Home / arhiva / Echinoctiul de primavara 2018

Echinoctiul de primavara 2018

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA 2018

 

In emisfera nordica primavara incepe oficial atunci cand ziua este egala cu noaptea, si anume la primul echinoctiu din an. Din punct de vedere astrologic acest moment reprezinta inceputul unui nou ciclu si al unui nou an solar, cand Soarele atinge gradul 0 din Berbec si porneste intr-o noua calatorie prin cercul zodiacal.

Acest moment poate fi considerat ca o renastere la viata si ca o reintoarcere la izvorul lucrurilor. Dupa ultimul an in care am experimentat pe rand toate anotimpurile si dupa ultimile luni in care noaptea a fost mai lunga decat ziua, acum lumina Soarelui capata puterea necesara de a insufleti si de a destepta constiinta propriei identitati, oricare ar fi esenta ei.

Asa cum natura se trezeste la viata, verdele isi face loc si impune culoarea generala, iar fiecare floare atrage atentia asupra ei singure, asa si pentru noi este momentul in care tragem linie sub tot ce a fost, constientizam cine suntem, descoperim lumea, iesim in fata si luptam instinctiv pentrul dreptul de a exista aici, acum.

 

Anul acesta echinoctiul are loc pe 20 martie, iar astrograma ingressului Soarelui in Berbec indica accentul pe chestiuni legate de relatia cu ceilalti, sacrificiul personal, nevoile sufletesti si necesitatea de a face o schimbare profunda, pe toate planurile.

Pe scurt, cele patru planete din Berbec si cele trei din Capricorn ne dau impulsul, entuziasmul, puterea de a actiona cumva, si de a porni intr-o noua directie. Mai mult, Soarele, Luna si Marte in exaltare, plus Saturn in domiciliu ne aduc ocazia sa luam decizii importante, bune si durabile pe plan personal.

Mercur in conjunctie cu Venus, guvernator al Ascendentului si al casei X, impreuna cu Soarele, toate in Berbec casa VII, indica nevoia de a ne regasi propria identitate in cadrul relatiilor personale, de a vedea viata intr-un mod diferit si de a arata lumii o alta imagine a noastra. Aceleasi Mercur si Venus in cuadratura cu Pluto casa IV, dar si Luna in casa VIII in trigon cu Marte casa IV, dispozitor al Soarelui, ne permit o schimbare de perceptie interioara la nivel emotional, psihic, mental si relational. Avand in vedere cuadratura Lunii cu Axa Nodurilor si Nodul Sud in casa V, acest moment ne poate ajuta sa intelegem mai bine cat daruim in relatiile cu ceilalti si unde ar trebui sa ne oprim. Acest lucru este intarit si de conjunctia lui Chiron din casa VI cu Soarele din casa VII si Descendentul, care ne face sa intelegem ca noi putem alege daca sa fim in continuare dependenti de ceilalti si sa le permitem sa ne conduca si sa ne controleze. Cuadratura lui Marte din casa IV cu aceasta conjunctie poate aduce dezechilibre interioare, insa putem gasi o cale mai putin drastica de a obtine linistea sufleteasca prin sextilul Jupiter, guvernator al Descendentului, cu Pluto din casa IV. In aceasta perioada Jupiter este retrograd in Scorpion, si acum in casa II in trigon cu Soarele, drept urmare ne aduce posibilitatea de a privi in interiorul nostru, de a depasi anumite momente critice si de a gasi in noi resursele si capacitatea de a merge mai departe. Poate fi un drum mai anevoios si dureros, insa trigonul lui Jupiter cu Chiron ne alina vindecarea si ne asigura inchiderea ranii in profunzime. In plus, Neptun neaspectat, inchis si exilat ne aduce ocazia rara de a vedea realitatea exact asa cum este.

 

Cu alte cuvinte, acum ar fi momentul sa ne revizuim relatiile personale, felul in care ne aducem aportul in orice uniune sau asociere, in casnicie sau intr-o colaborare. In general avem suficienta putere si forta pentru a incepe de la zero, si avem deschisa calea sa ne schimbam total optica si atitudinea. Acolo unde dam mai mult decat primim, sa evaluam corect si sa cerem sa fim tratati in mod egal. Acolo unde nu dam suficient insa, este posibil ca lucrurile sa degenereze si sa fim nevoiti sa ne schimbam. Acum avem ocazia sa ne eliberam de anumite relatii toxice, dar si sa ne refacem usor. Si cel mai important lucru, primim sansa de a vedea adevarul, situatiile se clarifica, putem fi realisti si putem renunta la orice sacrificii, tendinte si obiceiuri ce ne trag inapoi. Viata noastra depinde insa doar de noi si de alegerile pe care le facem.

 

In speranta unor alegeri castigatoare pentru viitor, va urez multa intelegere, energie si succes! 🙂

 

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA 2018 In emisfera nordica primavara incepe oficial atunci cand ziua este egala cu noaptea, si…

Posted by Chironna on 18 Martie 2018