Home / home / De ce citim horoscopul?

De ce citim horoscopul?

Intreaba pe oricine de ce citeste horoscopul, si iti va raspunde nedumerit, de parca tu nu intelegi nimic: “ca sa vad ce o sa mi se intample”. Nimic mai gresit. Ai observat ca uneori gasesti scris cuvantul “previziuni”? Pentru ca exact acest lucru iti ofera un horoscop: previziuni, predispozitii despre ce ar putea sa ti se intample. Oricine care pretinde ca iti spune cu exactitate ce ti se va intampla, acela te induce in eroare.

Sa zicem ca stiai acest lucru. Dar ai inteles exact ca scopul acestor previziuni este ca tu sa ai destinul in mainile tale si sa poti lua ce hotarari doresti? Tu esti singurul care poate decide ce sa faca si cum sa abordeze sau nu, o anumita situatie. Asa cum am mai spus, astrologia ofera situatiile posibile, iar astrologul iti povesteste probabilitati pe intelesul tau.

Sa mai zicem ca ai inteles si acest lucru. Dar ai incercat vreodata chiar sa schimbi ceva? Sau ai zis, resemnat: “scrie in horoscop ca o sa ma cert cu seful” si cand se intampla, exclami satisfacut: “vezi cat de bine a stiut, mi-a zis ca asa o sa se intample”? Decat sa atragi situatii nefavorabile printr-o gandire pesimista, de ce sa nu alegi sa gandesti pozitiv si sa iti spui in gand: “nu am nici cea mai mica intentie sa ma cert astazi cu seful sau cu altcineva”, iar cand si daca simti ca o discutie poate degenera in cearta, sa incerci sa ramai calm si sa gasesti solutii de impacare pentru orice neintelegere ar putea aparea? Nu ar fi mai simplu asa? Nu ti-ar placea sa zambesti in sinea ta, stiind ca tu esti cel care dicteaza mersul vietii tale?

Puterea mintii are o valoare inestimabila. Mintea umana este mai puternica decat orice altceva. Decat sa astepti sa ti se intample ce scrie in horoscop, nu mai bine te schimbi tu, si faci tu alegeri care sa faca reale lucrurile pe care le doresti? Previziunile doar anunta evenimente probabile, asa, cam ca starea vremii. Diferenta este ca astrologia nu este o stiinta fixa unde aplici niste reguli si vezi ce-ti da. Insa nu inseamna nici ca astrologul se uita in bila de cristal sa vada acolo ce o sa se intample. Interpretarile pot acoperi o arie destul de larga, si din aceasta cauza exista diferenta intre previziuni. Depinde de astrolog si de viziunea lui, depinde si de tine ce intelegi dintr-unul sau dintr-altul, dar ideea transmisa ramane aceeasi. Reiau intrebarea importanta: ce faci tu cu aceste informatii? Astepti sa ti se intample sau chiar schimbi ceva?

Acum, sa fim seriosi, chiar astepti sa-ti spuna cineva viitorul cu exactitate? Ia gandeste-te, cam cum ar fi sa stim cu totii ce o sa ni se intample? Si nu, nu ma gandesc la o stare generala de bine si de armonie, un fel de “world peace”, raiul pe pamant. Ci de exemplu, de ce sa mai muncesti daca oricum peste doua luni o sa castigi la loto? Sau de ce sa mai inveti, ca iei examenul oricum? Mai bine nu mai facem nimic, ca o sa ni se intample tuturor numai lucruri minunate… Cum ar fi lumea si de ce am mai trai?

Inteleg ca este foarte greu sa realizezi ca ar trebui sa schimbi ceva la tine si chiar sa faci ceva concret, ca sa ajungi acolo unde iti doresti. Nimeni nu ar vrea de buna voie sa faca acest lucru, pentru ca ne-ar scoate din comoditate si dintr-o stare calduta in care speram sa ni se implineasca anumite vise, fara ca noi sa mai miscam un pai. Si totusi… n-o sa ne bata nimeni la usa din senin, ca sa ne indeplineasca trei dorinte…

Recunosc ca exista si situatii fara solutii practice, cel putin la prima vedere. Insa solutii se gasesc intotdeauna, nu exista “nu se poate”. Nu-mi spune acum cuvantul “trebuie”, nimic nu “trebuie”. Totul este o alegere. Nu “trebuie” sa mergi zilnic la serviciu, ci alegi sa faci acest lucru din anumite motive – bani, munca in sine sau altceva. Nu “trebuie” sa faci ce vrea partenerul, ci alegi sa actionezi asa, din propriile motive – sa nu provoci discutii, sa-l faci sa se simta important sau orice alt motiv. Si tot asa.

 

In concluzie, horoscopul il citim pentru previziuni. Ne ajutam de ele, le luam in seama si actionam in functie de ce ne-ar putea astepta, pentru a face alegerile potrivite, schimbarile efective si concrete in noi sau in situatii, pentru a deveni mai buni, mai intelepti, pentru a fi mai aproape de implinirea dorintelor noastre.

Tu ce dorinta ti-ai pus azi?

De ce citim horoscopul? Intreaba pe oricine de ce citeste horoscopul, si iti va raspunde nedumerit, de parca tu nu…

Posted by Chironna on 20 Octombrie 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.