Home / home / Nodul Nord in Rac

Nodul Nord in Rac

NODUL NORD IN RAC 2018 – 2020

 

In astrologia natala Nodurile Lunii au o natura karmica, arata sensul vietii si directia evolutiei spirituale. In viata de zi cu zi, Nodul Sud puncteaza trecutul, obiceiurile, tendintele si lucrurile cu care suntem familiarizati, pe care este nevoie sa le depasim si de care ar trebui sa ne eliberam. Nodul Nord in tranzit prin semnele zodiacale indica viitorul, ne indeamna sa capatam noi viziuni, sa ne implinim si sa crestem intr-o anumita privinta, intr-un anumit domeniu de viata pe care il ilumineaza.

In principiu lectia de viata o reprezinta completarea si echilibrarea acestor tendinte aflate in opozitie. Axa Nodurilor arata prin Nodul Sud lucrurile care ar trebui invatate, rezolvate si finalizate, iar prin Nodul Nord primim noi sanse si oportunitati pentru a intelege ce inseamna exact directiile diametral opuse.

 

Pana pe 16 noiembrie 2018 Nodul Nord tranziteaza semnul Leului, iar Nodul Sud pe cel al Varsatorului. De atunci pana pe 4 iunie 2020 Nodul Nord va fi in Rac, iar Nodul Sud in Capricorn. Contrar miscarii planetelor prin zodii, Nodurile Lunare au o miscare naturala retrograda.

Mai multe despre Nodurile Lunii si despre Nodul Nord in Leu aici Nodul Nord in Leu

 

De acum inainte, Nodurile vor iesi din zona de siguranta a semnelor Fixe Leu si Varsator, care sunt loiale si consecvente, prefera stabilitatea si nu prea indraznesc sa dea vrabia din mana pe cioara de pe gard. In semnele Cardinale Rac si Capricorn, in urmatorul an si jumatate, ele ne vor impinge insa la actiuni clare si directe, la initiative si noi inceputuri de drum.

 

In Varsator, Nodul Sud ne-a indemnat sa solutionam probleme legate de libertate, societate, grupurile din care facem parte, idealuri comune cu altii, prietenie si deschiderea catre viitor, insa mai mult de principiu, prin dezbateri, comunicare si tot felul de teorii avangardiste.

Nodul Nord in Leu ne-a dat ocazia sa fim noi insine si sa aflam care este puterea pe care o avem de fapt, si ne-a adus noi sanse pentru a iesi la scena deschisa si a primi recunoasterea ca individ in cadrul multimii, dar la fel ca Nodul Sud, mai mult ca forma principiala.

 

In Capricorn, Nodul Sud ne stimuleaza sa rezolvam si sa finalizam concret probleme legate de reponsabilitate, maturizare, crestere sociala, administrarea resurselor, organizare, planificare, autoritate, conducere si fixarea unor scopuri realiste pe care sa le atingem prin eforturi sustinute.

In acelasi timp, Nodul Nord in Rac ne aduce noi ocazii sa ne regasim amintirile, trecutul si istoria, sa devenim casnici si sentimentali, sa lasam patriotismul, spiritul matern si emotiile sa ne ghideze, si ne prezinta noi sanse de a incerca sa ne acoperim nevoile si sa ne protejam cumva.

 

Cum Axa Nodurilor are o miscare lenta, schimbarea nu se face brusc, ci exista o perioada in care se poate sa simtim ambele influente. Trecerea Nodului Sud din Varsator in Capricorn, si a Nodului Nord din Leu in Rac, pot fi resimtite nu doar in luna noiembrie, dar si intre septembrie 2018 si ianuarie 2019. Si cum Eclipsele se produc in apropierea Nodurilor Lunare, aceste influente se pot vedea si in tiparul celor din 2018 – 2019: in iulie 2018 au inceput sa se produca Eclipsele pe axa Rac – Capricorn, dar ultima Eclipsa pe Leu – Varsator se va produce abea in ianuarie 2019.

Drept urmare, la nivel general, in perioada de tranzitie putem avea parte de o intelegere a felului prin care ar trebui sa actionam in legatura cu societatea in care traim, dar si a modului prin care sa luam initiative pe plan personal.

Daca in Varsator am invatat sa lasam in urma tendinte vechi referitoare la ce inseamna cu adevarat prietenia, progresul omenirii, puterea multimii si importanta apartenentei la un grup anume, in Capricorn avem de rezolvat si incheiat probleme la nivel de obiective sociale, urcare in ierarhie, organizare, conducere si autoritati. Implicit, daca in Leu am primit sanse noi de a intelege cine suntem, de a ne pune in evidenta si de a incerca sa vedem care ne este propriul drum, in Rac primim ocazii pentru a intelege cat de necesare sunt impacarea cu trecutul, revenirea la baza, gasirea unei sigurante si a unei linisti interioare.

