Home / home / Mercur retrograd 2020

Mercur retrograd 2020

MERCUR RETROGRAD in RAC iunie – iulie 2020

Pentru a doua oara in acest an, in iunie si iulie 2020 Mercur se afla in miscare aparent retrograda pentru aproximativ trei saptamani, in zodia Racului.

Perioada de retrogradare a lui Mercur face ca tot ceea ce tine de mental, rationament, intelect, comunicare, interese si preocupari, sa fie orientat mai mult in interior. Ne aduce un timp de vorba cu noi insine, mai putin atenti la ceea ce se intampla in jur. Ne ofera ocazia de a cerceta anumite idei, de a aborda lucrurile intr-o maniera diferita si de a capata noi perspective asupra situatiilor. Putem gasi solutii pentru problemele prezente si ne ofera ocazia de a repara ceea ce exista deja. Suntem indemnati sa revedem totul cu alti ochi, sa ne punem intrebari, dar si sa aflam mai multe din alte surse si pe alte cai. Ne sunt incurajate orice actiuni de investigare, timp de analiza noi cu noi, scotociri de informatii si tot ce ar mai fi acolo de aflat.

Este o perioada foarte buna pentru intelegeri si constientizari, pentru a procesa mai bine lucrurile si revizuirea unor abordari, dezvaluirea de noi informatii, schimbarea unor conceptii si mentalitati, gasirea unor rezolvari, clarificari si tot felul de descoperiri. Reprezinta o oportunitate de a reconsidera situatiile existente deja, de a iesi din dilemele prezente, de a lamuri lucrurile si de a descurca problemele curente.

Reversul este ca pe afara s-ar putea sa ne cam balbaim, doua vorbe legate intre ele sa nu fim capabili sa rostim, mintea sa ne fie fugita, sa fim repeziti, sa facem gesturi sau miscari aiurea, sa fim prea grabiti, sa pierdem sau sa uitam lucruri, sa ratam intalniri, comunicarea sa fie neclara, sa facem gafe sau sa percepem altceva decat ce ni se spune sau ni se arata.

Ca urmare, intre 18 iunie si 12 iulie 2020 se poate sa intampinam dificultati in ceea ce priveste interactiunea cu ceilalti, miscarea si schimbul de idei, bunuri sau informatii, detaliile, indemanarea, ordinea, rutina, actele, inscrisurile, intalnirile, finantele, comertul, publicitatea, mijloacele de comunicatie sau transport.

Pentru a preveni posibilele situatii neplacute, ar fi bine sa tinem cont de urmatoarele:

– sa incercam sa ne pastram calmul si rabdarea;

– sa evitam sa luam decizii importante si categorice;

– sa ne asiguram ca ceea ce transmitem – verbal, scris sau material – este receptionat suficient de clar;

– sa acordam mai mult timp si sa luam in considerare anumite intarzieri posibile ce nu tin de noi;

– sa verificam de doua ori orice act pe care il semnam, deoarece sunt posibile greseli din neatentie;

– sa incercam sa amanam semnarea de contracte pana dupa aceasta perioada, este posibil ca ulterior sa ne razgandim sau sa iasa la iveala informatii importante;

– sa amanam inceperea unui parteneriat sau startul unei afaceri;

– sa evitam initierea de proiecte financiare, comerciale sau in vederea publicitatii;

– sa avem grija la speculatii, in special financiare;

– sa evitam sa cheltuim in speranta unor castiguri ulterioare, sa fim chibzuiti si sa asteptam pana cand situatia financiara ne va permite;

– sa evitam semnarile si achizitiile importante;

– sa fim mai atenti la folosirea computerelor si telefoanelor, sa avem mai multa grija atat in utilizarea lor cat si in privinta informatiilor care se transmit;

– sa avem mai multa grija in calatorii, la mijloacele de transport, la incidente si intarzieri posibile in drumurile pe care le facem;

– sa evitam sa ne implicam in activitati care necesita indemanare, minutiozitate sau dexteritate.

Activitatile care sunt favorizate in aceasta perioada sunt:

– continuarea unor activitati incepute si neterminate;

– acumularea de noi informatii;

– reevaluarea si regandirea anumitor idei, decizii, planuri si actiuni.

Acestea sunt informatii generale pentru cei ce au nativ Mercur direct si in special pentru cei nascuti sub semnul Gemenilor si Fecioarei, atat ca zodie, cat si ca Ascendent. Sunt favorizati insa cei nascuti in perioada de retrogradare a lui Mercur, care sunt sprijiniti in orice demers pe care il intreprind. Sansele favorabile, oportunitatile si succesul le sunt mult mai posibile si accesibile decat atunci cand Mercur se afla in miscare directa.

In iunie si iulie 2020 Mercur retrogradeaza in Rac, asa ca mai precis avem de revizuit un anumit tip de mentalitate, rationament si procesare a informatiei, de natura acestui semn.

