Home / home / Eclipsele in astrologie

Eclipsele in astrologie

ECLIPSELE IN ASTROLOGIE

Eclipsele de Soare si de Luna apar in momentele de Luna Noua sau Luna Plina, dar numai atunci cand acestea se produc in apropierea Nodurilor Lunare. Eclipsele de Luna au loc doar cu doua saptamani inainte sau dupa cele de Soare, iar Eclipsele de Soare au loc doar atunci cand si Soarele, si Luna, se apropie suficient de mult de Noduri.

Exista o anumita distanta necesara de la Soare si Luna pana la Nodurile Lunii pentru ca eclipsele sa aiba loc. Ca urmare perioadele de timp in care acestea se pot produce sunt limitate la aproximativ 36 de zile, de cate doua ori pe an.

Acest lucru inseamna ca pe timpul celor 18 luni, atat cat le ia Nodurilor sa tranziteze doua semne aflate in opozitie pe cercul zodical, teoretic vom avea parte de eclipse doar in acele doua zodii opuse. Practic, pot exista in plus si in zodiile invecinate. In acelasi timp familiile de eclipse in aceleasi semne opuse pot avea loc de-a lungul unui maxim de 30 de luni.

In mod corespunzator, eclipsele vor ilumina aceleasi doua sectoare al vietii noastre pentru o perioada cuprinsa intre 18 si 30 de luni, la care se mai adauga inca doua o data la fiecare 18 luni.

Avand in vedere implicarea Nodurilor Lunare, care in astrologie au o conotatie karmica si indica sensul vietii, eclipsele marcheaza evenimente importante din punct de vedere al destinului, misiunii si evolutiei spirituale.

Ciclurile repetitive ale eclipselor sunt:

– ciclul metonic: eclipse sau cel putin momente de Luna Noua si Luna Plina ce se repeta o data la aproximativ 19 ani, in aceeasi zi, ele aducand posibilitatea unor evenimente similare.

– ciclul saros: eclipse ce se repeta o data la aproximativ 18 ani si 11 zile, evenimentele aduse de acestea fiind legate cumva intre ele.

Ciclul metonic indica repetitia pozitiei Soarelui si Lunii cam in acelasi loc si in aceeasi zi. O data la 19 ani exista o eclipsa, o Luna Noua sau o Luna Plina care se produce aproximativ in acelasi grad zodiacal si in acelasi semn. Aceste momente ilumineaza repetitiv acelasi punct din astrograma natala a unei persoane. Persoanele care au planete importante in acel loc din zodiac resimt aceste evenimente in mod ciclic, iar evenimentele sunt foarte asemanatoare.

De exemplu la Eclipsa de Soare din 21 august 2017 Soarele si Luna s-au aflat la 28 grade Leu. Cu 19 ani in urma, pe 22 august 1998 ele s-au aflat tot la 28 grade Leu. Gradul 28 Leu indica Soarele natal pentru persoanele nascute in jur de 22 august, indiferent de anul nasterii. Cel putin aceste persoane resimt puternic eclipsele sau momentele de Luna Noua ce se produc o data la 19 ani, in jur de 21-22 august.

Eclipsele ce se produc la o distanta de 1 saros fac parte din aceeasi serie de eclipse. Seriile saros sunt numerotate, au un inceput si un sfarsit, si se intind pe distante de mii de ani. Acest lucru inseamna ca eclipsele din aceeasi serie sunt legate intre ele, iar evenimentele ce se intampla in momentul producerii lor sunt legate de anumite situatii de acum 18 ani, acum 36 de ani sau cele ce vor urma peste alti 18 ani. Evenimentele indicate de o serie saros nu sunt similare, cum sunt cele dintr-un ciclu metonic, ci sunt conectate unele cu celelalte.

De exemplu situatiile indicate de Eclipsa de Luna din 7 august 2017 au avut legatura cu cele petrecute la Eclipsa de Luna din 28 iulie 1999. Acest ciclu este mai important in astrologia mundana, referitor la tari si natiuni.

In astronomie si in astrologie seriile saros sunt numerotate dupa considerente diferite. Daca Eclipsa Solara din 21 august 2017 a facut parte din seria 145 din punct de vedere astronomic, privita astrologic ea face parte din seria 1 Nord.

Eclipsa de Soare si in general momentele de Luna Noua indica necesitatea de a actiona cu toate fortele rationale si emotionale intr-o anumita directie. Sunt posibile noi inceputuri si oportunitati, un sfarsit de ciclu si inceperea unuia nou.

Eclipsa de Luna si in general momentele de Luna Plina indica necesitatile emotionale intr-o anumita privinta. Sunt posibile finalizari de situatii ca urmare a unor evenimente critice si exista posibilitatea ca lipsa unei situatii dorite sau nevoia de implinire sufleteasca sa se acumuleze treptat si sa rabufneasca intr-un asemenea moment.

Efectele eclipselor se pot resimti de-a lungul a luni de zile sau chiar ani dupa ce s-au produs. In general se simte influenta lor nu numai ziua in care se produc, ci poate fi simtita cu o saptamana sau chiar cu o luna inainte sa aiba loc.

In concluzie, in fiecare an avem parte de doua sezoane de eclipse ce dureaza fiecare putin mai mult de o luna de zile, aflate cam la sase luni distanta. In fiecare sezon putem avea mai multe eclipse, ce ne atrag atentia asupra a doua sau patru sectoare ale vietii noastre.

Drept urmare, la fiecare eclipsa ce se produce, indiferent daca de Luna sau de Soare, ar trebui sa fim atenti la urmatoarele:

  1. Domeniile in care ne influenteaza, fiind vorba de momente importante din viata.
  2. Situatii posibile similare cu unele petrecute in urma cu 19 ani, in aceeasi zi.
  3. Evenimente ce pot fi legate de unele care au avut loc in urma cu 18 ani si 11 zile.

In plus ar fi bine sa incercam sa profitam de eclipse, ajutandu-ne de ele ca sa facem schimbari importante pentru a merge inainte. Totusi, sa nu initiem actiuni chiar in zilele din jurul datei la care se produc, ci sa luam decizii majore la cel putin o saptamana dupa acea data.

Va urez eclipse usoare! 🙂

ECLIPSELE IN ASTROLOGIE Eclipsele de Soare si de Luna apar in momentele de Luna Noua sau Luna Plina, dar numai atunci…

Posted by Chironna on 18 Ianuarie 2018