Home / Luna / FAZELE LUNII

FAZELE LUNII

ACTIUNI SI INITIATIVE

Aspectele dintre Soare si Luna sunt cele care imprima, asigura si mentin ciclicitatea in viata noastra. Fazele Lunii ne permit sa pornim actiuni, sa crestem si sa ajungem la un apogeu unde faptele noastre sa se concretizeze, si de unde sa incepem sa ne stabilizam, sa descrestem si sa finalizam anumite situatii sau initiative.

Momentele cheie ale fazelor Lunii sunt:

Luna Noua, atunci cand Soarele si Luna se afla in acelasi loc. Este timpul insamantarii, cand fortele rationale si emotionale sunt in acord si creeaza un mediu propice noilor inceputuri. Starea interioara se supune vointei si dorintei. Pana la Luna Plina atmosfera indeamna la punerea in aplicare a unor proiecte si idei, noi initiative de crestere si dezvoltare.

Primul patrar, atunci cand Luna a parcurs un sfert din drum. Este timpul ajustarii, cand realizam care este diferenta intre ceea ce ne-am propus, si ce simtim. Avem ocazia sa ne corectam actiunile de crestere si sa le indreptam in asa fel incat sa fim multumiti in interior.

Luna Plina, atunci cand Soarele si Luna se afla in puncte opuse. Este timpul culegerii roadelor si reprezinta momentul culminant. Rezultatele depind de ceea ce am plantat in perioada de crestere. Starea interioara, gradul de satisfactie si implinire sufleteasca, dicteaza reactiile pe care le avem. Pana la urmatoarea Luna Noua atmosfera indeamna la descrestere, consolidare sau declin.

Ultimul patrar (al treilea), atunci cand Luna mai are doar un sfert de drum pana la o noua intalnire cu Soarele. Este timpul constientizarii si intelegerii efectelor actiunilor noastre asupra starii psihice. Un posibil dezacord interior si eventuale frustrari sau nemultumiri ne pot impinge catre decizii emotionale de a face o schimbare, pentru indreptarea anumitor situatii.

In orice tip de punere in practica a unor decizii, planuri sau actiuni, in general sunt de evitat momentele exacte de Luna Noua sau Plina, si aproximativ o zi, doua, inainte si dupa ele, datorita faptului ca deciziile noastre ar putea include prea putina emotie, sau prea multa.

In cazul Lunii Noi se poate ca rationamentul sa ne dicteze o alegere care sa fie impotriva a ceea ce-ar dori sufletul nostru, si mai tarziu sa simtim ca alegerea pe care am facut-o este impotriva sentimentului de implinire, liniste, multumire si siguranta. Avem capacitatea de a porni intr-o noua directie, dar se poate sa o facem fara sa luam in considerare si ceea ce avem nevoie.

In momentul de Luna Plina putem fi influentati foarte tare de ceea ce simtim. Ca urmare se poate sa luam anumite hotarari bazate pe impulsuri de moment si pe porniri diferite de modul in care suntem construiti, lucru care sa ne aduca dificultati si piedici efective ulterioare. Trairile emotionale pot ajunge la un maxim, ne pot face sa rabufnim si sa izbucnim in mod irational.

Generalitati despre miscarea Lunii: https://www.chironna.ro/generalitati-despre-luna/