Home / home / Jupiter cuadratura Neptun 2018 – 2019

Jupiter cuadratura Neptun 2018 – 2019

Jupiter in Sagetator cuadratura Neptun in Pesti 2018-2019

Cuadratura intre Jupiter si Neptun are loc cam o data la 6 ani. Ultimile dati au fost in 2012, 2006, 1999-2000 si tot asa. Ultima oara cand acest aspect s-a produs cu Jupiter in Sagetator si Neptun in Pesti, ca si acum, a fost in 1852-1853.

Mai multe despre aspectele importante in 2019: https://www.chironna.ro/aspecte-in-2019/

De la sfarsitul lui 2018 pana in toamna lui 2019 avem parte de un aspect destul de stresant intre Jupiter si Neptun, ambii aflati in semnul propriu, si impreuna guvernatori de Pesti.

Pe scurt, Jupiter in Sagetator ne spune sa ne educam, sa crestem prin cunoastere, sa gasim niste crezuri si principii, sa tinem de ele cu dintii si sa le aplicam in mod corect. Iar Neptun in Pesti ne indeamna sa simtim mai mult, sa ne ghidam dupa senzatii, perceptii si inspiratie, si sa ne dam si haina de pe noi. Un fel de idealism gandit contra idealism simtit. Mai mult, amandoi ne indeamna sa credem, dar unul zice sa ne cautam o religie, si celalalt sa ne cautam un Dumnezeu. Jupiter zice sa-i judecam pe ceilalti, chiar daca ii intelegem, si Neptun sa-i ajutam oricum. Legea si adevarul absolut in care credem, amenintate de dizolvari de limite si evadari din realitate.

Ca urmare, scenariile posibile sunt:

– sa simtim adevarul acolo unde nu este in mod real si sa avem senzatia ca gandim corect. De aici dezamagiri, confuzii si schimbari majore de conceptii. In plus, tendinta de a crede in utopii sau zvonuri.

– sa judecam lucrurile in functie de perceptii sau dupa un set de reguli mai mult simtite decat gandite. De aici scandaluri si dezonoare, dar si punerea la zid a unor oameni nevinovati.

– sa avem senzatia ca o anumita religie ne apropie de un Dumnezeu pe care il simtim aproape. De aici un impuls spre fanatism si actiuni in numele unei dreptati divine, iluzorii.

– sa fim creduli, extrem de optimisti si generosi. De aici tendinta sa donam resurse proprii importante, dar si sa ne incredem orbeste intr-un noroc ce ar putea sa ne pice din cer.

– sa credem ca totul ne este permis, iertat si acceptat, si sa incercam sa ocolim legea, mai mult sau mai putin in mod constient. De aici fraude sau minciuni.

Exemplele ar putea continua, dar ideea principala ramane aceeasi. Ne consideram drepti, intelepti, intelegatori si justitiari, cand de fapt suntem impresionabili, sensibili, confuzi si in afara situatiilor concrete. Si suntem predispusi la acte de caritate gratuite, la sacrificii fara rost si o tendinta de a fugi de lege si realitate, in loc sa rationam, sa aprofundam si sa confruntam problemele in mod corect.

Teoretic suna dificil, practic insa avem nevoie de aceasta perioada ca sa ne testam increderea, judecata si crezurile, sa invatam sa ne clarificam perceptiile si senzatiile, si sa facem diferenta intre evolutia, cresterea, perfectionarea si dezvoltarea efectiva, si inaltarea spirituala.

In principal cei vizati sunt in ordine Pestii si Sagetatorii, dar toata lumea poate simti aceasta influenta.

Desi acest aspect se poate simti pe parcursul unui intreg an, perioadele accentuate sunt:

– intre 28 decembrie 2018 si 2 februarie 2019, cu un maxim pe 13 ianuarie 2019;

– intre 25 mai si 16 iulie 2019, cu un maxim pe 16 iunie 2019;

– intre 24 august si 10 octombrie 2019, cu un maxim pe 21 septembrie 2019.

Va urez sa va clarificati idealurile, principiile, crezurile, judecata, moralitatea, generozitatea, simturile, compasiunea si iubirea de oameni! 🙂