 

In concluzie, atat timp cat Axa Nodurilor se afla in Rac si Capricorn, in perioada 2018 – 2020, pot exista evenimente predestinate care sa ne puna in situatia de a fi nevoiti sa luam initiative, si care sa ne impulsioneze sa actionam in mod direct. Scopul acestora este pentru a putea invata mai bine maturizarea, responsabilitatea, rolul social, scopurile de fixat, planificat si atins, pentru a gasi noi oportunitati de a ne implini sufleteste, de a crea o fundatie pe care sa ne ridicam, si in special pentru a echilibra trecutul cu viitorul, locul de unde am plecat cu unde trebuie sa ajungem, stabilitatea emotionala si familia, cu succesul social, si in principiu pentru a face schimbari pe plan intim, personal, dar si la nivel de conducere si autoritati.

Persoanele nascute in Rac si Capricorn sau cu Ascendentul in aceste semne, dar si cei pentru care la nastere Nodurile Lunii au fost in aceste zodii, pot resimti mai puternic aceste influente in anii ce urmeaza.

Perioadele anterioare in care Nodul Nord s-a aflat in Rac si Nodul Sud in Capricorn, sunt: 3 iunie 1944 – 22 decembrie 1945, 14 ianuarie 1963 – 2 august 1964, 25 august 1981 – 14 martie 1983, si 5 aprilie 2000 – 24 octombrie 2001.

Perioadele in care Nodul Sud a tranzitat Racul, iar Nodul Nord Capricornul, sunt: 12 februarie 1935 – 1 septembrie 1936, 23 septembrie 1953 – 13 aprilie 1955, 5 mai 1972 – 22 noiembrie 1973, 15 decembrie 1990 – 4 iulie 1992, si 27 iulie 2009 – 13 februarie 2011.

 

 

Domeniile de viata in care urmatorii ani ne pot aduce evenimente necesare sa se intample pentru a putea evolua spiritual, atat sfarsituri ale unor tendinte, cat si noi oportunitati, sunt urmatoarele, in functie de semnul zodiei nasterii sau al Ascendentului, :

 

BERBEC: De echilibrat familia si caminul, cu cariera, viata sociala si cea profesionala

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: aspiratiile, cariera, directia profesionala, urcarea in ierarhie, statutul social, reputatia, imaginea publica, relatia cu autoritatile.

– noi sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: caminul, proprietatile imobiliare, familia, parintii, locul de origine, acoperirea necesitatilor de baza si obtinerea linistii sufletesti.

 

TAUR: De echilibrat cunoasterea si mediul apropiat, cu cercetarea, judecata, viitorul si departarile

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: principiile de viata, imbunatatirea calitatilor intelectuale, cursurile de perfectionare, studiile inalte, calatoriile la distanta, relatia cu strainatatea, chestiunile legale.

– noi sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: educatia de baza, socializarea, comunicarea, actele, tranzactiile, alergaturile obisnuite, relatia cu rudele, anturajul si cei apropiati.

 

GEMENI: De echilibrat stabilizarea materiala cu cea afectiva

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: legaturile sufletesti, intimitatea, echilibrul si forta interioara, puterea de a depasi situatiile de criza, redresarea afectiva si financiara, veniturile suplimentare sau la comun, imprumuturile, partajele, mostenirile.

– sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: siguranta financiara, acumularea materiala, finantele, veniturile din munca, investitiile, economia, posesiunile, confortul, nivelul de trai, valoarea personala, propriile abilitati.

 

RAC: De echilibrat viata personala si propriile interese, cu ale celorlalti

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: relatiile personale, parteneriatele, cuplul, colaborarea, conlucrarea, convietuirea, uniunea, asocierea, compromisul, aplanarea disputelor, conflictele, procesele, contractele, lucrul cu publicul.

– noi sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: viata in general, propria identitate, independenta, vitalitatea, imaginea proiectata in fata altora, comportamentul, infatisarea, reinventarea modului de trai, a manifestarii si exprimarii.

 

LEU: De echilibrat latura concreta si fizica a vietii, cu spiritualitatea si psihicul

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: munca, serviciul, regimul de viata, rutina zilnica, disciplina, simtul datoriei, conditiile de trai, energia fizica, sanatatea, vindecarea, terapiile.

– sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: starea psihica, credinta, apropierea de Divinitate, sacrificiile, eliminarea tendintelor negative, actiunile si legaturile confidentiale, interesul in spiritualitate, stiinte oculte si Univers.

