Home / planete retrograde / Neptun retrograd 2019

Neptun retrograd 2019

NEPTUN RETROGRAD 2019

In perioada 21 iunie – 27 noiembrie 2019 Neptun retrogradeaza in semnul Pestilor. Perioadele lui retrograde tin cinci luni si apar la distanta de un an. Asa ca am mai trecut si anii trecuti prin acelasi tip de influente, mai precis in fiecare an din 2011 incoace, tot intre iunie si noiembrie, si tot in Pesti, lucru care va continua pana in 2025.

Neptun este responsabil in general pentru ceea ce nu este palpabil, ce este deasupra lucrurilor materiale. Sentimentele ridicate la rang inalt, pur, umanitatea, compasiunea, legatura omului cu Universul, psihicul uman, visele, misterul, sacrificiile, clarviziunea, sunt toate legate de Neptun.

Influenta lui se vede atunci cand este vorba de lucruri ce nu sunt concrete si pe care nu le putem vedea si pipai fizic, efectiv. Psihologia, gandirea abstracta, empatia, imaginatia, inspiratia, fantezia, spiritualitatea, credinta in Divinitate si intr-o putere mai presus de noi, toate reprezinta parti importante ale vietii noastre zilnice.

Insa in acelasi timp Neptun este cel ce poate asterne ceata in mintea noastra si care ne permite sa vedem totul in roz, chiar daca realitatea este cu totul alta. El ne da capacitatea de a vedea ce nu este, prin perceptii, senzatii si dorinta de a atinge idealul. Datorita faptului ca el poate altera intelegerea si vederea noastra, ne poate aduce si confuzii, iluzii, utopie, dar si dorinta de a pune ceva, o idee sau persoana pe un piedestal, si de a o idealiza.

Fiecare dintre noi simtim aceste lucruri intr-o anumita masura, chiar si cei mai realisti si practici dintre noi. Exista o latura a noastra care ne face sa fim receptivi, influentabili si impresionabili, inclinati sa punem interesele altcuiva mai presus de ale noastre. In acelasi timp este omenesc sa cautam lucruri ce ne pot imbunatati starea psihica, ce pot crea o lume interioara ideala unde putem fugi de realitate si unde putem visa chiar si cu ochii deschisi la ceva ce ne dorim sa fie adevarat.

Neptun retrograd ne aduce o perioada in care ceata se ridica si clarifica lucrurile acolo unde perceptiile noastre nu reflecta in mod corect adevarul. Ne indica realitatea, ne lumineaza mintile, ne scoate din visare si ne arata de fapt ceea ce este. Mai multe despre perioadele de retrogradare ale planetelor aici https://www.chironna.ro/planetele-retrograde/

Neptun in Pesti cu atat mai mult ne indeamna sa depasim lumea fizica, materiala, datorita faptului ca se afla in tranzit in propriul domiciliu. Mai multe aici https://www.chironna.ro/cauza-sacrificiului-a-iluziilor-si-a-confuziilor/

Datorita acestui lucru retrogradarea lui Neptun ne face sa aterizam in lumea reala de la o distanta de doua ori mai mare decat in mod obisnuit. Visele se pot narui, lumea noastra interioara n-o vom mai putea percepe ca ideala, iar oamenii si ideile pot cadea de la mare inaltime, de acolo de sus, unde le-am asezat in mintea noastra.

La ordinea zilei pot exista deziluzii si constientizari ale realitatii, vom putea vedea cauza confuziilor si sacrificiilor pe care le-am facut, iar adevarul ni se dezvaluie asa cum este. Evenimente si situatii pot face lumina si pot indica deceptiile, acest lucru putand aduce si momente de autocompatimire, teama sau deprimare.

Totusi, in acelasi timp se pot clarifica si anumite abilitati psihice pe care le banuiam ca le avem, le puteam percepe, dar nu eram capabili sa le intelegem, sa le indicam si sa le folosim in mod exact.

Fiind o planeta lenta, in principiu aceste lucruri se pot putea vedea mult mai bine in atmosfera generala prin schimbari de conceptii si desprinderea de anumite ideologii politice, sau dezvaluiri ale unor secrete la nivel national sau global. Insa si noi percepem influenta ei in viata noastra de zi cu zi.

Avand in vedere ca anul acesta la nivel de planete lente exista un aspect tensionat intre Jupiter si Neptun, dar si un aspect pozitiv intre Saturn si Neptun, aceste cinci luni pot fi resimtite diferit fata de alti ani.

