Home / arhiva / De actualitate – 14 august 2018

De actualitate – 14 august 2018

LA ORDINEA ZILEI – 14 AUGUST 2018

 

In principiu coincidente nu exista, ci doar lucruri care au nevoie sa se intample. De cele mai multe ori nu atunci cand le dorim, ci atunci cand sunt necesare. Asa ca ar trebui sa evitam frustrarea si sa ne folosim de fiecare situatie sau eveniment pentru a invata ceva, pentru a experimenta si a castiga o noua perspectiva, pentru a ne dezvolta, a creste si a evolua.

Ce ar fi bine sa facem, ar fi sa corelam informatiile, sa le punem cap la cap si sa ne ajutam de ele cum putem mai bine.

 

Exemplele din acest an si mai ales din aceasta perioada sunt extrem de concludente.

 

Tocmai au inceput sa se produca Eclipse pe axa Rac – Capricorn, care ne indeamna sa luam atitudine, sa intelegem care ne este baza si catre unde ne indreptam exact. Incepand din noiembrie si Nodurile Lunii vor incepe sa tranziteze aceleasi semne, pentru un an si jumatate.

Deocamdata insa nu am terminat nici cu Eclipsele din Leu si Varsator, si cu Nodurile care tranziteaza aceleasi semne, ce ne fac sa nu indraznim sa facem o schimbare, nici cu Mercur retrograd in Leu care ne aduce la nivelul potrivit de mentalitate si intelegere exacta a cine suntem si ce putem sa facem de unii singuri, si nici cu Marte in Varsator care ne pune de comun acord cu ceilalti si ne face sa luptam pentru o societate mai buna. Nu mai vorbim si de conjunctia lui Marte cu Nodul Sud in Leu, care ne ajuta sa invatam cum sa iesim in fata si cum sa ne afirmam, si nici de cuadratura lui Marte cu Uranus, care vine sa inflameze neputinta de a impaca actiunile revolutionare si agitate cu spiritul practic.

Nu este o intamplare nici faptul ca Marte retrogradeaza, macar putin, in Capricorn. La fel ca si Eclipsa de Soare din 13 iulie, care a accentuat necesitatile noastre, a rascolit amintiri si ne-a adus aminte ca facem parte din acelasi popor si aceeasi tara, ne aduce un semn de intrebare asupra modului in care atacam autoritatile si in care luptam sa restabilim o anumita ordine.

Degeaba am iesit in strada in mod haotic pe Marte retrograd in Varsator, degeaba am dezbatut, am discutat si am fost rebeli, daca n-am fixat scopuri concrete, nu ne-am organizat si nu ne-am planificat cum trebuie actiunile, lucruri pe care le putem invata acum, in perioada cat Marte retrogradeaza in Capricorn. Mai mult, Mercur retrograd in Leu ne-a impins de la spate sa ne aratam puterea pe care se poate sa nici nu o avem. Am vrut comunicare, dar n-am stiut sa ne exprimam cu claritate. Ne-am avantat pe negandite, in mod necontrolat, nestiind nici cum sa abordam corect situatia, nici sa planificam ceva, si nici sa ne aliem cu ceilalti.

Mai avem inca de invatat cum stam cu egoismul, cu atitudinea de superioritate, cu spiritul rebel si revolutionar, dar si cu munca in zadar, si cum le dam deoparte pentru a pune pe primul loc interesele societatii, a tarii si a natiunii, cum sa luptam in mod organizat, care ne sunt fortele individuale pe care ne bazam si cum sa le adunam pentru a obtine rezultatele la care aspiram.

 

Saptamana aceasta mai avem sansa de a pricepe care ne este puterea, in special cea a cuvantului, de a vedea realitatea, de a reduce din pretentii sau din contra, de a capata mai mult curaj, de a intelege ca fiecare este important in felul lui si de a veni cu solutii originale, nu doar cu povesti sau fantezii.

In plus, avem doua saptamani de acum inainte ca sa ne regrupam, sa ne administram mai bine, sa facem strategii si sa planificam o lupta pe baze palpabile, concrete. Sa invatam sa depunem eforturi cu chibzuinta, nu impulsiv si fara un scop precis, de dinainte stabilit.

In acest moment ar trebui sa judecam corect situatia si sa nu mai incercam nici cu vorba, nici cu fapta, sa provocam conflicte sau discutii, pentru ca ne lipseste claritatea, intelegerea si metoda cea mai buna pentru a actiona. Abea de la sfarsitul lunii, sau poate chiar al anului, dupa ce si Venus va retrograda, avem unda verde pentru a pune in practica orice planuri sau initiative pe care le dorim.

 

 

In alta ordine de idei, spuneam la un moment dat ca Mercur retrograd impreuna cu Marte retrograd in cuadratura cu Uranus direct si retrograd, indica probleme de comunicare, miscare, energie, electricitate si incidente de tot felul, in general neprevazute.

Acum cateva zile am scos din laptop cablul de la incarcator, moment in care s-a inchis fara drept de apel. Ce a fost salvat, a fost, si ce nu, nu. Cu alte cuvinte, Mercur retrograd bifat, ca am pierdut lucruri scrise. Marte retrograd bifat, ca am scos laptopul de la incarcat printr-o miscare impulsiva, fara sa verific daca este in regula. Uranus retrograd plus in cuadratura cu Marte bifat, ca e vorba de partea electrica. Acum, normal ar fi sa deschid capacul din spate si sa scot bateria, dar mi-e frica. Mai stau macar o saptamana, sa iasa si Marte din zona de pericol, desi o sa mai avem parte de cuadratura Marte – Uranus si in septembrie. Ma mai gandesc inainte sa actionez cumva… Sper ca voua v-a mers mai bine! 🙂

 

LA ORDINEA ZILEI – 14 AUGUST 2018 In principiu coincidente nu exista, ci doar lucruri care au nevoie sa se intample….

Publicată de Chironna pe Luni, 13 August 2018