Mercur retrograd in Rac ne face sa ne intrebam daca am luat in considerare si ceea ce simtim atunci cand am luat anumite decizii, ne pune intrebari despre empatie si sensibilitate in felul in care interactionam cu ceilalti, ne pune la indoiala capacitatea de a integra intuitia si perceptiile in modul de gandire si abordare a problemelor, ne indeamna sa luam in calcul anumite schimbari concrete la nivel de atitudine, manifestare, preocupari si interese. Probabil vom avea de revazut si rezolvat situatii in care nu am pus suficient suflet, in care am ignorat senzatiile pe care le-am avut, dar si pe cele care nu ne ofera o stare de liniste, siguranta si confort interior. Putem sa reconsideram atasamente, relatiile de familie si in general lucrurile, locurile si persoanele ce ne dau un sentiment de apartenenta, familiaritate si intimitate. Putem intelege mai bine ce ne misca si cum sa ne exprimam emotiile, imaginatia si simtul artistic. Avem ocazia sa descoperim care din proiectele sau planurile noastre nu ne aduc o satisfactie si pe dinauntru, sa facem alegeri in functie de ceea ce ne apara si protejeaza, sa constientizam faptul ca nevoia de apartenenta si de a avea o baza de plecare poate fi integrata in ceea ce gandim. Pe scurt, ne face sa includem in procesele mentale si latura emotionala, sa ne bazam si pe informatiile care ne vin intuitiv, sa luam in calcul senzatiile si nu doar ceea ce este logic sau are o explicatie rationala.

Racul este un semn de Apa, simbolul emotiilor, sentimentelor, interiorizarii, profunzimii, lucrurilor care curg, fluidelor si lichidelor in general. Pe de o parte putem folosi perceptiile si vocea interioara, lucru care ne ajuta sa intelegem si sa clarificam mai bine situatiile. Avem ocazia unor trairi revelatoare si putem lucra mai bine cu propriile emotii. Fiind vorba despre Rac, concret mai avem sansa de a repara instalatii sau de a regandi lucruri ce tin de alimentatie, restaurante sau unitati de cazare. Pe de alta parte se poate sa fim mai sensibili la critici, putem sa fim mai plangaciosi, cracnitori, iritabili sau tafnosi. Ne putem pierde in amintiri si reverii, ne putem intoarce in timp, iar situatii, oameni si lucruri din trecut pot sa reapara in cazul in care mai este acolo ceva de rezolvat si finalizat.

Intre 18 iunie si 12 iulie 2020 evenimentele importante care pot fi influentate de Mercur retrograd in Rac sunt:

– Mersul retrograd al lui Venus in Gemeni pana pe 25 iunie 2020: Intre 18 si 25 iunie, ca urmare a capatarii unor noi informatii sau puncte de vedere, regandim dorintele, placerile, confortul, relatiile si castigurile. Luand in considerare semnalele, perceptiile, sentimentele si senzatiile, avem ocazia sa aflam cine sau ce ne atrage, ne acopera nevoile, ne multumeste si ne satisface in mod real, concret.

– Luna Noua si Eclipsa de Soare in Rac din 21 iunie 2020: Tot pe 21 iunie Soarele intra si el in Rac, acea zi fiind marcata puternic de acest semn. Drept urmare pot avea loc intalniri cu trecutul, pot exista idei, informatii si vesti revelatoare. In plus, fiind vorba de o Eclipsa, teoretic avem la dispozitie cinci, sase luni in care sa dam startul intr-o directie noua. Practic, Mercur retrograd indeamna la reparatii si corectii ale unor situatii deja existente.

– Luna Plina si Eclipsa de Luna in Capricorn din 5 iulie 2020: Luna Plina aduce la suprafata emotiile si pune accent pe multumirea sufleteasca. Asa incat, pe de o parte pot exista izbucniri, discutii aprinse, probleme de interpretare si intelegere, iar pe de alta parte indica faptul ca pentru a putea culege roadele si a avea succes in urmatoarele luni, lucrurile ar trebui regandite dintr-o alta perspectiva decat cea prezenta.

– In iunie si iulie Mercur face un aspect favorabil cu Uranus, in total de trei ori. Mercur sextil Uranus deschide mintile si aduce noi viziuni, inventivitate, o scanteie de geniu si idei iesite din comun. Pe 5 iunie 2020 a avut loc un prim moment, in care probabil ca am primit o veste surprinzatoare, am avut o constientizare sau am intrezarit o solutie inovatoare. In jur de 1 iulie Mercur retrograd din nou ajunge in acelasi aspect cu Uranus, momentul fiind favorabil pentru cercetarea in detaliu a acelei idei sau rezolvari, dar si pentru mai multe dezvaluiri si descoperiri. Ultima oara sextilul are loc pe 22 iulie 2020 cu Mercur in miscare directa, cand suntem incurajati sa punem acea idee in practica. In mod natural Uranus aduce situatii bruste si imprevizibile, insa in Taur este mai lent, iar Mercur in Rac nu se lanseaza in ceva nou fara sa verifice daca se simte bine si in siguranta. In plus, tot pe 22 iulie Soarele intra in Leu, aducand un suflu de forta, entuziasm si putere de a pune lucrurile in miscare.

