Home / home / Ingressuri in 2020

Ingressuri in 2020

INGRESSURI IN 2020

De-a lungul unei luni calendaristice Luna tranziteaza pe rand toate semnele zodiacale, in timp ce Soarele o face intr-un an. Mercur si Venus, ce nu se departeaza prea mult de Soare, ilumineaza si ele tot in decurs de un an, pe rand toate sau aproape toate zodiile si implicit toate domeniile importante din viata fiecaruia. Marte este ceva mai lent, insa in decurs de doi ani si cateva luni reuseste sa faca un tur complet al cercului zodiacal.

Astfel, din punctul de vedere al planetelor personale, rapide, viata se desfasoara in cicluri repetitive destul de previzibile. Diferenta insa o fac planetele lente, semnele pe care ele le parcurg, sectoarele de viata pe care le ilumineaza si aspectele lor cu celelalte planete, in tranzit sau natale.

Prin urmare, la nivel personal toate zodiile sunt influentate in mod egal, cel putin pe termen scurt, de 1-2 ani. La nivel social insa, din punct de vedere al tendintelor generale si chiar si pe plan individual, pe termen lung, in aceeasi perioada unele semne pot simti mai puternic anumite influente, si altele mai deloc. Cu toate acestea, pe masura ce timpul se scurge, toate zodiile sunt iluminate pe rand. De-a lungul deceniilor nici o zodie nu este ocolita si nici un sector de viata ramane neinfluentat, cel putin daca luam in considerare miscarile lui Jupiter, Saturn si Uranus.

In afara de Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto, un alt element important il constituie Nodurile Lunare, ele mergand in miscare naturala retrograda prin zodiac si schimband semnul o data la aproximativ 1 an si jumatate. Ele sunt cu atat mai importante, cu cat Eclipsele se produc doar in apropierea lor.

La inceput de 2020 planetele lente se afla in tranzit si isi fac simtita prezenta mai mult in viata anumitor zodii, dupa cum urmeaza:

JUPITER in Capricorn – influenteaza mai mult

– zodiile Cardinale: Berbec, Rac, Balanta, Capricorn

– zodiile de Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn

SATURN in Capricorn – influenteaza mai mult

– zodiile Cardinale: Berbec, Rac, Balanta, Capricorn

– zodiile de Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn

URANUS in Taur – influenteaza mai mult

– zodiile Fixe: Taur, Leu, Scorpion, Varsator

– zodiile de Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn

NEPTUN in Pesti – influenteaza mai mult

– zodiile Mutabile: Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti

– zodiile de Apa: Rac, Scorpion, Pesti

PLUTO in Capricorn – influenteaza mai mult

– zodiile Cardinale: Berbec, Rac, Balanta, Capricorn

– zodiile de Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn

NODUL NORD in Rac / NODUL SUD in Capricorn – influenteaza mai mult

– zodiile Cardinale: Berbec, Rac, Balanta, Capricorn

Ingressurile importante in 2020, adica intrarile planetelor in tranzit prin alt semn zodiacal, sunt urmatoarele:

Jupiter intra in Varsator pe 19 decembrie 2020.

Saturn intra temporar in Varsator intre 22 martie si 2 iulie, dupa care intra defnitiv pe 17 decembrie 2020 si ramane in acest semn pana in 2023.

Nodul Nord intra in Gemeni si Nodul Sud in Sagetator pe 4 iunie 2020, unde raman pana la sfarsitul lui 2021.

In mod special in 2020, desi teoretic intra la categoria usoara si este totusi o planeta personala, ar fi de luat in considerare si Marte. Acesta ajunge inapoi acasa, in Berbec, unde ramane mai mult de jumatate de an in mers direct si retrograd, intre 28 iunie 2020 si ianuarie 2021.

In mod asemanator iese in evidenta si Venus, care petrece patru luni inainte si inapoi prin Gemeni, din 3 aprilie 2020 pana in 7 august 2020. Avand in vedere faptul ca de obicei parcurge un semn in aproximativ o luna, cu indulgenta ar putea fi inclusa pe lista din 2020.

!!!        Marte si Venus influenteaza o mai lunga perioada de timp DOAR in acest an.

