Home / home / Nodul Nord in Gemeni

Nodul Nord in Gemeni

NODUL NORD IN GEMENI 2020 – 2021

In astrologia natala Nodurile Lunii au o natura karmica, arata sensul vietii si directia evolutiei spirituale. In viata de zi cu zi, Nodul Sud puncteaza trecutul, obiceiurile, tendintele si lucrurile cu care suntem familiarizati, pe care este nevoie sa le folosim corect, sa le depasim si de care ar trebui sa ne eliberam. Nodul Nord in tranzit indica optimism si noroc, ne indeamna sa capatam noi viziuni, sa ne implinim si sa crestem intr-o anumita privinta, intr-un anumit domeniu de viata pe care il ilumineaza.

In principiu lectia de viata o reprezinta completarea si echilibrarea acestor tendinte aflate in opozitie. Axa Nodurilor arata prin Nodul Sud lucrurile care ar trebui insusite in mod corespunzator, rezolvate si finalizate, iar prin Nodul Nord primim noi sanse si oportunitati pentru a intelege ce inseamna exact directiile diametral opuse.

In 2020 Nodurile ies din tiparul unor reactii de pornire in noi directii de mers ca urmare a evenimentelor exterioare, tendinte specifice semnelor Rac si Capricorn. Pentru un an si jumatate trecerea lor prin Gemeni si Sagetator ne duce intr-o zona care necesita actiuni si initiative proprii in vederea adaptarii la situatiile care apar.

Pana pe 4 iunie 2020 Nodul Nord tranziteaza semnul Racului, iar Nodul Sud pe cel al Capricornului. De atunci pana pe 23 decembrie 2021 Nodul Nord se afla in Gemeni, iar Nodul Sud in Sagetator. Contrar miscarii planetelor prin zodii, Nodurile Lunare au o miscare naturala retrograda.

Cum Axa Nodurilor are o miscare lenta, exista o perioada in care se poate sa simtim ambele influente. Trecerea Nodului Sud din Capricorn in Sagetator si a Nodului Nord din Rac in Gemeni poate fi resimtita cel mai tare intre mai si iulie 2020. Cum Eclipsele se produc in apropierea Nodurilor Lunare, aceste influente se pot vedea si in tiparul celor din vara lui 2020: pe 5 iunie incep sa se produca Eclipsele pe axa Gemeni – Sagetator, dar ultima Eclipsa pe Rac – Capricorn se produce in 5 iulie 2020.

In Capricorn, Nodul Sud ne indeamna sa rezolvam si sa finalizam concret problemele care apar si tin de reponsabilitate, maturizare, crestere sociala, administrarea resurselor, organizare, planificare, autoritate, conducere si fixarea unor scopuri realiste pe care sa le atingem prin eforturi sustinute.

Nodul Sud in Sagetator ne stimuleaza sa solutionam probleme si intrebari legate de cum am vrea sa fie viitorul, care ne sunt limitele, ce ar mai trebui sa imbunatatim la noi insine si cum sa ne educam, cum sa ne extindem orizonturile si dupa ce set de legi sau principii ne ghidam.

Prin urmare in 2020, cel putin in lunile iunie si iulie, avem ocazia sa facem schimbari de perspectiva, sa ne deschidem catre lume si noi experiente, sa indepartam obstacolele care ne tin pe loc, sa studiem si sa ne educam, sa ne imbunatatim anumite calitati intelectuale si practice care sa ne permita constructia unui nou drum si atingerea unor noi obiective sociale. Orice finalizari si incheieri de situatii cu care ne-am confruntat din noiembrie 2018 pana in 2020, isi pot gasi rezolvarea atat prin adaptarea noastra la responsabilitatile pe care este nevoie sa ni le asumam, la scopul si succesul pe care il dorim, cat si prin actiuni concrete de autodepasire si dorinta de progres. Pe plan personal poate fi vorba de cursuri de perfectionare pentru a urma o noua profesie, iar pe plan social si la nivel de autoritati pot exista situatii in care cei care conduc sa fie examinati din punct de vedere juridic, legal si moral. Aceste probabilitati sunt intarite de faptul ca Jupiter, guvernatorul Sagetatorului, se afla in acest an in Capricorn, indicand expansivitate, noi legi, reguli si directii privind succesul social si profesional de atins.

In acelasi timp, Nodul Nord in Rac ne aduce noi oportunitati de a ne regasi amintirile, trecutul si istoria, de a deveni casnici si sentimentali, de a lasa patriotismul, spiritul matern si emotiile sa ne ghideze, ne prezinta noi ocazii de a incerca sa ne acoperim nevoile intime si sa ne protejam cumva.

Nodul Sud in Gemeni ne aduce noi sanse ca sa fim mai bine informati, sa ne deschidem catre dialog, schimb de idei si relatia cu ceea ce se afla in jur, sa intelegem si cunoastem zonele in care am crescut si traim, sa ne conectam cu mediul, persoanele si locurile cu care suntem familiarizati.