In afara de cei cu marcaj de Gemeni si Fecioara, impactul lui Mercur retrograd in Rac din 2020 mai poate fi simtit si de catre cei nascuti in Rac sau cu Ascendentul in Rac, mai ales intre 26 iunie si 7 iulie (intre 5º si 14º Rac), orice an. Insa efectele sunt generale si pot fi resimtite intr-o anumita masura de toata lumea.

In concluzie, perioada 18 iunie – 12 iulie 2020 ne ajuta sa reflectam, sa meditam si sa reconsideram anumite idei si situatii de viata. Este o perioada in care ar trebui sa acordam o mai mare atentie la detalii, planuri, finante, comert, contracte, relatii, tranzactii, comunicare, socializare, educatie sau transport. In plus, este nevoie sa ne concentram pe ceea ce simtim, cine sau ce ne aduce o siguranta interioara si un confort emotional, ce informatii ni se arata si ce lucruri ar trebui reparate legate de siguranta, protectie, alimentatie, dar si la nivel de Apa, atat fizic, cat si pe interior.

In functie de zodia natala sau Ascendent, perioada lui Mercur retrograd ne aduce in prim plan urmatoarele chestiuni si domenii de viata:

BERBEC: necesitatea de revizuire a atitudinii fata de origine, familie, tara, camin, proprietati imobiliare, viata intima, implinirea sufleteasca; posibile dificultati in relatiile cu familia, activitati casnice, acoperirea nevoilor de baza

TAUR: necesitatea de revizuire a interactiunii cu anturajul, rudele si prietenii, a modului de aflare a informatiilor, atitudinii fata de miscarea si schimburile de bunuri sau idei; posibile certuri, conflicte cu apropiatii, blocaje in comunicare, comert, miscare, acte sau transport

GEMENI: necesitatea de revizuire a atitudinii fata de valoarea proprie, talente, resurse, venituri, posesiuni, confortul personal, acumularea si siguranta materiala; posibile dificultati pe plan financiar, legate de castiguri, investitii sau cheltuieli

RAC: necesitatea de revizuire a propriei vieti si directie de mers, a identitatii si imaginii personale, a comportamentului, temperamentului si infatisarii; posibile incidente, neintelegeri sau dificultati de exprimare, comunicare sau miscare

LEU: necesitatea de eliminare a tendintelor nocive, de revizuire a sacrificiilor si atitudinii fata de activitati sau relatii confidentiale; posibile o intuitie marita, constientizari, dezvaluiri de secrete, descoperiri de informatii, subiecte sau persoane ascunse

FECIOARA: necesitatea de revizuire a planurilor din viitorul apropiat, a popularitatii, iubirii si aprecierii primite, atitudinii fata de colectivitate, relatii sociale, cunostinte, organizatii sau corporatii; posibile dificultati in comunicarea cu grupurile si asociatiile, blocaje in parteneriatele de afaceri

BALANTA: necesitatea de revizuire a succesului, scopurilor si obiectivelor de atins in viata, a statutului social, carierei si directiei profesionale; posibile incidente in public, neplaceri legate de reputatie, renume, sefi sau relatia cu autoritatile

SCORPION: necesitatea de revizuire a lucrurilor legate de viitor, perfectionare, progres personal, principii de viata, educatie, cursuri certificate, activitati, proiecte si relatii la distanta sau pe internet; posibile dificultati in examene, chestiuni juridice, calatorii sau relatia cu strainatatea

SAGETATOR: necesitatea de revizuire a atitudinii fata de relatiile intime si sufletesti, recapatarea controlului, depasirea situatiilor de criza si obtinerea unui ajutor; posibile descoperiri de secrete, blocaje in accesarea unor resurse financiare externe sau la comun, dificultati pe plan intim sau afectiv

CAPRICORN: necesitatea de revizuire a relatiilor personale, cooperarii, conlucrarii, convietuirii si atitudinii in casnicie, asocieri, colaborari sau confruntari directe; posibile dificultati, tensiuni, certuri si conflicte legate de cuplu, uniuni, parteneriate, contracte sau procese

VARSATOR: necesitatea de revizuire a regimului de viata, conditiilor de munca, vitalitatii si ingrijirii sanatatii; posibile un nivel scazut de energie, epuizare fizica, gasirea unor remedii si terapii, neplaceri legate de serviciu si activitatile zilnice de rutina

PESTI: necesitatea de revizuire a manifestarii puterii personale, a exprimarii sentimentelor, capacitatii creatoare, laturii artistice si afirmarii prin propriile talente; posibile blocaje de inspiratie, neplaceri in relatiile de dragoste si cu copiii

Va urez un Mercur retrograd in Rac cat mai linistit si usor! 🙂

Mai multe despre planetele retrograde aici: https://www.chironna.ro/planetele-retrograde/