Home / home / Chiron in astrologie

Chiron in astrologie

CHIRON IN ASTROLOGIE

Din punct de vedere astronomic, dar si astrologic, Chiron se afla undeva intre Saturn si Uranus. Concret, el chiar orbiteaza intre cele doua planete. Iar ceea ce reprezinta face cumva legatura intre ideile de baza ale acestora: gandire conservatoare, experiente de viata prin care crestem, autocontrol si autoeducatie, lucruri de care este Saturn responsabil, fata de cele pe care le indica Uranus, adica gandire inovatoare, experimente noi, deschidere catre lume si catre cunoastere. Nu seamana cu ele, ci oscileaza intre cele doua.

Din perspectiva mitologiei, Chiron a fost un centaur evoluat, care isi depasise latura instinctuala, de unde si caracterul lui spiritual. Era cunoscator in stiinta vindecarii, a botanicii, farmaciei si medicinei, lucruri care in astrologie sunt asociate semnului Fecioarei. In plus, nu numai ca a practicat tehnici de vindecare, dar le-a fost profesor multora, inclusiv lui Asclepios, pe care grecii il considerau ca fiind zeul medicinei. Din acest motiv, el imprumuta unele insusiri si de la Jupiter, si implicit Sagetator.

Tot conform legendei, Chiron a fost ranit de o sageata otravita, dar cu toate abilitatile lui, nu a reusit sa isi vindece propria rana. Totusi, ultimile lui gesturi de generozitate au fost inchinate celorlalti. A renuntat la imortalitate in favoarea lui Prometeu, binefacatorul oamenilor. Mai mult, a urcat pe cer sub forma de constelatie, cu promisiunea ca va ramane in continuare ghid si indrumator.

In acest fel, Chiron arata o trauma, cel mai probabil din copilarie, pe care incercam sa o depasim de-a lungul vietii. Ea poate fi o dezamagire, o respingere, o deziluzie, un abuz, o pierdere sau o incapacitate de a detine controlul asupra noastra. Exista o lipsa undeva, o limita, un lucru peste care nu putem trece, o slabiciune, o neputinta pe care incercam in permanenta sa o depasim. Chiron marcheaza locul in care ne-am simtit vulnerabili si in care putem deveni experti prin insusirea unor lectii de viata repetate, si ca urmare ne ofera si darul vindecarii.

El indica atat problema in sine, cat si cheia pentru a o rezolva, ne da intelepciune, rabdare si stiinta de a-i ghida pe ceilalti. Ne da puterea de intelegere a acelei suferinte, ne da compasiunea pentru cei loviti in acelasi mod ca noi, ne impinge sa incercam in diverse moduri sa ne autodepasim si ne ofera darul de a-i invata pe altii cum sa faca acest lucru intr-un mod concret.

Luand in considerare toate aceste lucruri, Chiron reprezinta un arhetip complex, care inglobeaza urmatoarele concepte:

  1. Intelept

Prin natura lui de centaur este asociat cu Sagetatorul, si ca urmare are o anumita intelepciune venita din puterea de intelegere a lucrurilor.

Prin faptul ca se apropie de Saturn, capata intelepciune din experiente repetate. Numai ca Saturn zice sa crestem noi insine, iar lectiile sunt pentru noi. Chiron spune insa ca lectiile de viata sunt si ca noi sa ii invatam pe ceilalti. Amandoi ne fac sa evoluam spiritual, dar acolo unde Saturn ne apasa, ne aduce limite si constrangeri, Chiron ne face sa ne raportam la ceilalti, sa rupem bariere si sa fim deschisi lumii intregi.

  1. Profesor

Avand in vedere ca si Saturn, si Sagetatorul, reprezinta ideea de invatator, Chiron are capacitatea de a-i indruma pe ceilalti, atat teoretic, cat si practic. Este si autodidact, si profesor pentru altii in acelasi timp.

  1. Deschizator de drumuri

Pe de o parte, fiind ca Sagetatorul, rupe bariere si cucereste teritorii noi.

