Home / Aspecte lunare

Aspecte lunare

Evenimente octombrie 2019

 

Momente importante

 

3 octombrie 2019 – Mercur in Scorpion

3 octombrie 2019 – Pluto direct in Capricorn

4 octombrie 2019 – Marte in Balanta

8 octombrie 2019 – Venus in Scorpion

14 octombrie 2019 – Luna Plina in Berbec

23 octombrie 2019 – Soare in Scorpion

28 octombrie 2019 – Luna Noua in Scorpion

31 octombrie 2019 – Mercur retrograd in Scorpion

 

Aspecte

 

1 octombrie 2019 – intre 28 septembrie si 3 octombrie 2019: Venus in Balanta cuadratura Pluto retrograd in Capricorn

7 octombrie 2019 – intre 4 si 11 octombrie 2019: Soare in Balanta cuadratura Saturn in Capricorn

7 octombrie 2019 – intre 5 si 9 octombrie 2019: Mercur in Scorpion opozitie Uranus retrograd in Taur

13 octombrie 2019 – intre 10 si 17 octombrie 2019: Soare in Balanta sextil Jupiter in Sagetator

13 octombrie 2019 – intre 10 si 15 octombrie 2019: Venus in Scorpion opozitie Uranus retrograd in Taur

14 octombrie 2019 – intre 11 si 17 octombrie 2019: Soare in Balanta cuadratura Pluto in Capricorn

14 octombrie 2019 – intre 11 si 17 octombrie 2019: Mercur in Scorpion sextil Saturn in Capricorn

16 octombrie 2019 – intre 13 si 18 octombrie 2019: Mercur in Scorpion trigon Neptun in Pesti

20 octombrie 2019 – intre 17 si 23 octombrie 2019: Mercur in Scorpion sextil Pluto in Capricorn

20 octombrie 2019 – intre 18 si 23 octombrie 2019: Venus in Scorpion sextil Saturn in Capricorn

21 octombrie 2019 – intre 19 si 24 octombrie 2019: Venus in Scorpion trigon Neptun in Pesti

25 octombrie 2019 – intre 23 si 27 octombrie 2019: Venus in Scorpion sextil Pluto in Capricorn

27 octombrie 2019 – intre 22 octombrie si 1 noiembrie 2019: Marte in Balanta cuadratura Saturn in Capricorn

28 octombrie 2019 – intre 25 si 31 octombrie 2019: Soare in Scorpion opozitie Uranus retrograd in Taur

31 octombrie 2019 – intre 27 octombrie si 1 noiembrie 2019: Mercur direct, stationar si retrograd conjunctie Venus in Scorpion

 

***

5 noiembrie 2019 – intre 31 octombrie si 10 noiembrie 2019: Marte in Balanta cuadratura Pluto in Capricorn

 

 

1 octombrie 2019 – intre 28 septembrie si 3 octombrie 2019

Venus in Balanta cuadratura Pluto retrograd in Capricorn

Sentimente si dorinte intense. Situatii extreme sau drastice in dragoste si finante. Atractii sexuale puternice. Iubiri distructive. Schimbare totala de imagine.

Plus: Magnetism si pasiune. Renegocieri de contracte si parteneriate. Relatii reinventate.

Minus: Seductie. Coruptie. Persoane sau relatii complicate, abuzive sau fortate. Crize de gelozie si posesivitate. Dificultati datorate dependentelor. Despartiri. Pierderi financiare.

In special: Taur, Balanta, Scorpion, Capricorn

 

3 octombrie 2019 – 9 decembrie 2019

Mercur in Scorpion

Rationament pe baza de emotii, impresii si intuitie. Idei simtite. Investigatii si scotoceli. Interese ascunse. Intalniri misterioase. Convorbiri cu lumea de dincolo. Discutii despre sex. Cuvinte pasionale si intense. Cercetari oculte. Vrajitorii. Plonjari in necunoscut. Preocupari pentru recapatarea controlului.