In consecinta, in 2020, cel putin in lunile iunie si iulie, avem posibilitatea de a acumula mai multe cunostinte, de a experimenta interactiunea cu ceilalti si de a ne alege acele persoane, relatii, spatii sau regiuni care sa ne implineasca sufleteste si sa ne ofere senzatia de “acasa”. Avem ocazia sa punem in practica orice idei, dorinte si proiecte care ne-au tentat si ne-au indemnat din noiembrie 2018 pana in 2020 sa reevaluam fundatiile, sa consolidam baza de la care plecam sau sa stabilim unde, cum si alaturi de cine am vrea sa traim. La nivel individual se pot inmulti cazurile celor care se muta cu locuinta, isi intemeiaza o familie sau un camin, dar pot exista si mai multe despartiri si plecari, in cazul in care viitorul are in plan ceva mai potrivit. In agricultura si pe plan imobiliar pot incepe mai multe proiecte decat de obicei, de dezvoltare si constructie, de ocupare a unor noi zone, de gasire a unor noi solutii sau aranjamente pentru locuinte sau terenuri. Unele din aceste probabilitati sunt intarite de tranzitul lui Uranus in Taur care indica noi abordari privind pamanturile care aduc profituri din alimentatie.

In concluzie, atat timp cat Axa Nodurilor se afla in Gemeni si Sagetator, in perioada 2020 – 2021, pot exista evenimente predestinate care sa ne impulsioneze sa actionam in scopul adaptarii. Scopul acestora este sa experimentam noi teorii si activitati, sa primim si sa impartasim idei, mentalitati si filosofii de viata, sa adoptam reguli si legi, sa judecam mai bine lucrurile, sa desfiintam anumite bariere legate de cunoastere, evolutie si crestere, sa cucerim noi teritorii intelectuale sau fizice, sa invatam sa dialogam si sa imbunatatim relatia cu cei din jur, dar si sa cream noi legaturi cu persoane si locuri diferite de cele cu care suntem obisnuiti. In special exista posibilitatea completarii educatiei, schimbarii de conceptii sau viziuni, echilibrarii zilei de azi cu ceea ne-am dori sa ne aduca viitorul si a lucrurilor stiute cu cele necunoscute.

Persoanele nascute in Gemeni si Sagetator sau cu Ascendentul in aceste semne, dar si cei pentru care la nastere Nodurile Lunii au fost in aceste zodii, pot resimti mai puternic aceste influente in perioada 2020 – 2021.

Perioadele anterioare in care Nodul Nord s-a aflat in Gemeni si Nodul Sud in Sagetator au fost: 22 decembrie 1945 – 11 iulie 1947, 2 august 1964 – 20 februarie 1966, 14 martie 1983 – 1 octombrie 1984, 24 octombrie 2001 – 13 mai 2003.

Perioadele in care Nodul Sud a tranzitat Gemenii, iar Nodul Nord Sagetatorul au fost: 1 septembrie 1936 – 21 martie 1938, 13 aprilie 1955 – 31 octombrie 1956, 22 noiembrie 1973 – 12 iunie 1975, 4 iulie 1992 – 21 ianuarie 1994, 13 februarie 2011 – 2 septembrie 2012.

Cei nascuti in toate aceste perioade se pot confrunta cu evenimente de destin care sa corecteze felul in care abordeaza lectiile de viata si misiunea spirituala.

Este important de retinut ca unele lucruri trebuie sa aiba loc, ca nu avem control intotdeauna si ca uneori ceea ce se intampla are un scop anume. Domeniile de viata in care urmatorii ani ne pot aduce evenimente necesare sa aiba loc pentru a putea evolua spiritual, atat sfarsituri ale unor tendinte, cat si noi oportunitati, sunt urmatoarele, in functie de semnul zodiei nasterii sau al Ascendentului:

BERBEC:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de progresul personal, perfectionare, educatie, studii, redirectionare profesionala, calatorii, turism, strainatate, procese si chestiuni juridice, relatii si activitati spirituale, la distanta sau pe internet

– noi oportunitati si sanse legate de mentalitate, comunicare, informare, socializare, publicitate, mediul apropiat, locurile si persoanele din jur, anturaj, rude, prieteni, demersuri, tranzactii, comert, schimburi de bunuri si idei

TAUR:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de regenerarea afectiva si financiara, depasirea crizelor si pierderilor, ajutorul extern, cercetari psihologice si oculte, imprumuturi, lucruri la comun, mosteniri, partaje, relatii intime si de suflet

– noi oportunitati si sanse legate de bani, acumularea materiala, stabilizarea financiara, obtinerea veniturilor, investitii, achizitii, resurse proprii, valorificarea talentelor native, satisfacerea necesitatilor fizice si confortul personal