Pe de alta parte, datorita traiectoriei pe care o are, face cumva legatura dintre Saturn si Uranus, adica dintre vechi si nou. Foloseste lucrurile invatate pentru a se elibera de dogme si pentru a porni pe o noua cale. Ilumineaza si revolutioneaza lumea prin cunoasterea obtinuta din experientele pe care le-a trait.

  1. Vindecator

Inglobeaza cele doua concepte legate de medicina: Mercur, care este responsabil cu cautarea cauzei bolilor, prin semnul Fecioarei, si Jupiter, guvernatorul Sagetatorului, care reprezinta simbolul medicului.

In harta natala el indica locul in care ne doare si abilitatile capatate de-a lungul vietii datorita incercarilor de a ne vindeca, pe care le putem folosi ca sa ii sprijinim si indrumam pe ceilalti. Atunci cand folosim in mod pozitiv propria neputinta, gasim frumusete, invataminte si motive de evolutie in neplacerile si dificultatile vietii.

In miscarea lui prin zodii, Chiron ne da ocazia sa acceptam propria suferinta, sa ne depasim blocajele si sa ne recapatam senzatia de intreg. El ne da posibilitatea sa facem o incursiune in propriul trecut, ne aduce la suprafata dureri mai vechi si ne pune fata in fata cu realitatea. Redeschide rani ca sa ne faca sa crestem si sa ii ajutam si pe altii in acelasi timp. Ramane insa la latitudinea noastra daca alegem sa constientizam ca prin suferinta devenim mai puternici, prin experienta devenim mai intelepti, prin profunzime ajungem la un nivel superior al intelegerii, prin raportarea noastra la ceilalti si ajutorul dat lor ne imbogatim spiritual, si sa pricepem ca progresul se naste din durere si nevoi.

Tranzitele lui ne rascolesc punand degetul pe rana sau pe o parte a ei si ne forteaza sa recunoastem fata de noi insine propria slabiciune, sa ne amintim si sa intelegem cum am ajuns aici, cum putem sa ne vindecam si cum ii putem ajuta pe cei de langa noi.

Chiron indica, atat la momentul nasterii, cat si in trecere prin semnele zodiacale, urmatoarele traume pe care le avem de acceptat, inteles si remediat, si care in timp pot genera calitati si aptitudini pe care sa le folosim in mod real:

* Lista cu tranzitele lui Chiron pe ultimii 100 de ani si urmatorii 50, poate fi gasita in josul paginii.

** Cine isi cunoaste harta natala poate verifica si semnul asociat casei in care se afla Chiron.

Chiron in Berbec

Dificultatea: are probleme de exprimare a identitatii; este nesigur pe el si neincrezator in capacitatea lui de a fi independent; ii lipseste curajul si capacitatea de decizie. Incercarile de a afla cine este, frustrarile si frica de a-si arata slabiciunea, il pot face sa arate exact opusul, sa fie prea impulsiv, conflictual si agresiv.

Cauze posibile: nu a fost incurajat sa preia initiative; nu a simtit ca poate lua hotarari de unul singur; a fost obligat sa isi infraneze manifestarile fizice; i-a fost impus un anumit tip de comportament; i-au fost blocate actiunile si restrictionate initiativele.

Solutia: sa constientizeze cine este; sa isi urmeze instinctele; sa gaseasca o cale prin care sa se manifeste; sa isi vada partile bune si sa se bazeze pe ele pentru a capata incredere in fortele lui.

Aptitudini: poate insufla incredere in ceilalti; ii poate impulsiona sa aiba curaj, sa lupte si sa actioneze. Poate capata calitati de antrenor si abilitati de a lucra pe parte de dezvoltare personala.

Chiron in Taur

Dificultatea: nu intelege sistemul de valori; se subapreciaza sau supraapreciaza, ca sa se incurajeze singur; nu crede ca merita lucruri bune sau din contra, este prea posesiv; se bazeaza prea putin sau prea mult pe lucruri materiale; este prea risipitor sau prea avar.