Ca urmare, tranzitele importante de-a lungul anului 2020 sunt dupa cum urmeaza:

VENUS in Gemeni – influenteaza mai mult

– zodiile Mutabile: Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti

– zodiile de Aer: Gemeni, Balanta, Varsator

MARTE in Berbec – influenteaza mai mult

– zodiile Cardinale: Berbec, Rac, Balanta, Capricorn

– zodiile de Foc: Berbec, Leu, Sagetator

JUPITER in Varsator – influenteaza mai mult

– zodiile Fixe: Taur, Leu, Scorpion, Varsator

– zodiile de Aer: Gemeni, Balanta, Varsator

SATURN in Varsator – influenteaza mai mult

– zodiile Fixe: Taur, Leu, Scorpion, Varsator

– zodiile de Aer: Gemeni, Balanta, Varsator

NODUL NORD in Gemeni / NODUL SUD in Sagetator – influenteaza mai mult

– zodiile Mutabile: Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti

In concluzie, din punct de vedere al tranzitelor lente, pentru 2020 se pot face urmatoarele observatii, in functie de caracterul si elementul zodiilor:

Zodiile Cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) primesc in continuare atentie, dar care scade temporar si se diminueaza pana la sfarsitul anului. Daca in ianuarie acolo se afla Jupiter, Saturn, Pluto si Nodurile Lunii, la sfarsitul anului ramane doar Pluto. Abia in decembrie pot simti o usurare, dar mai degraba in ianuarie 2021, cand ies din cantonamentul cu Marte din Berbec.

Zodiile Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) capata o influenta marita, care creste in ultima luna a anului. Acolo se afla Uranus permanent, iar Saturn ii testeaza intre martie si iulie, urmand ca la sfarsit de an sa se stabileasca Jupiter, Saturn si Uranus. Incepand cu decembrie lucrurile incep sa se agite cu adevarat. Uranus in Taur este doar inceputul.

Zodiile Mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) capata mai multa atentie in a doua parte a anului. Pana in iunie acolo se gaseste doar Neptun, urmand ca de atunci sa intre si Nodurile Lunii, aducand cu ele corectii si evenimente importante. In principiu, dupa atata ceata si mers pe pipaite, o revenire la concret este binevenita. In fapt, Venus acolo ii joaca niste luni bune dupa cum vrea ea.

Zodiile de Foc (Berbec, Leu, Sagetator) il intampina pe Nodul Sud in Sagetator incepand cu luna iunie. Desi aduce ajustari si implicit posibile situatii tensionate, evenimentele indica un progres. In plus, tot din aceeasi luna, Marte ii baga la recuperare si antrenament. Asadar, din iunie incolo tot ce stiau cu siguranta va fi supus schimbarii.

Zodiile de Pamant (Taur, Fecioara, Capricorn) sunt in centrul atentiei pe tot parcursul anului. Sfarsitul anului reduce influenta la jumatate, din Jupiter, Saturn, Uranus si Pluto ramanand acolo doar ultimele doua. Teoretic si pe hartie, suna mai lejer. Practic, raman clar in carti pentru transformari majore.

Zodiile de Apa (Rac, Scorpion, Pesti) raman sub o influenta constanta tot anul, desi incepand cu luna iunie, cand Nodul Nord iese din Rac, atmosfera se mai relaxeaza. Lucrurile nu mai sunt obligatorii, dar si norocul se cam duce pe apa Sambetei. Oricum nu au timp de plictiseala, deoarece Mercur le tot schimba scenariile, retrogradand pe rand in fiecare semn.

Zodiile de Aer (Gemeni, Balanta, Varsator) ies din hibernare definitiv in luna martie, cand Saturn si Venus incep sa ii viziteze. Au mai multe examene de dat, dar din iunie incolo Nodul Nord in Gemeni este de bun augur, cel putin din iulie pana in decembrie. Sfarsitul anului ii gaseste foarte ocupati, cu casa jumatate plina si jumatate goala, de la aparitia lui Jupiter si Saturn.

Va urez in continuare perioade de tranzitie si tranzite cat mai usoare! 🙂