Pe de o parte cuadratura cu Jupiter ne indeamna sa ne revizuim idealismul si ne ajusteaza principiile, crezurile si judecata. Ambele sunt retrograde intre 21 iunie si 11 august 2019, asa ca probabilitatea este destul de mare ca in aceasta perioada sa existe deceptii si schimbari de conceptie majore. Vise si idealuri se pot ruina, oameni sau relatii ne pot dezamagi, iar anumite situatii ne pot face sa descoperim adevaruri si sa constientizam ceea ce se intampla de fapt in realitate. Dupa 11 august vom avea ocazia sa actionam concret pentru a face corectii, in functie de ceea ce intelegem pana atunci. Mai multe aici https://www.chironna.ro/jupiter-cuadratura-neptun-2018-2019/

Pe de alta parte, aspectul Saturn sextil Neptun aduce posibilitatea de a ne pune idealurile si visele in practica. Face ca fanteziile sa aiba totusi un substrat real, ne indeamna sa luam decizii inspirate si sa renuntam mai usor la ceea ce nu ne mai este necesar. Ambele sunt retrograde intre 21 iunie si 18 septembrie 2019 si ca urmare in aceasta perioada sunt posibile evenimente care sa ne arate unde am visat excesiv, unde ne-am sacrificat fara rost, cum si unde este necesar sa punem in concordanta sperantele cu realitatea. Dupa 18 septembrie, pana in decembrie putem fi sprijiniti in orice demers de redresare si de implinire a unor vise prin munca, eforturi concrete si organizare. Mai multe aici https://www.chironna.ro/saturn-sextil-neptun-2018-2019/

Este important ca cel putin in aceasta perioada de retrogradare a lui Neptun sa nu permitem dezamagirilor sa preia controlul asupra vietii noastre, ci sa ne bucuram de adevar si sa folosim acest timp pentru binele nostru, pentru a ne dezbara de idei sau obiceiuri ce ne fac rau si pentru a renunta la sacrificii in numele unei idei, situatii sau persoane ireale, ce exista doar in mintea noastra. Desi poate ca nu este usor sa lasam in urma acea stare calduta in care ne complaceam, ar trebui sa intelegem ca aceste lucruri fac parte din viata, fiind inevitabile si necesare pentru a evolua. Adevarul doare, insa nici sa continuam sa ne mintim nu reprezinta o solutie. Este un moment bun in care sa profitam pentru a intelege cum sa progresam si cum sa ne construim singuri viitorul, ce crezuri sa adoptam, care ne sunt posibilitatile reale de atingere a unor idealuri si cum sa acordam visele cu realitatea.

In functie de semnul Soarelui sau Ascendentului, in urmatoarele luni lucrurile se pot clarifica, anumite evenimente ne pot indica realitatea, capatam puterea de a reveni cu picioarele pe pamant si de a face corectiile necesare unui progres concret, in felul urmator:

BERBEC: intelegerea realitatii privind renuntarile, sacrificiile, neputintele, dependentele, spiritualitatea, credinta; aducerea la suprafata a unor lucruri ascunse in subconstient; cresterea intuitiei si a perceptiilor; clarificarea motivelor suferintelor; constientizarea legaturilor subtile si nevazute cu Universul; dezvaluiri de secrete; constientizari legate de activitati ascunse, subiecte oculte si relatii confidentiale, ferite de ochii lumii.

TAUR: intelegerea realitatii cu privire la idealuri sociale si viitorul apropiat; constientizarea dependentei de colectivitate, relatii sociale si grupuri; clarificarea sacrificiilor in favoarea societatii si in numele unor idei utopice; deceptii legate de idealuri umanitare, grupari spirituale si activitati de binefacere; deziluzii dinspre prieteni; descoperiri legate de cercul de cunostinte, popularitate, asociatii si organizatii la scara larga.

GEMENI: intelegerea realitatii privind succesul si obiectivele de atins in viata, cariera, directia profesionala si imaginea publica; constientizarea adevarului, deziluzii si dezvaluiri de secrete legate de statutul social si reputatie; clarificarea sacrificiilor pentru a urca in ierarhie; intelegerea ca evitarea responsabilitatilor afecteaza cresterea sociala; descoperiri legate de relatiile profesionale, superiori sau autoritati.