Cauze posibile: o pierdere financiara; nu a fost apreciat la adevarata valoare; nu a primit suficient pe plan material; nu a avut lucruri si obiecte proprii; nu i-a fost asigurat confortul pe care si l-ar fi dorit.

Solutia: sa isi cunoasca valoarea; sa se iubeasca si sa se aprecieze asa cum ar vrea ca ceilalti sa o faca; sa se bazeze pe bogatia spirituala.

Aptitudini: ii poate invata pe ceilalti ca frumusetea sta in interior; poate deveni expert in ceea ce priveste finantele si achizitiile. Poate capata abilitati de consilier in privinta finantelor sau infrumusetarii.

Chiron in Gemeni

Dificultatea: nu este constient de ceea ce stie; este incapabil sa comunice corect si sa se miste eficient; este nesigur de nivelul lui de gandire, educatie si cunostinte; exista posibile dezacorduri intre ce gandeste si ce spune. Ca sa isi ascunda durerea, poate intra in polemici, poate fi critic sau extrem de comunicativ.

Cauze posibile: incapacitate fizica legata de vorbire sau miscare; dificultati si neintelegeri cu rudele si fratii; trauma din critici venite de la apropiati; nu a avut acces la un nivel minim de educatie; i-a fost indus sentimentul ca nu este inteles si ascultat.

Solutia: sa impartaseasca celorlalti informatiile pe care le are; sa le insufle altora dorinta cunoasterii; sa fie la curent cu ce se intampla in jurul lui; sa socializeze cu oamenii; sa fie deschis comunicarii si schimburilor de idei; sa inteleaga ca toata lumea are dreptul la o opinie personala.

Aptitudini: ii poate invata pe ceilalti cum sa isi exprime gandurile, cum sa comunice si sa se conecteze la lumea in care traiesc. Poate tine discursuri inspirationale si poate fi un bun logoped.

Chiron in Rac

Dificultatea: este incapabil sa isi exprime emotiile; se simte criticat; are probleme de atasamente, desprindere de familie si origini; manifesta dezinteres in crearea unui camin propriu. Poate fi coleric, poate exagera cu grija fata de altii, vrea ca altcineva sa aiba grija de el sau refuza iubirea si ajutorul, pentru ca crede nu le merita.

Cauze posibile: nu s-a simtit dorit, protejat si iubit; nu s-a simtit in siguranta; nu a fost invatat sa fie pe picioarele lui si sa-si creeze o baza; unul din parinti a fost indisponibil, absent sau bolnav.

Solutia: sa isi inteleaga si satisfaca necesitatile; sa fie bland cu el insusi; sa invete sa se iubeasca, sa se protejeze singur si sa se sprijine pe el insusi; sa se desprinda de origini, trecut si caminul parintesc; sa se deschida emotional.

Aptitudini: ii poate invata pe ceilalti cum sa identifice ceea ce simt, cum sa isi manifeste trairile si cum sa atinga multumirea sufleteasca. Poate capata abilitati de asistent social si poate fi un bun psiholog.

Chiron in Leu

Dificultatea: nu realizeaza potentialul pe care il detine; nu indrazneste sa iasa in evidenta; nu are incredere in ceea ce poate face si in calitatile lui; ii este frica de actul creatiei si conceptiei; se neglijeaza pe el in relatiile de dragoste. Poate nega propria neputinta si poate deveni extrem de autoritar si drastic.

Cauze posibile: nu i-au fost recunoscute unicitatea si meritele; i-a fost inabusita personalitatea; trauma din cauza cuiva prea strict sau care l-a obligat sa mearga pe o anumita cale; nu i-a fost permis sa isi exprime talentele; nu i-au fost incurajate posibilitatile creative; a fost lipsit de bucuria de a trai, de placerea de a se juca, iubi, relaxa si distra.

Solutia: sa realizeze talentele, calitatile si darurile pe care le are; sa creada in el insusi; sa isi permita sa se joace; sa nu isi nege dreptul la fericire; sa descopere ce ii face placere; sa nu permita celorlalti sa il domine; sa isi descopere latura creativa.