Plus: Profunzime. Abilitate de a patrunde in esenta lucrurilor. Cautarea de resurse folositoare. Informatii valorificate. Strategii bine puse la punct. Putere de convingere. Cuvinte si gesturi care transforma. Mentalitate de supravietuitor. Infruntarea vulnerabilitatilor. Psihologia invinge. Simt artistic deosebit.

Minus: Dezvaluiri de secrete. Obsesii, manii, paranoia, idei fixe. Banuieli si suspiciuni, frici si temeri nemotivate. Cuvinte otravite. Gesturi ucigatoare. Ganduri intunecate. Crize, cracneli, critica, autoritate. Scopul scuza mijloacele. Sange rece.

In special: Gemeni, Fecioara, Scorpion

 

3 octombrie 2019

Pluto direct in Capricorn

Perioada unor mari transformari. Schimbari majore si profunde la nivel de societate, structura, conducere, putere si autoritate. Implementarea de strategii pentru controlul si gestionarea resurselor.

Plus: Ambitie. Vointa. Tenacitate. Capacitate de stabilizare. Reorganizari la nivel inalt. Noi directii de mers. Supravietuire. Reconstructie. Reinventari. Punct si de la capat.

Minus: Distrugeri de situatii. Pierderi, despartiri, suferinte, traume. Finalizari.

In special: Scorpion, Capricorn

 

4 octombrie 2019 – 19 noiembrie 2019

Marte in Balanta

Energie consumata pe comunicare, socializare, cooperare si conlucrare. Activitati intelectuale intense. Miscari de idei si teorii. Dezbateri si schimburi de idei. Aplanarea conflictelor. Spirit justitiar. Lupta pentru iubire, estetica, arta, armonie si echilibru. Concursuri de frumusete si cultura generala.

Plus: Noi tendinte in arta si moda. Eforturi reusite pentru liniste, intelegere si pace. Medieri, incheieri de tratate si semnari de parteneriate cu succes. Victorii obtinute prin cuvinte, idei rationale, logica, interese si preocupari intelectuale. Cuceriri sentimentale prin gesturi delicate, zambete, rafinament si eleganta.

Minus: Lentoare. Indecizie, nehotarare, inconstanta, superficialitate. Neincredere in propriile forte. Dependente. Conflicte din nevoia de a relationa cu orice pret. Pisalogeli si insistente. Discutii interminabile. Proiecte nepuse in practica.

In special: Berbec, Balanta, Scorpion

 

7 octombrie 2019 – intre 4 si 11 octombrie 2019

Soare in Balanta cuadratura Saturn in Capricorn

Examene si provocari. Testarea dorintei de cooperare si compromis. Echilibru intrerupt. Contracte, parteneriate si uniuni obligatorii de semnat. Negocieri necesare. Lucruri care trebuie facute.

Plus: Reconsiderari si ajustari. Decizii practice si de durata. Asumarea responsabilitatilor.

Minus: Blocaje, tensiuni si limitari. Dificultati de inaintare datorita autoritatii, individualismului, lipsei comunicarii si intelegerii. Sentimente de singuratate, deprimare si tristete. Frustrari. Despartiri. Procese.

In special: Leu, Balanta, Capricorn, Varsator

 

7 octombrie 2019 – intre 5 si 9 octombrie 2019

Mercur in Scorpion opozitie Uranus retrograd in Taur

Vesti sau informatii surprinzatoare. Agitatie. Hiperactivitate mentala. Intalniri neobisnuite. Evenimente neprevazute.

Plus: Idei geniale. Momente de iluminare. Descoperirea unor noi resurse si perspective. Adevarul iese la suprafata.

Minus: Destabilizari. Planuri date peste cap. Dificultati de comunicare sau transport. Secrete dezvaluite. Lipsa concentrarii. Nervozitate, nerabdare, impulsivitate. Gesturi si miscari necontrolate. Accidente.

In special: Taur, Gemeni, Fecioara, Balanta, Varsator

 

8 octombrie 2019 – 1 noiembrie 2019

Venus in Scorpion

Emotii duse la extrem. Complicatii sentimentale. Pasiuni nebune. Atractie catre ce pare complex, riscant sau imposibil. Nevoie presanta de impartasire, impreunare, intimitate si sex. Dorinte adanci. Sentimente care dor. Cereri insistente de iubire, dovezi de dragoste, atentie, daruri si ajutor financiar.

