Home / Luna / GENERALITATI DESPRE LUNA

GENERALITATI DESPRE LUNA

Luna are puterea sa influenteze tot ceea ce tine de emotie, suflet si subconstient, asa ca modul in care ne afecteaza miscarea ei este unul subtil. Soarele sustine viata in mod concret, prin lumina si caldura pe care o revarsa fizic asupra noastra, iar Luna ne alimenteaza energiile psihice si actioneaza doar pe dinauntru.

Povestea vietii noastre incepe de la ambele planete si se bazeaza pe amandoua. Daca Soarele este independent, ilumineaza si creeaza viata, Luna adauga suflet si are nevoie de un imbold din exterior pentru a-si aduce contributia la structura noastra interioara. Ea singura ne transmite doar o dispozitie care depinde de semnul in care se afla, insa relatia ei cu alta planeta poate sa activeze anumite stari sufletesti. Reactia principala este data de relatia cu Soarele, nu doar datorita faptului ca reflecta lumina lui, ci si pentru ca impreuna ele reprezinta suportul vietii.

Dintre toate planetele, Luna este cea mai aproape de noi si in acelasi timp cea mai rapida, parcurgand o zodie in ceva mai mult de 2 zile. In plus, la nivel fundamental, inainte de orice altceva, avem nevoie de ambele tipuri de sprijin, fizic, de la Soare, si psihic, de la Luna.

Ca urmare, in ceea ce priveste ritmicitatea miscarii Lunii pe cer, cele mai importante cicluri sunt:

  1. Tranzitele Lunii prin semnele zodiacale, care depind de pozitia ei fata de Pamant si se repeta o data la aproximativ 27-28 de zile, si
  2. Fazele Lunii, care depind de pozitia ei in raport cu Soarele si au o periodicitate de aproximativ 29 de zile.

Deoarece influenta ei nu este palpabila si este prea rapida pentru a putea fi constientizata, totusi Luna este cea care ne determina reactiile si starea sufleteasca. Stiind aceste lucruri ne putem folosi de miscarea ei pentru a ne putea integra in atmosfera generala si pentru a putea fi sustinuti in actiunile, activitatile si deciziile noastre.