Aptitudini: ii poate invata pe ceilalti cum sa isi identifice abilitatile si potentialul. Poate fi cautator de talente, poate avea calitati de educator si indrumator, in special in domeniul artelor.

Chiron in Fecioara

Dificultatea: este incapabil sa vada imaginea de ansamblu si sa inteleaga ca detaliile fac intregul; se pierde in amanunte nesemnificative; munceste exagerat de mult sau din contra, nu vede rostul eforturilor fizice; nu are grija de sanatatea lui sau invers, poate deveni ipohondru; refuza sa se achite de obligatii sau isi asuma mai multe responsabilitati decat poate duce.

Cauze posibile: a fost afectat simtul intregului datorita faptului ca a fost prea controlat ca sa mai poata vedea imaginea totala; nu a avut posibilitatea sa aiba grija de el; a trebuit sa aiba grija si de altii; a primit totul de-a gata; i-au fost impuse un program si o disciplina de viata; nu a avut putere de decizie asupra vietii lui; a fost total lipsit de drepturi; a fost obligat sa munceasca si in numele altora.

Solutia: sa depaseasca nivelul de detaliu; sa gaseasca bucurie in munca; sa fie responsabil; sa aleaga un regim de viata echilibrat si sanatos; sa aiba grija de el insusi; sa aiba o disciplina si o rutina zilnica.

Aptitudini: ii poate invata pe ceilalti importanta muncii si ingrijirii sanatatii, a igienei, disciplinei, rutinei de viata, obligatiilor si responsabilitatilor, dar si a mediului natural. Poate fi inclinat catre activitati legate de protectia mediului, poate avea abilitati medicale si calitati de vindecator.

Chiron in Balanta

Dificultatea: este incapabil sa functioneze singur si sa ia decizii pentru el insusi; nu poate relationa cu ceilalti desi isi doreste; nu stie cum sa se comporte intr-o relatie; are mai multa grija de partener si de ceilalti decat de el insusi; nu se poate defini in lipsa unei alte persoane cu care sa se conecteze; este predispus la relatii de codependenta.

Cauze posibile: definirea omului doar ca parte dintr-o relatie; trauma din cauza divortului parintilor, conflictelor din familie sau ruperii unei relatii cu cineva apropiat; a fost obligat sa depinda de altii.

Solutia: sa dezvolte relatii armonioase; sa invete rolul compromisului; sa invete sa fie corect; sa isi defineasca sinele separat de ceilalti; sa caute echilibrul in interior, nu in legaturile pe care le are.

Aptitudini: poate indemna la corectitudine, armonie, diplomatie, justete si echilibru. Poate capata abilitati de mediere si negociere, si poate fi un bun consilier familial.

Chiron in Scorpion

Dificultatea: este incapabil sa se elibereze de sub controlul altcuiva; refuza sa isi foloseasca vointa; simte ca nu are putere asupra lucrurilor; ii este frica sa se cunoasca si sa isi infrunte fricile. Datorita frustrarilor poate oscila intre tendinta de a fi victima si cea de agresor; poate fi distructiv sau extrem de dominator.

Cauze posibile: lovituri emotionale puternice din cauza pierderii sau disparitiei unei stari, situatii sau cuiva apropiat; posibile abuzuri, traume sau accidente fizice; perceptia ca apropierea prea mare de ceilalti, relatiile intime, ceea ce vine dinspre ceilalti sau este pus la comun cu altii, are un pret prea mare si poate fi letal, toxic sau distrugator.

Solutia: sa se confrunte cu el insusi; sa isi accepte limitele si vulnerabilitatile; sa isi cunoasca puterea si sa o foloseasca in mod constructiv; sa aprecieze viata; sa accepte ajutorul celorlalti; sa isi recunoasca esenta si sa bazeze pe ea pentru a se ridica in urma situatiilor de criza.

Aptitudini: ii poate invata pe ceilalti cum sa recapete controlul asupra vietii lor si cum sa se redreseze; ii poate ajuta sa depaseasca doliul, despartirile, pierderile materiale, dezechilibrele emotionale sau fizice. Poate excela in investigatii, in special psihologice, poate capata abilitati de consiliere sexuala, financiara sau post traumatica.