Plus: Obtinerea unor resurse externe. Castiguri si foloase dinspre ceilalti, din fonduri comune sau ca urmare a unor rupturi, finalizari si desfaceri de contracte. Recuperari, reglari si negocieri de credite si taxe. Relatii intime profunde, intense, sublime si totale. Apropieri sufletesti. Arta combinata cu magie.

Minus: Situatii drastice in dragoste si finante. Iubiri, pasiuni si dorinte obsesive. Crize datorate geloziei si posesivitatii. Seductie. Legaturi periculoase. Aventuri sentimentale secrete. Intalniri pe furis. Disfunctionalitati legate de sex si intimitate. Cheltuieli exagerate. Disparitia unor surse de venit.

In special: Taur, Balanta, Scorpion

 

13 octombrie 2019 – intre 10 si 17 octombrie 2019

Soare in Balanta sextil Jupiter in Sagetator

Aventura. Salt in necunoscut. Relatii, proiecte si colaborari experimentale. Reguli ajustate din mers. Totul este posibil cu putina bunavointa si dorinta de cooperare. Viitorul suna bine. Optimism, veselie, sociabilitate. Generozitate. Noblete, eleganta, rafinament. Petreceri si distractii fara limite.

Plus: Noroc si succes in relatii si afaceri. Intelegeri si medieri reusite. Victorii in chestiuni juridice. Semnari de contracte aducatoare de prosperitate si castig. Asocieri profitabile. Uniuni din dragoste. Sentimente de iubire inaltatoare. Fericire.

Minus: Indulgenta, ingaduinta, indolenta. Superficialitate. Imaginea conteaza. Excese si exagerari. Limite incalcate, libertati arogate, atractii imorale, tentatii sentimentale. Lipsa moderatiei, chibzuintei si principiilor.

In special: Leu, Balanta, Sagetator, Pesti

 

13 octombrie 2019 – intre 10 si 15 octombrie 2019

Venus in Scorpion opozitie Uranus retrograd in Taur

Evenimente imprevizibile pe plan relational si financiar. Intalniri surpriza. Placeri si dorinte iesite din comun. Atractii pe baza de simturi si senzatii. Sentimente tulburatoare. Persoane sau proiecte interesante sau neconventionale. Eliberari de atasamente.

Plus: Descoperirea unor resurse profitabile. Oportunitati de afaceri in domenii noi. Relatii reinventate. Noi povesti de iubire. Dragoste cu scantei. Arta abstracta. Creatii de geniu.

Minus: Dificultati financiare. Cheltuieli neprevazute. Instabilitate si tensiuni in relatii. Rupturi, certuri, despartiri. Crize de gelozie si posesivitate.

In special: Taur, Balanta, Scorpion, Varsator

 

14 octombrie 2019

Luna Plina in Berbec

Moment culminant. Rabufniri datorate nevoii de conducere si competitie, impulsurilor de a merge pe un drum propriu, limitarii spontaneitatii, lipsei libertatii de actiune si de manifestare a energiei.

Plus: Ajustarea situatiilor in vederea obtinerii independentei, recapatarii puterii de decizie, satisfacerii instinctelor si urmaririi scopurilor personale.

Minus: Probleme relationale. Finalizari.

In special: Berbec, Rac, Leu, Balanta

 

14 octombrie 2019 – intre 11 si 17 octombrie 2019

Soare in Balanta cuadratura Pluto in Capricorn

Strategii puse in practica. Razboaie pentru pace. Negocieri la sange. Actiuni impuse. Compromisuri fortate. Ambitie si vointa. Situatii extreme in relatii, contracte si colaborari. Schimbari drastice de imagine. Transformari.

Plus: Capacitate de regenerare si supravietuire. Renastere. Recapatarea controlului. Legaturi, asocieri si parteneriate reinventate.

