Home / arhiva / Nodul Nord in Leu

Nodul Nord in Leu

NODUL NORD IN LEU 2017 – 2018

 

Din punct de vedere astronomic, Nodurile Lunii sunt punctele virtuale in care orbita Lunii intersecteaza planul ecliptic. Atunci cand Luna traverseaza ecliptica avand o miscare descendenta, acest punct este denumit Nodul Sud, iar cand o traverseaza printr-o miscare ascendenta, este denumit Nodul Nord. Aceste noduri sunt exact opuse pe cercul zodiacal.

In astrologie Nodurile Lunii au o natura karmica si arata directia de evolutie spirituala. Nodul Sud este locul din care plecam, luand cu noi un anumit bagaj, iar Nodul Nord este ceea ce avem de invatat, sensul si scopul vietii, locul in care ar trebui sa ajungem pentru a evolua.

Astrograma natala ne indica prin Nodul Sud insusirile si tendintele pe care le stim deja, cu care ne-am nascut si din care sa extragem acele calitati de care ne putem ajuta, in doua moduri: zodia descrie caracteristicile, iar casa astrologica in care se afla arata domeniul de viata. Nodul Nord fiind diametral opus, el indica semnul contrar si aria in care ar trebui sa ne implinim misiunea de progres spiritual.

In principiu lectia de viata o reprezinta completarea si echilibrarea tendintelor aflate in opozitie. Axa Nodurilor arata directia in care mergem, detasarea de inclinatiile noastre native initiale si invatarea, adoptarea si punerea in practica a tendintelor aflate in opozitie.

De exemplu, daca ne-am nascut individualisti, independenti, hotarati si in permanenta cautare de o noua lupta, caracteristici date de Nodul Sud in Berbec, acum ar trebui sa invatam cooperarea, convietuirea pasnica, diplomatia si compromisul, echilibrul intre noi si ceilalti, indicate de Nodul Nord in Balanta. In mod similar, daca Nodul Sud ne da nativ tendinta de a petrece mai mult timp in locurile natale, in casa si cu familia, daca avem o latura emotionala foarte dezvoltata si suntem inclinati sa fim casnici, sensibili si romantici, acum ar trebui sa ajungem sa ne insusim caracteristicile date de Nodul Nord, aflat in opozitie: sa invatam sa iesim in lume, sa ne construim o imagine publica, sa fim independenti, organizati, practici, rationali si sa punem cariera, nu familia pe primul loc.

 

Nodurile Lunii parcurg un semn zodiacal in aproximativ 18 luni. In acest timp ele dau o directie generala, resimtita la nivel global, pe care o putem folosi pentru a invata lucruri noi ce pot ajuta la atingerea scopului nostru in viata.

Din octombrie 2015 si pana acum, Nodul Nord a tranzitat semnul Fecioarei si implicit Nodul Sud semnul Pestilor. Ar fi trebuit ca acest lucru sa fi fost de ajutor si sa ne fi usurat deciziile de renuntare la tendinta de a fi folositi de ceilalti, la inclinatiile de a ne lasa pe mana sortii si a destinului, dar sa ne fi facilitat si eliminarea sacrificiilor ce nu mai sunt necesare. In acelasi timp ar fi trebuit sa invatam sa actionam concret, nu doar sa visam, sa stabilim o ordine in viata noastra, o rutina si un regim de viata sanatos, sa invatam simtul datoriei si al devotamentului, si sa muncim cu bucurie, acordand ajutorul efectiv celor din jur.

 

Incepand din 28 aprilie 2017 pana pe 16 noiembrie 2018, Nodul Nord va fi in tranzit prin semnul Leului, iar Nodul Sud va fi in Varsator. Contrar miscarii planetelor prin zodii, Nodurile Lunare au o miscare naturala retrograda.

Aceasta perioada o putem folosi pentru a adopta noi tendinte, pentru a renunta la altele, pentru a invata anumite lucruri ce pot ajuta la implinirea si evolutia noastra spirituala. Atmosfera generala ne va indemna sa mai eliminam din influentele Varsatorului, si sa scoatem la iveala Leul din noi.

