Home / Horoscop lunar / lunar general / Decembrie 2018

Decembrie 2018

PREVIZIUNI DECEMBRIE 2018

 

Avem o luna surprinzator de lejera daca nu luam in considerare primele zile, care ne pot aduce evenimente marcante si noi descoperiri. Nu mai tinem cu dintii de anumite relatii sau situatii, nu ne mai impotrivim sortii si putem capata o intelegere superioara, o intelepciune si o noua viziune asupra lucrurilor. Singurele scopuri pe care ramanem totusi fixati sunt nevoia de intimitate profunda, obtinerea placerilor si a lucrurilor ce stim acum ca ne atrag si pe care le dorim intens. In rest, daca e nevoie sa initiem o schimbare, atunci suntem gata de actiune, iar daca nu, ne adaptam din mers si mergem unde ne duce valul.

In general suntem destul de detasati, cuminti si linistiti, mai mult receptivi, pasivi si realisti. Doar in primele trei zile din luna s-ar putea sa ne apuce criza, sa ne impotrivim, sa actionam in forta, dar cam aiurea si destul de distructiv. Si tot atunci, pe plan financiar, relational, din punct de vedere al creativitatii, sentimentelor si activitatilor sociale, se pot intampla evenimente iesite din comun care sa finalizeze anumite lucruri, sa puna capat unor vechi tendinte, sa incheie un ciclu si sa dea startul unuia nou.

In principiu suntem mai mult sentimentali si concentrati pe ceea ce avem in suflet, emotii, senzatii, romantism, visare, poezie si lucruri care ne misca adanc in interior. Comunicarea e ca si inexistenta, si chiar daca este, parca n-avem nici logica, nici ratiune. Cel putin de ambii Mosi, mai bine am renunta la planuri stricte si idei concrete, pentru ca amandoi ne pot aduce ceata, neclaritate, confuzii, neintelegeri si tot felul de probleme de comunicare sau miscare. Asa ca ne-ar fi mai bine sa nu ne suparam unii pe altii, sa ne bazam mai mult pe intuitie decat pe intelect, sa fim deschisi unor noi puncte de vedere si sa vorbim mai mult prin gesturi pline de afectiune, decat sa facem si sa spunem iar prostii.

Pe plan social, de la sfarsitul lunii intram in doua directii distincte, pentru mai multe luni. Din 28, in prima faza pana la inceputul lui februarie, idealismul ne este la extrem, exagerarile si spiritul visator sunt mana-n mana, imaginatia si curajul ne indeamna spre noi cai, suntem cam creduli si usor de influentat. Cel putin pana la mijlocul lunii viitoare ar trebui sa fim realisti si practici, si sa nu mai credem ca tot ce zboara se mananca. De pe 29 insa, deocamdata pana prin august viitor, avem capacitatea sa imbinam strategia cu credinta ca vom reusi, sa ne punem viziunile in practica si sa luam decizii cu suflet, dar eficiente, avand rezultate palpabile si pline de bun simt. Cel putin sfarsitul lui ianuarie se dovedeste a fi de bun augur. Asa ca in urmatoarele luni ar trebui sa ne limitam cumva idealismul, sa nu ne bazam efectiv pe senzatii, perceptii si tot ce mai simtim, dar sa ne pastram speranta si sa ne urmam visele bazandu-ne pe fapte si lucruri palpabile, reale.

Pe plan personal, de pe 1 reluam niste lucruri care tot revin in actualitate si pe care ar trebui sa rezolvam cumva, legate de controlul asupra vietii noastre, renasteri din cenusa, ajutorul din partea altora si tot felul de supravietuiri. Mental si concret, pana pe 6 avem ocazia sa revizuim mentalitati, sa regandim lucrurile si sa mai scotocim dupa noi informatii, iar intre 6 si 13 avem liber sa punem in practica o noua atitudine. Din 13, pana in ianuarie ne deschidem din nou catre lumea larga, capatam un spirit deschizator de drumuri si ne intereseaza mai mult sa ne autodepasim, sa ne educam si sa calatorim. Ziua de 21 ne poate aduce un succes major legat de intalniri, demersuri, acte, tranzactii, calatorii, actiuni educative, intelectuale, spirituale sau legale.

In privinta interactiunii cu ceilalti la un nivel profund si intim, relational, referitor la ce ne misca, ce ne-ar placea si ne atrage, dar si din punct de vedere al obtinerii unor surse externe de venituri, din 2 ne concentram pe aceste lucruri, pana la inceputul lui ianuarie. In primele zile pot avea loc evenimente bruste si surprize mai mult sau mai putin placute, cand este necesara o anumita adaptare. Pe 16 insa putem fi chibzuiti, calculati si cumpatati, pe 21 suntem eterici, sensibili si cam visatori, insa pe 28 ne sunt favorizate schimbarile profunde.

Pana pe 22 avem in continuare senzatia ca putem atinge cerul, suntem deschisi oricaror aventuri, avem un curaj nebun, suntem pusi pe fapte mari si tot felul de cuceriri. Totusi, un pic de realism nu ar strica, deoarece intre 3 si 6, dar si pe 25, pot avea loc accidente datorate impulsivitatii, neglijentei, neclaritatii si unor actiuni in forta. Pe 20 putem avea parte de o situatie neobisnuita, ce ne poate insa aduce o sansa de a ne gasi o cale de mers, de a ne deschide, de a creste, de a evolua si de a ne elibera cumva.

Din 22, pentru o luna devenim mai seriosi si responsabili, ne organizam mai bine, suntem mai realisti, materialisti si axati mai mult pe obiectivele sociale decat pe orice altceva. Sfarsitul anului si primele zile din 2019 ne aduc ocazia sa luam hotarari practice, mature si intelepte, cu efect de lunga durata.

Referitor la initiative si spiritul de actiune care ne face sa consumam energia mai mult mental si pe activitati spirituale si de intrajutorare, pe 7 se poate sa fim extrem de senzitivi, empatici, romantici si eterici, total in afara lumii materiale, asa ca pot avea loc momente de oboseala, incidente, senzatii false, dezamagiri si tot felul de lupte fara rost. Pe 17 insa avem capacitatea sa ne folosim instinctele si sa ne avantam in lupta cu multa credinta, ambitie si vointa.

Luna Noua din 7 ne poate da senzatia ca avem capacitatea sa mutam muntii din loc, ne indeamna sa scrutam noi orizonturi si sa o luam din loc spre noi directii de explorat, cercetat si cucerit.

Luna Plina de pe 22 ne aduce aminte sa ne mai ingrijim si de sufletul nostru, sa depanam amintiri, sa ne intoarcem la baza si sa mai lasam si sentimentele, sensibilitatea, romantismul si emotiile sa ne cuprinda.

 

Zile importante benefice: 16, 17, 20, 21, 28.

Zile in care ar trebui sa acordam mai multa atentie: 1, 3, 6, 7, 22, 25.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.