 

FECIOARA: De echilibrat prietenia cu iubirea, si individualitatea cu colectivitatea

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: puterea personala, relatiile romantice, exprimarea afectiva, dragostea oferita, manifestarea creativa si artistica, procreatia, copiii, fericirea, bucuria de a trai, relaxarea, joaca, petrecerea timpului liber.

– noi sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: puterea multimii, grupurile, organizatiile, bunastarea societatii, idealurile comune, deschiderea catre inovatie, proiectele avangardiste, spiritul revolutionar, prietenia, activitatile colective, popularitatea, dragostea primita.

 

BALANTA: De echilibrat familia si caminul, cu cariera, viata sociala si cea profesionala

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: caminul, proprietatile imobiliare, familia, parintii, locul de origine, acoperirea necesitatilor de baza si obtinerea linistii sufletesti.

– noi sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: aspiratiile, cariera, directia profesionala, urcarea in ierarhie, statutul social, reputatia, imaginea publica, relatia cu autoritatile.

 

SCORPION: De echilibrat cunoasterea si mediul apropiat, cu cercetarea, judecata, viitorul si departarile

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: educatia de baza, socializarea, comunicarea, actele, tranzactiile, alergaturile obisnuite, relatia cu rudele, anturajul si cei apropiati.

– noi sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: principiile de viata, imbunatatirea calitatilor intelectuale, cursurile de perfectionare, studiile inalte, calatoriile la distanta, relatia cu strainatatea, chestiunile legale.

 

SAGETATOR: De echilibrat stabilizarea materiala cu cea afectiva

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: siguranta financiara, acumularea materiala, finantele, veniturile din munca, investitiile, economia, posesiunile, confortul, nivelul de trai, valoarea personala, propriile abilitati.

– sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: legaturile sufletesti, intimitatea, echilibrul si forta interioara, puterea de a depasi situatiile de criza, redresarea afectiva si financiara, veniturile suplimentare sau la comun, imprumuturile, partajele, mostenirile.

 

CAPRICORN: De echilibrat viata personala si propriile interese, cu ale celorlalti

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: viata in general, propria identitate, vitalitatea, imaginea proiectata in fata altora, comportamentul, infatisarea, reinventarea modului de trai, a manifestarii si exprimarii.

– noi sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: relatiile personale, parteneriatele, cuplul, colaborarea, conlucrarea, convietuirea, uniunea, asocierea, compromisul, aplanarea disputelor, conflictele, procesele, contractele, lucrul cu publicul.

 

VARSATOR: De echilibrat latura concreta si fizica a vietii, cu spiritualitatea si psihicul

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: starea psihica, credinta, apropierea de Divinitate, sacrificiile, eliminarea tendintelor negative, actiunile si legaturile confidentiale, interesul in spiritualitate, stiinte oculte si Univers.

– noi sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: munca, serviciul, regimul de viata, rutina zilnica, disciplina, simtul datoriei, conditiile de trai, energia fizica, sanatatea, terapiile.

 

PESTI: De echilibrat prietenia cu iubirea, si individualitatea cu colectivitatea

– solutionari, incheieri si finalizari in mod matur, responsabil si practic privind: puterea multimii, grupurile, organizatiile, bunastarea societatii, idealurile comune, deschiderea catre inovatie, proiectele avangardiste, spiritul revolutionar, prietenia, activitatile colective, popularitatea, dragostea primita.

– noi sanse de implicare sentimentala si satisfacere a nevoilor emotionale privind: puterea personala, relatiile romantice, exprimarea afectiva, dragostea oferita, manifestarea creativa si artistica, procreatia, copiii, fericirea, bucuria de a trai, relaxarea, joaca, petrecerea timpului liber.

 

 

Este important de retinut ca unele lucruri trebuie sa aiba loc, ca nu avem control intotdeauna si ca uneori ceea ce se intampla are un scop anume. In urmatoarea perioada ar fi bine sa ne concentram pe drumul nostru in viata si de catre cine ne lasam condusi, pe cine ne apara si pe cine protejam, pe ce necesitati avem si ce simtim nevoia sa facem, si de fapt ce trebuie, si ce responsabilitati avem. Sa intelegem aceste concepte, sa le integram in personalitatea noastra, sa obtinem o imagine de ansamblu si sa ne completam experienta de viata.

Va urez succes in gasirea unui echilibru intre Racul si Capricornul interior! 🙂

 

NODUL NORD IN RAC 2018 – 2020 In astrologia natala Nodurile Lunii au o natura karmica, arata sensul vietii si directia…

Publicată de Chironna pe Miercuri, 19 Septembrie 2018