Ar trebui sa invatam cum sa ramanem atasati unor scopuri altruiste si umanitare, dar in acelasi timp sa ne urmam propriile dorinte. Ar trebui sa ramanem interesati de actiuni colective si sociale, sa urmam in continuare idealurile altora, dar sa iesim in evidenta cu ceva, sa ne exprimam abilitatile de conducatori si sa aratam lumii ce putem face de unii singuri, prin propriile talente si creatii. Ar trebui sa nu ne mai agatam de ideea de prietenie, ci sa invatam iubirea fata de cel de langa noi. In plus, ar trebui sa regandim felul in care privim viitorul, sa nu mai judecam totul din perspectiva a ceea ce ar putea sa vina candva, ci sa ne preocupe mai mult ce putem face aici si acum. Si ar mai fi bine sa invatam cate ceva despre valoarea personala, afirmare, vointa, mandrie si caldura sufleteasca, dar si despre realitate, adevar, lumina, noblete si fidelitate.

 

In acest interval de timp lucrurile spre care ar trebui sa ne indreptam atentia si pe care ar trebui sa le acceptam, sa le invatam in mod corect, sa le inglobam in viata noastra, si prin care sa echilibram tendintele native, sunt exact contrare pentru semnele aflate in opozitie. Ar trebui sa punem mai mult accent pe ceea ce indica Nodul Nord si mai putin pe caracteristicile personale date de zodia opusa. Acestea sunt urmatoarele, in functie de zodia sau Ascendentul sub care ne-am nascut:

 

BERBEC: exprimarea talentelor creatoare, accentul pus pe dragoste si copii, pe vointa si puterea proprie de manifestare, regasirea copilului interior, distractii si joaca.

in opozitie cu

BALANTA: imbinarea prieteniei cu iubirea, a activitatilor de grup cu cele individuale, manifestarea propriilor dorinte si talente cu urmarirea unor scopuri si obiective colective.

 

TAUR: mai mult interes catre locurile de origine, caminul parintesc, familie, parinti, locuinta, accentul pus pe latura emotionala si sentimentala, adoptarea unui mod casnic de viata.

in opozitie cu

SCORPION: adoptarea unei atitudini organizate si practice, accentul pus pe cariera, reputatie si imagine publica, fixarea scopurilor in viata, interesul in statutul social.

 

GEMENI: adoptarea unui stil de gandire superior, comunicarea mai calda cu anturajul si rudele apropiate, exprimarea creativa in scris si in vorbit, interesul in schimburi de idei si mediul apropiat.

in opozitie cu

SAGETATOR: interesul in extinderea orizonturilor prin studii aprofundate si calatorii, adoptarea unei imagini de ansamblu asupra vietii, depasirea limitelor si adoptarea unor inalte principii morale.

 

RAC: folosirea anumitor abilitati native pentru a obtine castiguri, accentul pus pe spiritul practic, investitii, bunuri, confort, eficienta si economie, asigurarea stabilitatii materiale.

in opozitie cu

CAPRICORN: folosirea puterii interioare si a ambitiei de a depasi greutatile vietii, accentul pus pe venituri suplimentare, profunzime, intimitate si pasiune, asigurarea echilibrului psihic.

 

LEU: punerea accentului pe propria persoana, pe comportament, infatisare, pe imaginea proiectata in fata celorlalti, pe puterea de afirmare si reinventarea propriei atitudini si manifestari.

in opozitie cu

VARSATOR: punerea accentului pe colaborare, convietuire, cooperare si asociere, invatarea diplomatiei, a compromisului si a echilibrului intre sine si ceilalti.

 

FECIOARA: invatarea credintei si apropierea de Divinitate, accentul pus pe intuitie si senzatie, adoptarea unei atitudini plina de iubire, compasiune si sacrificiu fata de intreaga umanitate.

in opozitie cu

PESTI: adoptarea unei noi rutini si a unui nou regim de viata, interesul in munca si ajutorul dat celorlalti, accentul pus pe simtul datoriei, devotament si detaliile zilnice.

 

Este important de retinut ca aceste lucruri ne vin mai usor acum si functioneaza ca un ajutor, nu ca o ingradire. Tot ce avem de facut este sa intelegem aceste concepte, sa le integram in personalitatea noastra, sa obtinem o imagine de ansamblu, sa echilibram si sa ne completam experienta noastra de viata.

Va urez succes in regasirea Leului interior! 🙂

NODUL NORD IN LEU 2017 – 2018 Din punct de vedere astronomic, Nodurile Lunii sunt punctele virtuale in care orbita…

Posted by Chironna on 26 Aprilie 2017