Chiron in Sagetator

Dificultatea: este nesigur pe capacitatea lui de a evolua; are senzatia ca nu este suficient de intelept si pune la indoiala propria judecata, sau din contra, nu vede altceva in afara propriilor crezuri; este prea pesimist sau braveaza si exagereaza cu optimismul; ii este teama de lege sau invers, o sfideaza.

Cauze posibile: imposibilitatea de a urma o anumita educatie; bariere in ceea ce priveste studiile; blocarea accesului la surse de imbogatire a orizonturilor, culturale sau intelectuale; nu i-au fost incurajate incercarile de a se imbunatati, evolua si perfectiona; probleme generate de religie, principii si invataturi spirituale; trauma datorita unor probleme ce tin de moralitate, lege, justitie si judecata.

Solutia: sa realizeze nivelul intelectual la care este; sa vada cat de departe a ajuns fata de unde a plecat; sa isi creeze un sistem propriu de traditii, un set de reguli si o conduita de viata; sa aiba incredere in propria judecata si capacitate de intelegere; sa gaseasca inauntrul lui calea evolutiei spirituale.

Aptitudini: ii poate indemna pe ceilalti sa isi depaseasca limitele cunoasterii si le poate deschide noi orizonturi; are capacitatea de a-i sfatui, calauzi si conduce pe ceilalti catre un anume drum. Poate capata abilitati in domeniul juridic si avea calitati pentru a fi profesor sau cercetator.

Chiron in Capricorn

Dificultatea: ii este rusine de statutul lui social si mediul din care provine; nu isi gaseste locul in lume; are dificultati in a alege o cariera; are senzatia ca este fortat, obligat si impins sa reuseasca; exagereaza cu autocontrolul, munca si disciplina pentru a-si depasi conditia. Datorita presiunilor poate fi incapabil sa isi fixeze scopuri si sa isi construiasca un drum; poate refuza responsabilitatea si succesul.

Cauze posibile: trauma datorita faptului ca situatia sociala a familiei din care provine nu a fost conform cu “normalul” considerat de societate; divortul parintilor; unul din parinti a fost indisponibil sau absent; i-a fost impusa calea pe care sa mearga, sau din contra, limitata; nu a fost incurajat si sustinut sa isi urmeze vocatia; a intampinat probleme cu autoritatile, inclusiv cu capul familiei.

Solutia: sa inteleaga ca nu statutul social sau profesional este ceea ce il defineste pe el ca om; sa constientizeze nivelul la care a ajuns; sa invete sa fie organizat si harnic fara sa depaseasca limitele; sa aleaga singur scopurile de atins in viata in functie de talente si calitati, chiar daca nu ii ofera un renume.

Aptitudini: ii poate ajuta si incuraja pe ceilalti sa isi atinga obiectivele; poate avea un rol de parinte in viata celorlalti; ii poate ghida sa isi aleaga profesia potrivita. Poate capata calitati de lider si abilitati de consilier vocational.

Chiron in Varsator

Dificultatea: este incapabil sa se implice in activitati sau reuniuni sociale; are senzatia ca este total diferit de altii; se fereste de grupuri mari de oameni; este neincrezator in societatea in care traieste si intr-un viitor prosper al acesteia; nu indrazneste sa isi expuna ideile sau din contra, este prea rebel si revolutionar; nu stie sa se comporte in multime si ori se detaseaza de grup, ori da tot ce are pentru bunastarea celorlalti.

Cauze posibile: i-a fost limitat accesul la colectivitate; s-a simtit ca un strain intre colegi, amici sau cei de aceeasi varsta; a trait in izolare sau nu i-a fost permis sa socializeze in grupuri; detine talente native iesite din comun; a avut de mic teorii si conceptii avangardiste, de neacceptat de catre majoritatea; a asistat la nedreptati, la ingradirea drepturilor omului si la limitari ale libertatii de exprimare.