GEMENI:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de relatii personale, parteneriate de durata, contactul direct cu ceilalti, cuplu, casnicie, cooperare, convietuire, uniuni, asocieri, colaborari, contracte, procese, lucrul cu publicul si aplanarea conflictelor

– noi oportunitati si sanse legate de viata proprie si directia de mers, identitatea si imaginea personala, vitalitate, comportament, atitudine, exprimare, infatisare, interactiunea intre interior si lumea exterioara

RAC:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de responsabilitati, obligatii, locul de munca, serviciile pentru ceilalti, reguli, disciplina si regimul de viata, rutina zilnica, imbunatatirea conditiilor de trai, terapii si ingrijirea sanatatii

– noi oportunitati si sanse legate de imbunatatirea psihicului, introspectie, meditatii, constientizari, eliminari de tendinte nocive, spiritualitate, cercetari oculte si psihologice, credinta, intrajutorare, relatii si activitati secrete

LEU:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de puterea personala, artistica si de creatie, recunoasterea meritelor si unicitatii, lucrurile care aduc placere si fericire, sentimente proprii, iubire, legaturi romantice, copii, joaca, hobbyuri si distractii

– noi oportunitati si sanse legate de cercul de cunostinte, popularitate, aprecierea si iubirea primita, actiuni colective si umanitare, relatii sociale, grupari, organizatii, corporatii, afaceri la scara larga si servicii pentru populatie

FECIOARA:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de activitati casnice, familie, parinti, intemeierea unui camin, imbunatatirea locuintei, proprietati imobiliare, viata particulara, intimitatea si acoperirea nevoilor sufletesti

– noi oportunitati si sanse legate de succesul de atins, cariera, planul profesional, statutul social, urcarea in ierarhie, relatia cu superiorii si autoritatile, imagine publica, renume, recunoasterea meritelor pe plan social, faima si reputatie

BALANTA:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de mentalitate, comunicare, informare, socializare, publicitate, mediul apropiat, locurile si persoanele din jur, anturaj, rude, prieteni, demersuri, tranzactii, comert, schimburi de bunuri si idei

– noi oportunitati si sanse legate de progresul personal, perfectionare, educatie, studii, redirectionare profesionala, calatorii, turism, strainatate, procese si chestiuni juridice, relatii si activitati spirituale, la distanta sau pe internet

SCORPION:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de bani, acumularea materiala, stabilizarea financiara, obtinerea veniturilor, investitii, achizitii, resurse proprii, valorificarea talentelor native, satisfacerea necesitatilor fizice si confortul personal

– noi oportunitati si sanse legate de regenerarea afectiva si financiara, depasirea crizelor si pierderilor, ajutorul extern, cercetari psihologice si oculte, imprumuturi, lucruri la comun, mosteniri, partaje, relatii intime si de suflet

SAGETATOR:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de viata proprie si directia de mers, identitatea si imaginea personala, vitalitate, comportament, atitudine, exprimare, infatisare, interactiunea intre interior si lumea exterioara

– noi oportunitati si sanse legate de relatii personale, parteneriate de durata, contactul direct cu ceilalti, cuplu, casnicie, cooperare, convietuire, uniuni, asocieri, colaborari, contracte, procese, lucrul cu publicul si aplanarea conflictelor

CAPRICORN:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de imbunatatirea psihicului, introspectie, meditatii, constientizari, eliminari de tendinte nocive, spiritualitate, cercetari oculte si psihologice, credinta, intrajutorare, relatii si activitati secrete

– noi oportunitati si sanse legate de responsabilitati, obligatii, locul de munca, serviciile pentru ceilalti, reguli, disciplina si regimul de viata, rutina zilnica, imbunatatirea conditiilor de trai, terapii si ingrijirea sanatatii

VARSATOR:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de cercul de cunostinte, popularitate, aprecierea si iubirea primita, actiuni colective si umanitare, relatii sociale, grupari, organizatii, corporatii, afaceri la scara larga si servicii pentru populatie

– noi oportunitati si sanse legate de puterea personala, artistica si de creatie, recunoasterea meritelor si unicitatii, lucrurile care aduc placere si fericire, sentimente proprii, iubire, legaturi romantice, copii, joaca, hobbyuri si distractii

PESTI:

– ajustari, solutionari sau finalizari legate de succesul de atins, cariera, planul profesional, statutul social, urcarea in ierarhie, relatia cu superiorii si autoritatile, imagine publica, renume, recunoasterea meritelor pe plan social, faima si reputatie

– noi oportunitati si sanse legate de activitati casnice, familie, parinti, intemeierea unui camin, imbunatatirea locuintei, proprietati imobiliare, viata particulara, intimitatea si acoperirea nevoilor sufletesti

Va urez succes in gasirea unui echilibru intre Geamanul si Sagetatorul interior! 🙂