Minus: Agresivitate. Fapte distrugatoare. Rabufniri. Crize. Accese de autoritate. Motive, persoane si actiuni ascunse. Lovituri pe furis. Fara scrupule. Scopul scuza mijloacele. Despartiri, rupturi, pierderi, finalizari.

In special: Leu, Balanta, Scorpion, Capricorn

 

14 octombrie 2019 – intre 11 si 17 octombrie 2019

Mercur in Scorpion sextil Saturn in Capricorn

Activitati in izolare. Secrete bine pazite. Intalniri pe ascuns. Cercetari in profunzime. Investigatii la nivel inalt. Logica si realism. Analiza si sinteza. Calcule, statistici, socoteli. Stiinta si tehnica.

Plus: Alegeri mature, rationale si practice. Ambitie, vointa, concentrare. Capacitate de conducere, gestionare si stabilizare. Idei si informatii bine organizate. Strategii bine structurate. Proiecte pe termen lung.

Minus: Lipsa vitezei de reactie. Amanari, tergiversari, intarzieri. Decizii stricte. Economie de cuvinte. Spirit drastic si autoritar. Incapatanare.

In special: Gemeni, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Varsator

 

16 octombrie 2019 – intre 13 si 18 octombrie 2019

Mercur in Scorpion trigon Neptun in Pesti

Intelegeri bazate pe senzatii si perceptii. Adevaruri simtite. Idei si informatii picate din cer. Intalniri cu lumea de dincolo. Preocupari pentru ocult, spiritualitate sau mister. Vrajitorii. Telepatie.

Plus: Intuitie marita. Inspiratie, imaginatie, creativitate. Simt artistic deosebit. Poezie. Magie. Cuvinte cu har. Momente de clarviziune, iluminare si constientizare.

Minus: Visare excesiva. Confuzii, omiteri, pierderi. Evadare din realitate.

In special: Gemeni, Fecioara, Scorpion, Pesti

 

20 octombrie 2019 – intre 17 si 23 octombrie 2019

Mercur in Scorpion sextil Pluto in Capricorn

Forta mentala. Strategii. Intuitie. Discutii profunde. Cercetari amanuntite. Firul de par despicat in opt. Scotociri. Investigatii concrete, spirituale sau oculte. Preocupari pentru moarte, supravietuire, psihologie si sex.

Plus: Capacitate de convingere. Informatii si vesti transformatoare. Cuvintele vindeca. Descoperiri. Dezveliri. Adevaruri simtite. Gasirea unor noi resurse.

Minus: Ganduri obsesive. Manipularea informatiei. Jocuri de culise. Interese ascunse. Intrigi tesute. Dezvaluiri de secrete. Expuneri riscante.

In special: Gemeni, Fecioara, Scorpion, Capricorn

 

20 octombrie 2019 – intre 18 si 23 octombrie 2019

Venus in Scorpion sextil Saturn in Capricorn

Atractie catre ce este folositor, practic si responsabil. Decizii calculate in relatii si finante. Riscuri si alegeri asumate. Sentimente si dorinte cumpatate. Intalniri romantice bine organizate.

Plus: Combinarea utilului cu placutul. Spirit strangator. Chibzuinta. Loialitate. Stabilitate financiara. Strategii economice si afaceri de succes. Legaturi care asigura protectie, siguranta si ajutor reciproc.

Minus: Placeri si sentimente reprimate. Tristete, inhibitii, austeritate. Raceala. Distantare emotionala. Alegerea stabilitatii in defavoarea iubirii.

In special: Taur, Balanta, Scorpion, Capricorn, Varsator

 

21 octombrie 2019 – intre 19 si 24 octombrie 2019

Venus in Scorpion trigon Neptun in Pesti

Relaxare, distractie, sociabilitate. Valuri de senzatii. Pasiune, intensitate, farmec, magnetism. Sentimente complexe. Legaturi spirituale. Uniuni de suflet. Fascinatie. Idealism pe plan relational sau financiar. Generozitate marita.

Plus: Tandrete, romantism, poezie. Serenade. Povesti de dragoste fara limite. Arta combinata cu magie. Bani picati din cer. Castiguri din mosteniri. Succes in fata publicului. Popularitate. Afaceri reusite.