Solutia: sa se pretuiasca pentru lucrurile care il fac diferit; sa se integreze in cercuri care impartasesc aceleasi idealuri; sa creada in puterea maselor; sa vada oamenii dincolo de multime; sa aprecieze corect viitorul si sa il vada ca fiind legat de prezent si de trecut; sa gaseasca un echilibru intre vechi si nou.

Aptitudini: le poate deschide celorlalti poarta cunoasterii; ii poate elibera de dogme si prejudecati; poate fi un vizionar inascut, creator al societatii viitorului. Poate ajunge deschizator de drumuri, inventator sau cercetator.

Chiron in Pesti

Dificultatea: fuge din fata realitatii; se izoleaza si se refugiaza intr-o lume imaginara; este impresionabil si plin de compasiune la durerile celorlalti; se abandoneaza pe el in favoarea celorlati; ii ajuta pe cei defavorizati. Durerea lumii, sensibilitatea si senzitivitatea prea puternice il pot face sa-si creeze un scut, sa isi suprime imaginatia si sa devina imun la dificultatile altora.

Cauze posibile: a avut senzatia ca este de vina pentru necazurile si neplacerile celor din jur; nu a inteles ca lucrurile rele, ca si cele bune, fac parte din viata; si-a pierdut credinta in Divinitate; a crezut ca poate salva lumea si o poate scuti de suferinte; detine abilitati psihice native.

Solutia: inainte sa ii ajute pe ceilalti, sa gaseasca mila, intelegere si iubire pentru el insusi; sa se salveze in primul rand pe el; sa isi ierte greselile; sa nu se sacrifice fara motiv; sa gaseasca o cale de mijloc intre planul material si cel spiritual; sa invete sa faca uz de calitatile psihice si senzoriale in mod practic.

Aptitudini: le poate facilita celorlalti accesul catre lumea imateriala; le poate aduce alinare celor aflati in momente de ratacire; poate ajunge un exemplu de puritate sufleteasca si sfintenie. Poate fi un ghid spiritual si poate capata abilitati de psihiatru.

***

Tranzitele lui Chiron prin semnele zodiacale:

Chiron in Berbec: 31 martie 1918 – 22 octombrie 1918

Chiron in Pesti: 22 octombrie 1918 – 28 ianuarie 1919

Chiron in Berbec: 28 ianuarie 1919 – 25 mai 1926

Chiron in Taur: 25 mai 1926 – 20 octombrie 1926

Chiron in Berbec: 20 octombrie 1926 – 25 martie 1927

Chiron in Taur: 25 martie 1927 – 7 iunie 1933

Chiron in Gemeni: 7 iunie 1933 – 22 decembrie 1933

Chiron in Taur: 22 decembrie 1933 – 23 martie 1934

Chiron in Gemeni: 23 martie 1934 – 27 august 1937

Chiron in Rac: 27 august 1937 – 23 noiembrie 1937

Chiron in Gemeni: 23 noiembrie 1937 – 28 mai 1938

Chiron in Rac: 28 mai 1938 – 30 septembrie 1940

Chiron in Leu: 30 septembrie 1940 – 27 decembrie 1940

Chiron in Rac: 27 decembrie 1940 – 16 iunie 1941

Chiron in Leu: 16 iunie 1941 – 27 iulie 1943

Chiron in Fecioara: 27 iulie 1943 – 18 noiembrie 1944

Chiron in Balanta: 18 noiembrie 1944 – 24 martie 1945

Chiron in Fecioara: 24 martie 1945 – 22 iulie 1945

Chiron in Balanta: 22 iulie 1945 – 10 noiembrie 1946

Chiron in Scorpion: 10 noiembrie 1946 – 28 noiembrie 1948

Chiron in Sagetator: 28 noiembrie 1948 – 9 februarie 1951

Chiron in Capricorn: 9 februarie 1951 – 18 iunie 1951

Chiron in Sagetator: 18 iunie 1951 – 8 noiembrie 1951

Chiron in Capricorn: 8 noiembrie 1951 – 27 ianuarie 1955

Chiron in Varsator: 27 ianuarie 1955 – 26 martie 1960

Chiron in Pesti: 26 martie 1960 – 19 august 1960

Chiron in Varsator: 19 august 1960 – 21 ianuarie 1961

Chiron in Pesti: 21 ianuarie 1961 – 1 aprilie 1968

Chiron in Berbec: 1 aprilie 1968 – 19 octombrie 1968

Chiron in Pesti: 19 octombrie 1968 – 30 ianuarie 1969

Chiron in Berbec: 30 ianuarie 1969 – 28 mai 1976

Chiron in Taur: 28 mai 1976 – 14 octombrie 1976

Chiron in Berbec: 14 octombrie 1976 – 28 martie 1977

Chiron in Taur: 28 martie 1977 – 21 iunie 1983

Chiron in Gemeni: 21 iunie 1983 – 29 noiembrie 1983

Chiron in Taur: 29 noiembrie 1983 – 11 aprilie 1984

Chiron in Gemeni: 11 aprilie 1984 – 21 iunie 1988

Chiron in Rac: 21 iunie 1988 – 21 iulie 1991

Chiron in Leu: 21 iulie 1991 – 3 septembrie 1993

Chiron in Fecioara: 3 septembrie 1993 – 9 septembrie 1995

Chiron in Balanta: 9 septembrie 1995 – 29 decembrie 1996

Chiron in Scorpion: 29 decembrie 1996 – 4 aprilie 1997

Chiron in Balanta: 4 aprilie 1997 – 3 septembrie 1997

Chiron in Scorpion: 3 septembrie 1997 – 7 ianuarie 1999

Chiron in Sagetator: 7 ianuarie 1999 – 1 iunie 1999

Chiron in Scorpion: 1 iunie 1999 – 22 septembrie 1999

Chiron in Sagetator: 22 septembrie 1999 – 12 decembrie 2001

Chiron in Capricorn: 12 decembrie 2001 – 21 februarie 2005

Chiron in Varsator: 21 februarie 2005 – 1 august 2005

Chiron in Capricorn: 1 august 2005 – 6 decembrie 2005

Chiron in Varsator: 6 decembrie 2005 – 20 aprilie 2010

Chiron in Pesti: 20 aprilie 2010 – 20 iulie 2010

Chiron in Varsator: 20 iulie 2010 – 8 februarie 2011

Chiron in Pesti: 8 februarie 2011 – 17 aprilie 2018

Chiron in Berbec: 17 aprilie 2018 – 26 septembrie 2018

Chiron in Pesti: 26 septembrie 2018 – 18 februarie 2019

Chiron in Berbec: 18 februarie 2019 – 19 iunie 2026

Chiron in Taur: 19 iunie 2026 – 18 septembrie 2026

Chiron in Berbec: 18 septembrie 2026 – 14 aprilie 2027

Chiron in Taur: 14 aprilie 2027 – 19 iulie 2033

Chiron in Gemeni: 19 iulie 2033 – 24 octombrie 2033

Chiron in Taur: 24 octombrie 2033 – 5 mai 2034

Chiron in Gemeni: 5 mai 2034 – 22 iulie 2038

Chiron in Rac: 22 iulie 2038 – 8 ianuarie 2039

Chiron in Gemeni: 8 ianuarie 2039 – 26 aprilie 2039

Chiron in Rac: 26 aprilie 2039 – 28 august 2041

Chiron in Leu: 28 august 2041 – 10 februarie 2042

Chiron in Rac: 10 februarie 2042 – 17 mai 2042

Chiron in Leu: 17 mai 2042 – 23 octombrie 2043

Chiron in Fecioara: 23 octombrie 2043 – 10 februarie 2044

Chiron in Leu: 10 februarie 2044 – 1 iulie 2044

Chiron in Fecioara: 1 iulie 2044 – 24 octombrie 2045

Chiron in Balanta: 24 octombrie 2045 – 22 octombrie 2047

Chiron in Scorpion: 22 octombrie 2047 – 9 noiembrie 2049