Home / home / 2019, Anul Mistretului de Pamant

2019, Anul Mistretului de Pamant

2019, ANUL MISTRETULUI

Pe data de 5 februarie 2019 iesim din Anul Cainelui de Pamant (+) si intram in Anul Mistretului de Pamant (–). Teoretic Luna Noua din seara zilei de 4 februarie 2019 a dat startul acestei perioade, cel putin in Europa. Insa in acel moment, datorita diferentei de fus orar, in Asia si implicit in China era deja 5 februarie. In mod similar, sfarsitul acestei perioade va fi in Europa in seara zilei de 24 ianuarie 2020, insa pentru simplitate si acuratete se va considera data de 25 ianuarie.

Cum caracteristicile anilor se repeta la fiecare 60 de ani, ultima oara am trecut prin Anul Mistretului de Pamant in 1959-1960.

Generalitati despre Zodiacul Chinezesc aici: Despre zodiacul chinezesc

De fapt cuvantul care denumeste aceasta zodie poate fi tradus atat ca “porc” (de casa, domesticit), cat si ca “mistret” (de padure, salbatic). In ambele variante este vorba de un mamifer inteligent dotat cu mijloace de scotocire si capabil sa scormoneasca dupa noi resurse. Caracterizeaza o fiinta care poate ajunge in profunzimea lucrurilor si care depinde de mediul exterior, de ceea ce vine din afara lui, situatii care i se intampla sau persoane cu care intra in contact. Ca urmare oamenii nascuti sub acest semn sunt intr-o cautare a unui echilibru interior, influentabile, sensibile, afectuoase si expresive. Dau dovada de pasiuni si instincte puternice, incearca sa fie in armonie cu natura si sa se adapteze conditiilor inconjuratoare. Au un caracter atat emotional, cat si materialist.

Cand asocierea se face cu varianta domestica, viata poate fi blanda pentru cei nascuti in aceasta zodie, si atunci au parte de noroc, bunastare si prosperitate. Simt din plin bucuria de a trai, duc o viata simpla, sunt modesti, generosi si loiali. Au tarie de caracter, onoare, cinste si integritate, sunt sinceri, iubitori si altruisti. Optimismul si delasarea ii pot face risipitori si ii pot duce spre excese, iar inocenta, naivitatea si increderea prea mare in ceilalti le pot aduce abuzuri, scandaluri, falimente, procese sau acuzatii false.

Atunci cand luam in considerare forma salbatica, pentru cei nascuti in acest semn viata poate fi o succesiune de lupte pentru supravietuire. Instinctele pot domina latura umana si pot aduce lipsa de scrupule, strategii josnice, inclinatie spre coruptie, egoism, ingamfare, rigiditate si insensibilitate la durerile altora. In cazul in care linistea sufleteasca sau siguranta materiala le sunt atacate cumva, pot fi razbunatori, manipulatori, jignitori si distrugatori, se pot folosi de ceilalti pentru a-si atinge scopurile, de lucruri si mijloace ce nu le apartin.

Ambele laturi ofera mult curaj, rezistenta, stabilitate, perseverenta, rabdare, profunzime si spirit de investigatie, o tendinta de a duce lucrurile la extrem, predispozitie catre dependente si dorinta de a trai viata cu intensitate.

In mod similar, Anul Mistretului se caracterizeaza printr-o atmosfera concentrata mai mult pe lupte de aparare, viata intima, reorganizari, incercari de stabilizare si echilibrare pe toate fronturile, in mod deosebit pe plan financiar, datorita faptului ca este un An de Pamant.

Cum Mistretul este un semn de Apa, Pamantul din acest an poate ne poate face sa fim mai mult realisti si detasati, decat emotivi, sensibili si generosi. Putem folosi aceasta perioada pentru a aplana anumite conflicte, insa latura materiala si practica este dominanta anul acesta, buna organizare, eficienta si responsabilitatea fiind conditii necesare pentru a supravietui. Tendintele spre excese pot aduce dificultati datorita delasarii, extravagantei si impulsurilor necontrolate, iar inclinatia catre risipa si porniri instinctuale pot aduce pierderi materiale.

Influenta acestui an se face simtita atat prin noroc, succes, bogatie si noi oportunitati de a iesi din impas, cat si prin lovituri primite sub centura, lucruri care nu se vad la suprafata, persoane sau situatii care sa ne haituiasca, sa ne atace si sa ne doboare. Investitiile verificate dinainte cu strictete pot aduce castiguri insemnate, insa poate exista si varianta unor fraude si inselaciuni, in cazul superficialitatii sau naivitatii. Desi calul de dar nu se cauta la dinti, ar trebui sa pastram o anumita rezerva in privinta darurilor, imprumuturilor si ajutorului pe care il primim, sa punem la indoiala adevaratele motive, dar sa ne pastram cinstea si integritatea intacte. Iar cand alegem sa ne sacrificam, sa fim la mana altora, sa acceptam anumite constrangeri sau ingradiri, sa luam decizii constienti fiind de urmarile posibile.

Totusi, dubla polaritate Yin (–) din acest an ne aduce rabdare, tenacitate, intuitie, reflectie, capacitate de negociere, adaptare, ajustare si regenerare, ne indeamna sa ne repliem si ne aduce sansa de a infrunta orice situatii cu calm, iscusinta si intelepciune.

Va urez cat mai mult noroc, succes, prosperitate, liniste sufleteasca, multumiri si satisfactii in Anul Mistretului de Pamant! 🙂