Minus: Dorinte si atractii confuze. Inselatorii. Bani evaporati. Cheltuieli nepractice. Persoane sau relatii puse pe un piedestal. Iubiri platonice. Sentimente si placeri sacrificate.

In special: Taur, Balanta, Scorpion, Pesti

 

23 octombrie 2019 – 22 noiembrie 2019

Soare in Scorpion

Transformare. Distrugere in vederea reconstruirii. Din punctul cel mai de jos singura directie e in sus. Totul sau nimic. Pasiune. Emotii intense. Activitati in secret. Magie si mister. Coborari in adancuri. Scormoniri si scotoceli. Cautarea unui sprijin. Psihologie, sex, ocult, vraji, moarte, credite si taxe.

Plus: Ambitie, vointa, tenacitate. Capacitate de a manevra situatii complexe, de a gasi si folosi orice resursa. Demolari, dezmembrari, eliberari si evacuari cu succes. Supravietuire. Reinventari. Vindecari. Strategii reusite. Recapatarea puterii si controlului. Forta de atractie si magnetism. Simt artistic deosebit.

Minus: Crize emotionale. Tulburari. Suspiciuni, banuieli, obsesii, manii, paranoia. Frici, griji, angoase, gelozie si vinovatie. Ura, razbunare, uneltiri, urzeli. Spionari. Razboaie. Atacuri din umbra. Manipulare, coruptie, seductie, impuneri, autoritate. Actiuni distrugatoare. Traume, pierderi, despartiri, finalizari.

In special: Leu, Scorpion

 

25 octombrie 2019 – intre 23 si 27 octombrie 2019

Venus in Scorpion sextil Pluto in Capricorn

Sensibilitate marita. Emotii adanci, profunde si pasionale. Magnetism, farmec si capacitate de seductie. Atractii sexuale puternice. Dorinte si placeri intense. Intalniri ravasitoare.

Plus: Uniuni totale. Iubiri care vindeca. Relatii care transforma. Dragoste nascuta din suferinta. Legaturi reinventate.

Minus: Sentimente secrete. Legaturi ascunse. Tentatii obsesive. Fixatie pentru o anumita persoana.

In special: Taur, Balanta, Scorpion, Capricorn

 

27 octombrie 2019 – intre 22 octombrie si 1 noiembrie 2019

Marte in Balanta cuadratura Saturn in Capricorn

Frana si acceleratie in acelasi timp. Incapatanare. Fortare. Autoritate. Impunere si obligare. Revolte. Lupte de stabilizare si control.

Plus: Planificari de strategii practice si durabile in timp. Acumulare de forta. Concentrare pe ceea ce trebuie facut. Restructurare si reforma. Eforturi disciplinate.

Minus: Blocaje, inhibitii si frustrari. Limitari. Spirit conflictual. Discutii in contradictoriu. Tulburari. Neliniste. Foc mocnit in interior. Explozii intarziate.

In special: Berbec, Balanta, Scorpion, Capricorn, Varsator

 

28 octombrie 2019

Luna Noua in Scorpion

Oportunitati de reinventare si regenerare. Moartea in vederea renasterii. Noi moduri de recapatare a puterii. Noi metode de a cere si obtine ajutor. Noi resurse din exterior.

Plus: Ocazia de a depasi situatiile de criza, de vindecare si redresare. Iesire din deprimare, psihoze si angoase. Sansa eliberarii de legaturi si contracte abuzive, manipulari si dominari psihologice, emotionale sau financiare.

Minus: Finalizari si rupturi datorate unor situatii sau relatii ajunse la limita, dorintei de supravietuire, lipsei sigurantei financiare, a stabilitatii afective si linistii sufletesti.

In special: Rac, Leu, Scorpion

 

28 octombrie 2019 – intre 25 si 31 octombrie 2019

Soare in Scorpion opozitie Uranus retrograd in Taur

Evenimente bruste si imprevizibile. Agitatie. Senzational. Intalniri neobisnuite. Persoane, proiecte sau situatii eliberatoare. Schimbari de directie surprinzatoare.