RAC: intelegerea realitatii privind judecata si principiile morale, etice, religioase si filosofice; constientizari ce tin de studii, educatie superioara, perfectionare, evolutie si depasirea limitelor; deceptii legate de calatorii si strainatate; clarificarea viselor, clarviziunii si premonitiilor; iluminare referitor la viitor si adevaruri spirituale; finalizare de chestiuni juridice; descoperiri legate de activitati sau relatii la distanta si pe internet.

LEU: intelegerea realitatii privind relatiile intime sau de suflet; constientizari legate de imprumuturi, situatii de criza, pierderi, regenerarea afectiva; trezirea capacitatii de investigatie, a puterii de a simti adevarul si a altor abilitati psihice; descoperiri de secrete; intelegerea ca obsesiile si controlul afecteaza echilibrul interior; finalizarea de mosteniri sau divorturi; descoperiri in privinta unor fonduri financiare sau bunuri la comun.

FECIOARA: intelegerea realitatii privind relatiile personale; constientizarea dependentei de colaborare, cooperare, convietuire si uniune; intelegerea adevarului despre dusmani cunoscuti si adversari; clarificarea sacrificiilor in cuplu si casnicie; dezvaluiri de secrete si deceptii legate de partener sau asociati; perceptia celorlalti in mod corect; finalizarea unor procese; descoperiri in privinta unor contracte de durata.

BALANTA: intelegerea realitatii privind serviciul in slujba altora, capacitatea de munca si eforturile fizice; clarificarea sacrificiilor in ajutorul concret dat celorlalti; constientizarea faptului ca lipsa rutinei si a unei discipline de viata, epuizarea prin munca si activitatile de voluntariat, afecteaza sanatatea; gasirea unui tratament pentru anumite afectiuni medicale; descoperirea de adevaruri legate de conditiile de munca si trai.

SCORPION: intelegerea adevarului legat de propriile sentimente, iubire, relatii romantice si capacitatea de a crea; constientizarea realitatii cu privire la persoana iubita; dezvaluiri ale unor legaturi secrete; clarificarea sacrificiilor pentru copii sau in numele iubirii ideale; deceptii referitoare la petrecerea timpului liber, placeri si distractii; descoperirea unui talent artistic si a unor talente native; iluminare legata de puterea personala.

SAGETATOR: intelegerea realitatii privind sursa si cauza lucrurilor, origine, caminul parintesc si familia proprie; aflarea unor secrete legate de neam; dezvaluiri de vicii ascunse ce tin de locuinta sau alte proprietati; intelegerea ca amintirile si atasamentul de trecut afecteaza prezentul; descoperirea de abilitati psihice native; clarificarea sacrificiilor fata de familie; constientizarea nevoilor intime proprii, emotionale si sufletesti.

CAPRICORN: intelegerea realitatii privind mediul inconjurator, educatia de baza, persoane cunoscute din apropiere; iluminare legata de fals si utopie in privinta unor idei, informatii, conceptii si mentalitati stiute; deziluzii legate de rude, prieteni sau vecini; intelegerea ca visarea, imaginatia, intuitia si compasiunea, dar si anturajul, influenteaza modul de gandire; constientizarea unor abilitati de comunicare si exprimare a ideilor.

VARSATOR: intelegerea realitatii privind sistemul de valori, resurse proprii, posesiuni si confortul personal; iluminare legata de propria valoare, talente si abilitati native; constientizarea faptului ca atractia catre lux si cheltuielile depind de starea psihica si constituie un mijloc de evadare; intelegerea ca spiritul practic, economia si siguranta materiala sunt importante; observarea si clarificarea intuitiei pe plan financiar.

PESTI: intelegerea realitatii cu privire la identitatea proprie, cursul vietii, imagine personala, infatisare si comportament; constientizarea ca emotiile si energiile celorlalti, persoane intalnite, anumite medii si locuri afecteaza vitalitatea; intelegerea propriilor actiuni si impactul lor asupra altora; clarificarea senzatiilor, perceptiilor, abilitatilor psihice si senzoriale, atitudinii idealiste, impresionabile si influentabile.

In concluzie, in aceasta perioada este bine sa fim pregatiti sa facem fata momentelor de iluminare si constientizare a realitatii, sa profitam acum pentru a renunta la iluziile datorita carora ne facem rau de unii singuri, sa ne acordam visele cu lucrurile concrete si sa intelegem ca doar prin alegerile pe care le facem vom reusi sa ajungem acolo unde ne dorim!

Va doresc un Neptun retrograd cat mai usor! 🙂