenereze in crize si dificultati majore. Si in mod asemanator pot avea loc momente in care, desi toate lucrurile indica un succes, sa nu avem parte la final de nici o realizare.

Aceste momente sunt generate de asa zisa miscare a Lunii “in gol”. Perioadele in care se spune ca Luna este “fara directie” sunt acele minute sau ore, de cand Luna face un ultim aspect major cu o alta planeta, aflandu-se intr-o anumita zodie, pana cand intra in semnul urmator. Atunci ea nu mai primeste nici o influenta, nu mai are ce sa amplifice si nu ne mai ofera decat dispozitia data de acel semn. Ne poate ajuta in activitatile de rutina si ne poate indemna catre acele actiuni specifice semnului respectiv, insa nu ne poate sustine sub nici o alta forma.

Este indicat ca in aceste perioade sa evitam discutii sau intalniri importante, personale sau profesionale, initierea unor proiecte, achizitii, investitii, inceputul unor relatii sau parteneriate. Le putem folosi insa pentru relaxare, meditatie, activitati lejere sau obisnuite, unde sa nu ne implicam emotional si prin care mai mult sa reflectam, sa observam si sa revizuim unele lucruri, proiecte sau relatii.

Aici nu este vorba de lucruri pe care le facem gresit, ci de faptul ca actiunile nu ne sunt sprijinite. Atunci cand Luna este fara directie totul se intampla asa cum ar trebui, dar rezultatele nu sunt acelea pe care le-am urmarit, pe cand atunci cand Mercur este retrograd avem parte de actiuni, miscari si intelegeri gresite.

De exemplu: in seara de 16 ianuarie 2019 Luna a mers in gol prin semnul Taurului, incepand cu ora 20:32 pana la ora 3:00 a zilei de 17, cand a intrat in Gemeni. Teoretic Luna in Taur incurajeaza activitatile de infrumusetare a imaginii, achizitiile, economia si cresterea confortului. Daca in acel interval de timp am avut o programare la tuns, se poate ca schimbarea de imagine sa nu fi avut efectul scontat; daca am comandat ceva pe internet se poate ca acel obiect ori sa prezinte anumite defecte, ori sa ne pierdem dezinteresul atunci cand ne este livrat; daca am cumparat ceva la reducere, sa realizam ca in alta parte halatul era mai ieftin. Totusi, am fi putut petrece acele ore in stilul Taurului: mancand o prajitura, o ciocolata sau o inghetata, preparand un anumit fel de mancare care ne face placere, facand o baie cu multa spuma si lumanarele aprinse sau mergand la o sedinta de masaj.

Generalitati despre miscarea Lunii: https://www.chironna.ro/generalitati-despre-luna/