Plus: Solutii neconventionale. Descoperirea unor noi resurse si puncte de sprijin. Eliminarea tendintelor vechi, a constrangerilor si limitarilor. Adaptarea la noutate asigura reusite.

Minus: Neliniste, nerabdare, anxietate, nervozitate. Destabilizari. Situatii de criza. Tensiuni, conflicte, blocaje. Probleme relationale. Actiuni necontrolate. Accidente.

In special: Taur, Leu, Scorpion, Varsator

 

31 octombrie 2019 – intre 27 octombrie si 1 noiembrie 2019

Mercur direct, stationar si retrograd conjunctie Venus in Scorpion

Revizuirea de atractii, dorinte, placeri si distractii. Reevaluarea sentimentelor, ajutorului emotional sau financiar. Reconsiderarea nevoii de intimitate. Lipsa temporara a logicii si ratiunii. Senzatiile dicteaza. Sufletul primeaza.

Plus: Constientizarea propriilor sentimente si dorinte. Descoperirea vocatiei, a persoanelor, relatiilor sau activitatilor care farmeca, linistesc, alina, vindeca, satisfac nevoile sufletesti si aduc stabilitate afectiva. Acceptarea emotiilor. Iubiri dezvaluite. Gasirea unor noi resurse. Noi abordari in arta si creativitate.

Minus: Instabilitate pe plan relational si financiar. Cheltuieli fara rost. Investitii evaluate incorect. Legaturi si proiecte neclare sau confuze. Intalniri romantice ratate. Crize de gelozie si posesivitate. Tensiuni in relatii datorate obsesiilor, suspiciunilor si banuielilor.

In special: Taur, Gemeni, Fecioara, Balanta, Scorpion

 

31 octombrie 2019 – 20 noiembrie 2019

Mercur retrograd in Scorpion

Revizuirea ideilor, intereselor si preocuparilor din punct de vedere al recapatarii controlului. Intuitie de clarificat, emotii de filtrat, adevaruri de ingerat, intuneric de eliminat. Dezintoxicare mentala, afectiva si psihologica. Informatii dezvaluite. Usi deschise catre esenta lucrurilor. Cadere libera in neant.

Plus: Mentalitati demontate si reconstruite. Intelegerea, acceptarea si depasirea temerilor, angoaselor si vulnerabilitatilor. Constientizari. Descoperirea unor resurse folositoare. Solutii pentru supravietuire. Transformari si vindecari miraculoase. Simt artistic, imaginatie si creativitate marite.

Minus: Confuzii, omiteri, neintelegeri. Scandaluri si minciuni. Dificultati de comunicare sau miscare. Accidente. Sentimente de vinovatie. Descurajari. Minte intunecata de crize emotionale, obsesii si manii. Premeditari fara scrupule. Momente de paroxism. Finalitati.

In special: Gemeni, Fecioara, Scorpion

 

***

5 noiembrie 2019 – intre 31 octombrie si 10 noiembrie 2019

Marte in Balanta cuadratura Pluto in Capricorn

Razboi. Conflict. Confruntari in vederea restabilirii echilibrului si ordinii. Compromis fortat. Instincte puternice. Actiuni impulsive. Pasiune si intensitate.

Plus: Ambitie, vointa, tenacitate. Energie regeneratoare. Eliminarea vulnerabilitatilor. Capacitate de a prelua conducerea si puterea. Eforturi bine directionate.

Minus: Lupte pentru intaietate, dominare si control. Crizie de gelozie si posesivitate. Victime. Amenintari. Distrugeri. Agresivitate. Sange rece. Spirit necrutator.

In special: Berbec, Balanta, Scorpion, Capricorn

 

Notă: Aspectul se simte în toată perioada menționată, însă este mai puternic până să se formeze aspectul exact.

De ex. pentru ,,3 ianuarie – între 1 și 5 ianuarie” este mai importantă perioada 1 – 3 ianuarie, dar se mai poate resimți și între 3 și 5 ianuarie.